Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 10

QUOTE(diasaja @ 2012 03 18, 19:14)
o-ho thumbup.gif Aplink mulčias? lens.gif

Aha ax.gif Po lapais žolė pernykštė nesuvalgyta galutinai, bet ir lapus liepos prikritusius palieku. Man kur šienas, tai lėčiau žemė įšyla, o kur lapai- daug greičiau g.gif Tai ir palieku aš juos lysvėse.
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2012 03 17, 11:43)
As pirkau BS laiskinius svogunus parade. Gumbo neformuoja,atauginejantys. Mes kai megejai,tai labai patogu.

drinks_cheers.gif Aš jau ne pirmi metai auginu šiuos laiškinius svogūnus. Labai patinka: visą vasarą iki pat rudens turim laiškų, kuriuos galima dėt į salotas, sriubas ir tt.
Sėti galima ir tiesiai į dirvą, čia vėlyvesniam derliui. Jei norim anksčiau pradėt laiškus skint, galima pasisėt dabar ir į lauką išsodint jau daigeliais. Persodinimo nebijo, prigyja puikiai. Kurios pergyvena, kad sėklos dygsta lėtokai, tai nebijokit, laiko iki išsodinimo į lauką tikrai dar yra, spės daigeliai užaugt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 03 18, 16:48)
nezinau ar cia pataikiau su sav klausimu, bet gal kas atsakys blush2.gif pirma kart nusprendziau pasiseti pekino kopustu, ssejau bet nezinau ar gerai. i indeli iberiau po 3 seklas tai man jos kai sudyks reik ispiliuot ir palikt tik po vien indelije? ir kazkur skaiciau kad ir tiesiai i dirva galima seti tai keleta seklu pasilikau ir i dirva pabandysiu subert bet kaip jas ten bert irgi po kelias seklikes ar iskart po viena kad nereiktu retint? blush2.gif

aš šiemet irgi pirmąkart pasisėjau pekino kopūstų. Sėjau visas į vieną indelį ir pikiuosiu po vieną - sudygo labai gražūs.
Atsakyti
Šiandien šiltnamyje pasėjau morkas, ridikėlius, salotas,sultenes, krapus, špinatus - pridengiau agroplėvele ir lauksiu derliaus rolleyes.gif
Atsakyti
O man šiandien smegenai susisuko ir pasėjau.......dvi sezamo sėklas lotuliukas.gif lotuliukas.gif Dukra dar pasiūlė razinkų įkišt prie to pačio lotuliukas.gif Linksma ta daržininkystė...
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 18, 22:38)
O man šiandien smegenai susisuko ir pasėjau.......dvi sezamo sėklas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Dukra dar pasiūlė razinkų įkišt prie to pačio lotuliukas.gif Linksma ta daržininkystė...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 03 18, 22:15)
aš šiemet irgi pirmąkart pasisėjau pekino kopūstų. Sėjau visas į vieną indelį ir pikiuosiu po vieną - sudygo labai gražūs.

o jau ir sudygo bigsmile.gif as tik penktadieni pasejau. o kada pikiuosi? kada zinot kad jau laikas? g.gif
Atsakyti
O mane jėgos ir sveikata apleido, tiek daug planavau pasisėt ir nuveikt, o nieko nepasisėjau ir galima sakyt nieko nenuveikiau verysad.gif Salotos namie baigia pertysti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 19, 00:09)
O mane jėgos ir sveikata apleido, tiek daug planavau pasisėt ir nuveikt, o nieko nepasisėjau ir galima sakyt nieko nenuveikiau  verysad.gif Salotos namie baigia pertysti  doh.gif

Nenusimink ir ilsėkis 4u.gif Dabar nėr ir labai tinkamas laikas.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 18, 23:21)
Nenusimink ir ilsėkis 4u.gif Dabar nėr ir labai tinkamas laikas.

Ačiū stengsiuos 4u.gif
Atsakyti
Siandien buvau darze, viskas pas mus jau lyg ir nudziuve, sakau gal bandyt set jau ridikelius, spinatus, zirnius po agroplevele?
O pas kitus darzuose tai dar dregme laikosi, sakau gal todel kad mes neperkasinejom, neaparem..
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2012 03 18, 21:00)
drinks_cheers.gif Aš jau ne pirmi metai auginu šiuos laiškinius svogūnus. Labai patinka: visą vasarą iki pat rudens turim laiškų, kuriuos galima dėt į salotas, sriubas ir tt.
Sėti galima ir tiesiai į dirvą, čia vėlyvesniam derliui. Jei norim anksčiau pradėt laiškus skint, galima pasisėt dabar ir į lauką išsodint jau daigeliais. Persodinimo nebijo, prigyja puikiai. Kurios pergyvena, kad sėklos dygsta lėtokai, tai nebijokit, laiko iki išsodinimo į lauką tikrai dar yra, spės daigeliai užaugt smile.gif

O ir žydi kaip gražiai biggrin.gif Galima drasiai į gelyną. Aš praeitais metais nesuvalgiau nei vieno laiško, tik labai džiaugiausi kaip žydėjo, gražumas... thumbup.gif
Atsakyti