Įkraunama...
Įkraunama...

Klivijų augintojai-2

Del to tikrai nenunyks.Tik ilgainiui gali iskreipti augimo forma matininio ar vaiko.Kai uzaugs bent 5 lapeliai ar taps siek tiek didesnis-galesi atskirti.O jei matysi,kad netrugdo nei mamai augti,nei pats kreivojasi-galesi palikti.Juk daugelis palieka priauginta visa vazona..Mano pora kliviju jau irgi su vaikuciais.Ugiu atrodo nemazi,bet lapeliu turi 2-3. Tad,kol yra vietos vazone abiems,kol netrugdo vienas kitam augti-lai auga ir draugauna..
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2006 08 19, 18:11)
Del to tikrai nenunyks.Tik ilgainiui gali iskreipti augimo forma matininio ar vaiko.Kai uzaugs bent 5 lapeliai ar taps siek tiek didesnis-galesi atskirti.O jei matysi,kad netrugdo nei mamai augti,nei pats kreivojasi-galesi palikti.Juk daugelis palieka priauginta visa vazona..Mano pora kliviju jau irgi su vaikuciais.Ugiu atrodo nemazi,bet lapeliu turi 2-3. Tad,kol yra vietos vazone abiems,kol netrugdo vienas kitam augti-lai auga ir draugauna..

Vaikutis jau turi 5 lapus, kaip jau ir galeciau atplest, bet va tie bendri lapai apacioj... g.gif Tai juos atplest ar padalint pusiau? Seip tai augalo forma tai kreivojasi verysad.gif
Atsakyti
Bendri lapai nesiskaiciuoja.Kaip supratau,mazoji isaugo tarp 1-2 arba 2-3 lapo.Buna taip.Bet kokiu atveju-skaiciuojasi mazojo augaliuko lapai.Visus kliviju auginimo ypatumus esu surasiusi naujai isleistoje knygeleje "Egzotika is seklu".Knygynuose jau senokai yra.Ten visi auginimo,dauginimo,atskyrimo etapai smulkiai surasyti.Kaip atrodo galima pamatyti mano tinklapyje
www.sodai.lietuvoje.com
O atskyrimas,kai vienas sonas lieciasi prie motininio nera paprastas.Tenka panaudoti ir peili.Svarbiausia atrinkti saknis,atpinti jas,kad pjaunant nenusilauztu.Kartais buna per mazas augalas,kad butu galima pjaustineti-palieku pavasariui ar rudeniui.
Atsakyti
mano klivija jau irgi užaugino vaikelį, dar neplanavau jo atskirti, nes kai pavasarį persodinėjau, vaikelis buvo per mažas. Galvoju, persodinsiu kitais metais. Bet viskas gavosi netikėtai. Pradėjo nykti ant akių, nuleido visus šoninius lapus ir šiandien teko skubiai reanimuopti. Ištraukiau iš vazono, ir kaip tikėjausi, radau gerokai apipuvusias šaknis. Tuo pačiu atskyriau ir vaikelį, kurio šaknys jau irgi buvo pažeistos, nors jo išvaizda dar nieko blogo nelinkėjo. Teko mamytės visus apatinius lapus nulupti ir vaiką iš jų ištraukti. Tikiuosi, bent viena iš jų išgyvens. g.gif
Atsakyti
..ir viso to priezastis-per didele musu meile..Per daug liejam-nespeja gert vandens,nespeja dziovint zemes ir pradeda saknys put.Jei nugnaibyta puviniai,dezinfekuotos saknys arba bent pakeistos zemes.Jei sureguliuosim laistyma,tikimybe isgyvent-islieka abiem.Tai priklausys tik nuo musu ir musu meiles..
Atsakyti
Aš irgi taip manau, kad šį kartą persistengiau, nors žemė tikrai nebuvo labai šlapia. schmoll.gif Viską nupjausčiau, žemes pakeičiau, tikiuosi, kad išgyvens, verysad.gif unsure.gif
Atsakyti
As tai irgi megeja vandenuko bile kad netruktu doh.gif O tavo knygeles Reqila vis dar nevarciau blush2.gif , kuriuose knygynuose jos yra?
Atsakyti
O as jau atpratau su tuo laistymu,kad tik netruktu..Geriau karta nepaliet,nei paliet per anksti..
O knygeliu turetu but kiekvieno miesto centriniame knygyne.Zadejo ir centriniuose pastuose.Knygyne maciau,o paste paziuret pamirsau.Musu mieste-9.20Lt
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2006 08 20, 13:59)
Bendri lapai nesiskaiciuoja.Kaip supratau,mazoji isaugo tarp 1-2 arba 2-3 lapo.Buna taip.Bet kokiu atveju-skaiciuojasi mazojo augaliuko lapai.Visus kliviju auginimo ypatumus esu surasiusi naujai isleistoje knygeleje "Egzotika is seklu".Knygynuose jau senokai yra.Ten visi auginimo,dauginimo,atskyrimo etapai smulkiai surasyti.Kaip atrodo galima pamatyti mano tinklapyje
www.sodai.lietuvoje.com
O atskyrimas,kai vienas sonas lieciasi prie motininio nera paprastas.Tenka panaudoti ir peili.Svarbiausia atrinkti saknis,atpinti jas,kad pjaunant nenusilauztu.Kartais buna per mazas augalas,kad butu galima pjaustineti-palieku pavasariui ar rudeniui.

Aciu uz pagalba! Dabar paiskejo... blush2.gif mano gelytes vaikas isaugo net tarp 5 lapo, o mazojo lapuku irgi jau penketas yra, zodziu tikrai nemazas derlius bigsmile.gif Begsiu nusipirkti ta knygute ir persyrima atidesiu velesniam laikui...
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2006 08 21, 20:39)
O as jau atpratau su tuo laistymu,kad tik netruktu..Geriau karta nepaliet,nei paliet per anksti..
O knygeliu turetu but kiekvieno miesto centriniame knygyne.Zadejo ir centriniuose pastuose.Knygyne maciau,o paste paziuret pamirsau.Musu mieste-9.20Lt

As dairiausi didcentriu knygynuose. Vagoj atrodo.
Atsakyti
MANO KLIVIJA PŪNA cray.gif cray.gif cray.gif apačia prudavo, apatiniai lapai irgi, taip keistai nuo šaknų lūžta, tai parišau, paramščiau, kol dar kiti lapai gražūs, be to vaikiuką pradėjo leisti, tai turbūt reik senosios nejudinti, kol tie 5 lapeliai neišaugs, dabar vaikiukas tik su 3 lapukais, toks apie 2 cm. dydžio. Ir tikrai gėlytę liejau retai, laukiau, kad išdžiūtų, ką ne taip padariau unsure.gif Nu jau kaip gaila, taiop gražiai žydėjo verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Trauk lauk, kol nevėlu. Mano irgi vos nesupuvo. Dabar jau stovi vietoje, bent jau negriūna. Aišku, man labiau pasisekė, nes vaikelis jau buvo didesnis, tinkamas savarankiškam gyvenimui. Perskaityk aukščiau, ten kaip tik Regila rašė, kaip gelbėti. 4u.gif
Atsakyti