Va ir aš pagaliau sulaukiau. Mano tinginukė po 3 metų pagaliau ruošiasi žydėti. Ir ne tik žydėti, bet dar ir vaiką šalia auginasi. Gal padėjo Braskės ir Regilos rekomendacijos, palierau porą kartų šiltu vandenius ir štai laukiu nesulaukiu žiedų. Ačiū visoms padėjusioms, ypač Braškei ir Regilai.

QUOTE(alvara @ 2006 04 22, 15:28)
Va ir aš pagaliau sulaukiau. Mano tinginukė po 3 metų pagaliau ruošiasi žydėti. Ir ne tik žydėti, bet dar ir vaiką šalia auginasi. Gal padėjo Braskės ir Regilos rekomendacijos, palierau porą kartų šiltu vandenius ir štai laukiu nesulaukiu žiedų. Ačiū visoms padėjusioms, ypač Braškei ir Regilai. 

Nera už ką dėkoti

Daug žiedelių tau linkime.

O mano tai auga kartu su mamyte, mamyte zydi, vaikiukas dar ne. Atskirt ju nebuvo imanoma

QUOTE(Tina* @ 2006 04 22, 19:40)
O mano tai auga kartu su mamyte, mamyte zydi, vaikiukas dar ne. Atskirt ju nebuvo imanoma 

Atskirti visada galima-tik reikia ilgiau pasikrapštyti.Būna kad net tarp apatinių lapų vaikus išleidžia

QUOTE(Braške @ 2006 04 22, 23:44)
Atskirti visada galima-tik reikia ilgiau pasikrapštyti.Būna kad net tarp apatinių lapų vaikus išleidžia
,ir tai atskiri.Išplauni visas žemes po vandens srove-geriau matosi šaknų raizgalynė,po to su peiliu darai pjūvį tarp motinos ir vaiko,ir atlauži vaiką nuo mamos.Ir po truputį atrenki šaknis,nes būna susipynusios-motinos su vaiku.Vaikų kartais būna ne vienas ,ir ne du,bet 5-6.Bet vistiek atskiri,nes kitais metais bus dar daugiau vaikų-tada dar bus sunkiau visus išpainioti.Sėkmės bandymuose. 

O kaip dažnai reikia klivijas persodinti ir ar būtina atskirti vaikus?

Sulauki 4-5 lapeliu ir gali atskirt.O kada tai darysi-nesvarbu(ar tures 5 ar 7lapus),svarbu,kad ne is karto isdygusia.Veliau jos issikraipo,nes ne visada buna patogu augt(po lapu ar prie mamos kuno).Svarbiausia nepaankstinti.
Persodint-kai isauga vazona.Mazesnius galima kas met,senesnes kas keli.Galima pakeist tik virsutini sluoksni senesniu. O atskirt nera butina,jei neiskraipo pacio augalo ir vaikai auga tiesiai-t.y. negadina vaizdo.Daznai buna,kad vaikai susispiecia salia mamos.Kol jie mazi-viskas lyg ir nieko.Bet veliau augdami jie neturi vietos plestis,todel skursta,lapais gozia motina-visuma praranda vaizda.
Taip,kad sprendimai individualus ir musu rankose..
Persodint-kai isauga vazona.Mazesnius galima kas met,senesnes kas keli.Galima pakeist tik virsutini sluoksni senesniu. O atskirt nera butina,jei neiskraipo pacio augalo ir vaikai auga tiesiai-t.y. negadina vaizdo.Daznai buna,kad vaikai susispiecia salia mamos.Kol jie mazi-viskas lyg ir nieko.Bet veliau augdami jie neturi vietos plestis,todel skursta,lapais gozia motina-visuma praranda vaizda.
Taip,kad sprendimai individualus ir musu rankose..
QUOTE(mazu-le @ 2006 04 22, 13:25)
Ačiū laurindre už kliviją, dabar mylėsiu ją ir lauksiu žiedų
O kokio ji amžiaus yra ir kada maždaug galima tikėtis ją pražydinti...

Nėra už ką. Du meteliai jai tikrai turėtų būti, o turint omeny, kad klivijos pradeda žydėti nuo dviejų metų, žiedų gali sulaukti net ir šiemet. Čia jau kaip pasiseks, ir kaip patiks pas tave.

Nu as tokiems pjaustymams nesiryztu, ne profas ir nekisu naguciu.
QUOTE(laurindre @ 2006 04 23, 15:46)
Nėra už ką. Du meteliai jai tikrai turėtų būti, o turint omeny, kad klivijos pradeda žydėti nuo dviejų metų, žiedų gali sulaukti net ir šiemet. Čia jau kaip pasiseks, ir kaip patiks pas tave.

O kokia džiugi žinia

Nemegsta vieno-perlaistymo.O visas kitas bedas-pakencia..
gavau šiandien iš TOKOM kliviją paštu. Gražutę ir sveikutę
Auginsiu ir mylėsiu, dar laukiu iš LAURINDRES kitos (čia apetitas kyla bevalgant)

Auginsiu ir mylėsiu, dar laukiu iš LAURINDRES kitos (čia apetitas kyla bevalgant)

QUOTE(Jasmin @ 2006 04 27, 12:41)
gavau šiandien iš TOKOM kliviją paštu. Gražutę ir sveikutę

sveikinu