Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 10

QUOTE(diuni @ 2012 03 19, 16:19)
drinks_cheers.gif tai jo...bet ir vaisių būtų nedaug...o nuo to vieno buvo visą vasarą...po 2 po 3 vis užmegzdavo naujas , kai ankstesnes nuskindavau...

nius nea, derėjimas tikrai ne nuo lapų dydžio ir gausos priklauso tongue.gif maniškės be mėšlo tikrai mažesnės buvo, bet skint ir dalint į kairę ir į dešinę nespėjau. Nebandei nitratų kiekį pasiskaičiuot?
Atsakyti
Labutis, vis pasiskaitineju, bet nieko neparasau blush2.gif Galima sakyti, kad esu naujoke darzininkysteje ir gelininkysteje, bet smagu judeti pirmyn. Praeje metai buvo labai dosnus-tiesiog viskas puikiai isaugo. As esu daugiau tadicinio darzo megeja(svogunai, porai, pomidorai, cukinijos, patisonai, paprikos, prieskonines zoleles ir pan.), kas liecia geles-taip pat nesu laaabai didele zinove. Visa seja pas mane ivyko kovo pradzioje. Kolkas tik mini pomidoriukai graziai sudygo, pertazoles ir po biskiuka ima lysti visa kita. Laukiu nesulaukiu biggrin.gif

QUOTE(diuni @ 2012 03 19, 17:10)
4u.gif aš kaip tik turiu foto-pernai augo pievoje Black beuty...kompaktiškas , bet ne toks jau ir mažas...vazone nelabai jos įsivaizduoju...
[url=http://www.radikal.ru][img]

Auginau ir as, bet vazone tikrai sunkoka isivaizduoti g.gif
Atsakyti
sveikos, siandien oras visai darzininkystes nuotaika nuvijo doh.gif
bet uztai savaitgalis man buvo darbingas, toks upas buvo uzejes ant darbu, kad ne i kalendoriu neziurejau, pritaikiau principa "jei norisi vadinasi reikia" biggrin.gif
tai ta proga sode pasisejau salotu, ridikeliu, krapu ir vaikas dar kelis zirnius prie to pacio.apdengem 2 sluoksniais agro pleveles ir dar ant lanku uzdejau siltnamine plevele,. Zeme jau atsileidus mazdaug 20 cm i gyli, tai ziuresim kas cia gausis. O namuose pasisejau paprikas, Globo svogunus, laiskiniu cesnaku, visokiu vienmeciu geliu ir dar ispikiavau pomidoriukus Venus, na o vilmukai galutinai numiro, nezinau kas jiems pas mane netinka g.gif

Kas del baziliku, tai as pernai auginau, tai labai puikiai sudygo ir augo, dar ir dabar vienas jau sumedejas yra. Gal kita savaite reiks vel nauju pasiset. ax.gif

Vyrui savaitgali irgi darbinga nuotaika uvo, tai sukale man balkoninio siltnamio karkasa, treciadieni pas mus senukuose 30 % nuolaida daug kam tai nusipirksiu pleveles ir bus baigtas musu statinys thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 19, 17:52)
nius nea, derėjimas tikrai ne nuo lapų dydžio ir gausos priklauso  tongue.gif maniškės be mėšlo tikrai mažesnės buvo, bet skint ir dalint į kairę ir į dešinę nespėjau. Nebandei nitratų kiekį pasiskaičiuot?

g.gif nebandžiau....to mėšlo tikrai daug nebuvo, nes smarkiai skietas raugintas...o mulčo gi nesureguliuosi , jo bet kokiu atveju reik dėt , kitaip apeis žole viskas...
g.gif galima gal ir visai niekoum nelaistyti...užtektų durpių ir mulčo...bet man vis norisi pamaitinti pievoje , bet jau vasaros pradžioj... g.gif be to gamtinė žemdirbystė neišeliminuoja mėšlo naudojimo...ypač gerai vat iš pavasario palaistyti tokiu skiestu mulčą , kad užsikurtų bakterijų fabrikas , arba skiestu rūgpieniu irgi gerai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 19 kovo 2012 - 17:58
QUOTE(diuni @ 2012 03 19, 11:23)
blush2.gif aš gal noriu Saintlinos paklausti...
Sudygo mano svogūnai didžiagalviai ir porai ir svogūnai Karmen...O jeigu aš juos visus balkone stiklintame laikysiu g.gif Minuso jau jame gal nebus , na jeigu kartais -tai namo parsinešiu...bet šiaip ar jiems nebus per vėsu tarkim kokie +5 laipsniai g.gif  blush2.gif

pritarčiau Madmuazelei - balkone jiems turėtų būti gerai. Tik jei bus minusas kokią naktį, gal įneškit..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 03 19, 18:59)
pritarčiau Madmuazelei - balkone jiems turėtų būti gerai. Tik jei bus minusas kokią naktį, gal įneškit..

Ačiū aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 03 19, 16:19)
be cukinijų dar bus pievoje patisonai ir visi moliūgai...arbūzus gal visgi ežioj sodinsiu g.gif kažkaip man patinka pievoj...tik tas mulčiavimas doh.gif alia nieko nepadarysi-reikia mirksiukas.gif  biggrin.gif

Jei man niekas nenušienatų tai mielai ir aš bandyčiau pievoje augint, bet dabar manau jog man neverta vargt doh.gif Turiu irgi Black beuty sėklų, bet ją žadu kažkur įtalpint darže dar turėčiau gauti vazoninių cukinijų sėklų tai gal išeis kur pievoje vazonus pastatyt, vazonas žoliapjovei trukdys tai gal nenukentės lotuliukas.gif
Papildyta:
Aš su artišokais visgi prisidirbus būsiu, dygsta kaip šepetys doh.gif Kur reikės dėt tiek lotuliukas.gif Į turgų teks eit jei visi išgyvens lotuliukas.gif
Atsakyti
ar astras ir petunijas jau sėti? O kada dabar geros dienos bus? Nes visur skitringai rašo.....
Atsakyti
Labą vakarą.
Nerandu senosios temos apie prieskonius ir kt.. tai čia paklausiu:
Ar pasėtas rukolas, petražoles ir kitas salotas reik užbarstyt žemėmis ir ar uždengt plėvele kaip pomidorus?? unsure.gif Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz komentarus del Black Beauty 4u.gif
tada tik viena eksperimentui i vazona sodinsiu cool.gif
Jolituxxx, o kokia veisle vazoniniu turesi ?

QUOTE(Tagete @ 2012 03 19, 18:27)
treciadieni pas mus senukuose 30 % nuolaida daug kam tai nusipirksiu pleveles ir bus baigtas musu statinys  thumbup.gif

o kur ten pas jus g.gif gal visur jos bus hihihi.gif

QUOTE(diuni @ 2012 03 19, 18:31)
g.gif nebandžiau....to mėšlo tikrai daug nebuvo, nes smarkiai skietas raugintas...o mulčo gi nesureguliuosi , jo bet kokiu atveju reik dėt , kitaip apeis žole viskas...
g.gif galima gal ir visai niekoum nelaistyti...užtektų durpių ir mulčo...bet man vis norisi pamaitinti pievoje , bet jau vasaros pradžioj... g.gif be to gamtinė žemdirbystė neišeliminuoja mėšlo naudojimo...ypač gerai vat iš pavasario palaistyti tokiu skiestu mulčą , kad užsikurtų bakterijų fabrikas , arba skiestu rūgpieniu irgi gerai...

o cia rimtai bigsmile.gif
jei tikrai tinka, tai gera alternatyva neturint meslo ax.gif

QUOTE(S.N.A.S @ 2012 03 19, 20:55)
Labą vakarą.
Nerandu senosios temos apie prieskonius ir kt.. tai čia paklausiu:
Ar pasėtas rukolas, petražoles ir kitas salotas reik užbarstyt žemėmis ir ar uždengt plėvele kaip pomidorus?? unsure.gif  Ačiū už atsakymus 4u.gif

atu cia ka veiki hihihi.gif
jei dabar seji tai taip, uzdenk kad butu silta ir dregna. o del uzbarstymo tai ant pakuociu paprastai buna pazymeta kokiam gylyje seti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 19, 20:54)
o kokia veisle vazoniniu turesi ?

Midnight F1 turėčiau turėti ax.gif tik įdomu koks ten jų derlius, spėju iš vazoninių daug nesitikėti unsure.gif Kur tos cukinijos buvo kai aš penktame aukšte vargau su daržovėm doh.gif
Atsakyti
ax.gif Matuke, jo mulčą galima laistyti skietu rūgpieniu...sukstyvina bakterijas mulčo , kurios ten dirba savo darbus , virškina mulčą ir gamina naudingas medžiagas daržovėms...bet jeigu kalbėsim pvz. apie tręšimą pačių daržovių , tarkim , lysvėje , tai , manau , rūgpienis nėra alternatyva mėšlui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 19 kovo 2012 - 21:27