Įkraunama...
Įkraunama...

Klivijų augintojai-2

QUOTE(@asta @ 2007 02 16, 20:05)
blink.gif Eik tu,nė vienos? doh.gif  O aš taip tikėjaus,kad vyras nupirks gimtadienio proga  g.gif

As "senukuose' buvau macius.Tai siandien nera nei vienos geltonos verysad.gif
Yra tik orandzines 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ina': 16 vasario 2007 - 21:24
QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 16, 20:38)
Na nieko sau.  Mane irgi kaina išgąsdino, opasirodo išpirko...    doh.gif  Bet Kaune Maximoj tai jų nemažai buvo - net negaliu patikėti, kad nėra.

Kad atveš dar-tai tikrai,bet kad šiemet kainos sukilę-tai tikrai akivaizdžiai matosi ir čia ne parduotuvių nuopelnas,tačiau teko pabuvoti didmeninėse bazese :tai oranžinės ten šiemet kainuoja po 29 lt -kai pernai buvo po 16-17 lt.Gal pavasariop ,kai daugiau priveš ir atpigs kažkiek?
Nusipirkti parduotuvėje tai lengviausia,-tačiau labai įdomu pačiai užsiauginti iš sėklų.Ieškai sėklų,parsisiunti,daigini.Po to tris -keturis metus vargsti,tačiau smagu,kai matai nuo mažens užaugintą ir po to pražystantį tavo darbo(gal taip pavadinsiu) rezultatą. rolleyes.gif
Prieš tris metus buvo tokios:
user posted image

Po trijų metų(tiksliau šiandien)-pora naujienų:

user posted image

user posted image

Atsakyti
Braške,kokie gražūs žiedai wub.gif

Aš apskritai apie kliviją sužinojau gal prieš kokius 7 metus,kai pradėjau domėtis gėlėmis,klivija man buvo niekada iki šiol nematyta ax.gif Tad kai parsinešiau namo savąjį nedidelį daigiuką,namuose man buvo šventė,noras ją auginti išsipildė.Auginu ne iš sėklos,bet nuo maaažo daigiuko,skaičiavau kiekvieną naujai išaugusį lapelį,labai pergyvenau,kai užpuolė skydamariai,džiaugiaus juos išnaikinus....dabar tikiuos ji mane pradžiugins žiedais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2007 02 16, 22:00)
Braške,kokie gražūs žiedai  wub.gif

Aš apskritai apie kliviją sužinojau gal prieš kokius 7 metus,kai pradėjau domėtis gėlėmis,klivija man buvo niekada iki šiol nematyta  ax.gif Tad kai parsinešiau namo savąjį nedidelį daigiuką,namuose man buvo šventė,noras ją auginti išsipildė.Auginu ne iš sėklos,bet nuo maaažo daigiuko,skaičiavau kiekvieną naujai išaugusį lapelį,labai pergyvenau,kai užpuolė skydamariai,džiaugiaus juos išnaikinus....dabar tikiuos ji mane pradžiugins žiedais  ax.gif

Nuo mažumės auginti irgi panašiai įdomu,tik truputį greičiau.Linkiu ir tau kuo greičiau sulaukti jos žiedelių smile.gif
O apie auginimą-gali pasiskaityti ankstesniuose pranešimuose (p.Regilla yra daug aprašiusi,net yra jos knygelė išleista ,kurioje yra aprašytas jų auginimas nuo pat pirmų gyvenimo dienų ).Arba gali pasiskaityti čia:

http://www.rojaussod.../tema.php?s=213
Sėkmės auginime. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Braške @ 2007 02 16, 22:28)
Nuo mažumės auginti irgi panašiai įdomu,tik truputį greičiau.Linkiu ir tau kuo greičiau sulaukti jos žiedelių smile.gif
O apie auginimą-gali pasiskaityti ankstesniuose pranešimuose (p.Regilla yra daug aprašiusi,net yra jos knygelė išleista ,kurioje yra aprašytas jų auginimas nuo pat pirmų gyvenimo dienų ).Arba gali pasiskaityti čia:

http://www.rojaussod.../tema.php?s=213
                     Sėkmės auginime. 4u.gif

Dėkui už gražius palinkėjimus,jau perskaičius visas,neištrintas buvusias temas apie klivijas,tada jau pas jus atėjau bendraut ax.gif,tiesa,pernai jau buvau sulaukus žiedelių,tik dar nežinojau visų subtilybių apie žiedynkočio auginimą,tai žinoma žiedai buvo tarp lapų....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 17 vasario 2007 - 13:05
QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 16, 20:38)
Bet Kaune Maximoj tai jų nemažai buvo - net negaliu patikėti, kad nėra.

Siandien maciau Kaune Pramones Maximoj kliviju.

Braske, grazu wub.gif
Atsakyti

Braske, grazu wub.gif
[/quote]

Dėkui visoms už pagyrimus blush2.gif Man pačiai buvo labai įdomu sulaukti žiedelių,nes sėklas siunčiausi net iš Afrikos.Tai tik pirmi žiedai,gal dar šiemet bus ir kitokių spalvų,tikėsimės 4u.gif
Atsakyti
sveikos,noriu paklausti ka daryti su stiebeliu,kai jis nuzydes ir kokia i kokia zeme pavasari reikia persodinti . blush2.gif g.gif aciu
Atsakyti
QUOTE(GIEDRAMASI @ 2007 02 18, 14:12)
sveikos,noriu paklausti ka daryti su stiebeliu,kai jis nuzydes ir kokia i kokia zeme  pavasari reikia persodinti . blush2.gif  g.gif aciu

Kai nužydės -stiebą reikia nupjauti kuo žemiau ( tik nepažeiskite lapų ) ,ar įpjauti ir nulaužti. Žemę naudokite tokią pačią,kaip ir visoms gėlėms,galima truputį papildomai įmaišyti durpių. Dažnai persodinėti nerekomenduojama.Persodinti reikia tik tada-kai šaknys lenda pro vazono dugną,ar pradeda lipti iš žemės.Lieti tik tada,kai pradžiūsta žemė,nes jei visą laiką laikysite šlapią žemę-supus šaknys.Tarp liejimų žemė turi truputi pradžiūti,nes šaknys irgi turi gauti pakvėpuoti oru biggrin.gif .Lieti.tręšti galima iki rudens.Po to kelis mėn jokių trašų ir liejimą mažinti ir kokius du mėn vandens naudoti tik tiek ,kad neperdžiūtų žemė. Ramybės periodu patartina laikyti truputį žemesnėje temperatūroje 7-10 laipsnių,aišku jei yra tokia galimybė .Klivijos,kaip ir Amarilės turi kurį laiką pailsėti.-tada žydės vėl.Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Braške: 18 vasario 2007 - 15:24
QUOTE(Braške @ 2007 02 18, 17:22)
Kai nužydės -stiebą reikia nupjauti kuo žemiau ( tik nepažeiskite lapų ) ,ar įpjauti ir nulaužti. Žemę naudokite tokią pačią,kaip ir visoms gėlėms,galima truputį papildomai įmaišyti durpių. Dažnai persodinėti nerekomenduojama.Persodinti reikia tik tada-kai šaknys lenda pro vazono dugną,ar pradeda lipti iš žemės.Lieti tik tada,kai pradžiūsta žemė,nes jei visą laiką laikysite šlapią žemę-supus šaknys.Tarp liejimų žemė turi truputi pradžiūti,nes šaknys irgi turi gauti pakvėpuoti oru  biggrin.gif .Lieti.tręšti galima iki rudens.Po to kelis mėn jokių trašų ir liejimą mažinti ir kokius du mėn vandens naudoti tik tiek ,kad neperdžiūtų žemė. Ramybės periodu patartina laikyti truputį žemesnėje temperatūroje 7-10 laipsnių,aišku jei yra tokia galimybė .Klivijos,kaip ir Amarilės turi kurį laiką pailsėti.-tada žydės vėl.Sėkmės  4u.gif

aciu tau labai ,o trasos turi buti zydincioms gelems (trasos -granules ar lazdeles,kurios geriau) g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GIEDRAMASI @ 2007 02 18, 16:35)
aciu tau labai ,o trasos turi buti zydincioms gelems (trasos -granules ar lazdeles,kurios geriau) g.gif  mirksiukas.gif

Trašos: Visos jos turi standartinę formulę-užrašą: N:P:K Azotas-Fosforas-Kalis
Pavasarį naudoti tokias,kur daugiau N Azoto ,vėliau-kur daugiau P fosforo. Rudeniop-kur daugiau Kalio.Šiaip reikia žiūrėti į lapus,į šaknis(persodinant)-šaknys turi būti baltos ir storos-jose kaupiasi naudingos medžiagos) ir žinosite kokių trašų reikia.
Azotas -Lapams ,Fosforas-šaknims,ir skatina žydėjimą .kalis-nuo ligų,sodrina spalvas...tačiau trašos būna gamintojo subalansuotos tarpusavyje.,pvz 15:8:30. 6:11:31 . Ar 20:20:20 .Geriausia ,jei turite visokių,-tai vieną kartą panaudokite vienas,kitą kartą-kitokias. Ramybės periodu,rudenį.-jokių trašų-poilsis 4u.gif
Atsakyti
Kam idomu - tai siandien Senukuose vel maciau pirkti geltonziedziu kliviju. Pati tai tik pasigrozejau wub.gif
Atsakyti