Atsiprašau, jei neseniai apie tai kalbėta Noriu paklausti dėl jos "miegamojo" - kad laistyti nereikia supratau, o kokia maždaug reikalinga temperatūra ir šviesa?
Nors mums atrodo nevesta,bet augalai jaucia rudeni.Mano arizemos jau geltonina lapus.Namuose klivijos nustojo augti.Atrodo saule pro langa kalbina,bet sioms ne motais..
Merginos,ar neuzmirsote retinti liejimo,nutraukti tresima, paruosti augalus ziemai?Pirmiausia apziurekit ar kurioje lapo puseje nesedi koks "lapu grauzikas" .Jei niekas nesikesina-palinkekim gero poilsio.Lauke vesta,namuose taip pat darosi vesiau,dregniau.Dregmes dabar uzteks tos,kuri tvyro ore.Kol nera sildymo-gali ir uztekti,kad pasiziuresim.Pradziuvus pavirsiui-nepulkim lieti,geriau pakilnokim vazona ar ibeskime i ji pirsta giliau(jei saknys leidzia tai daryti) ir tik tada nusprende,kad per daug sausa-siek tiek paliekime.Manau,kad iki sildymo tikrai dregmes uzteks ir be liejimo. Sekmes atostogaunant kartu su klivijomis..Man tai tikrai atostogos,kadangi be 22kliviju tik keli medeliai)eukaliptas,desru medis,3 kazkokie neaiskus,nepazystami.Ir dar vienas is sekliukes bando lipti..pora kalankiu svyranciais ziedais,eucharis.Cia tiek,tai ne skaicius..
REGILA,oar labai reikalingas klivijai tas ramybės periodas?Aš turiu labai didelę kliviją,jai apie 11 metų.Ir be jokio ramybės periodo ji žydėdavo kasmet,kartais net po kelis žiedynus sukraudavo.O va prieš 3 metusir praeitą rudenį,kai bandžiau ją migdyti,ji išvis nežydėjo.Šią vasarą labai tikėjaus žiedų ,deja Ką darau ne taip?Ačiū
Aš irgi savo klioją kelis metus auginau be ramybės periodų, visą laiką laisčiau ir ji žydėjo po du kartus, bet tas nuolatinis laistymas , turbūt pamažu ir pribaigė gėlytę- kaip rašiau ji apipuvo. Kol kas persodinta gyvuoja, o vaikelis dar vieną lapuką pradėjo leisti. Gal augs
Aš irgi savo klioją kelis metus auginau be ramybės periodų, visą laiką laisčiau ir ji žydėjo po du kartus, bet tas nuolatinis laistymas , turbūt pamažu ir pribaigė gėlytę- kaip rašiau ji apipuvo. Kol kas persodinta gyvuoja, o vaikelis dar vieną lapuką pradėjo leisti. Gal augs
nupuvo didžioji visiškai:oh pažiūrėjau, gi iš kitos pusės, kur nesimato, ogi lapai apačioje rudi. Nuskyniau vieną, antrą, paspaudžiau.... Turbūt vaikiuką reiktų atskirt, bet kad jis šaknies neturi Nepasisekė man .......
Tiesiog augalas nespeja tiek gert, kiek mes jam pilam.Todel ir kyla tokios problemos.Matot neauga-zinokit,kad ramybe-neliekit.Pradejo augt,nors tai ir ziema-vadinasi ji pabudo.Pamazu pradet liet.Tiesiog,jei nera galimybiu ibest giliai i zeme pirsta,naudokites intuicija(pajauskit) kada ko gali augalas noret.Puikiausiai lapai pasako.