Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(saintlina @ 2012 03 18, 22:54)
šiaip jau pirktinis paruoštas substratas turi visų reikalingų medžiagų ir tręšt papildomai nereikėtų.

ant durpetos zemiu daigams pakuotes, tai parasyta, kad po 2-3 savaiciu reiktu papildomai tresti smile.gif

QUOTE(L.K. @ 2012 03 19, 11:38)
Įsivaizduoju, taip: pašalinami motininio augalo žiedo kuokeliai ir apdulkinama iš "tėčio" paimtais kuokeliais. Kadangi daug knebinėjimosi, tai ir kaina atititinkama.Čia, manau, labai supaprastinta, bet esmė turbūt panaši.

bet yra hibridiniu seklu ir po 3-4 lt, juk darbo irgi daug su pigesnemis hibridinemis, cia turbut daugiau faktoriu yra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausra.ryte: 19 kovo 2012 - 11:17
Sveikos mielos pomidorų augintojos, gal pas kurią atliko (ar atliks?) bent trys-keturi Black Krim ir Cor de Bue daigeliai? Labai noreciau ax.gif Geriausiai - Vilniuje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2012 03 19, 11:16)
bet yra hibridiniu seklu ir po 3-4 lt, juk darbo irgi daug su pigesnemis hibridinemis, cia turbut daugiau faktoriu yra  smile.gif

Tam tikra prasme kiekvienas individas yra hibridas, paveldėjęs kitų dviejų individų savybes. Esmė - kiek grynos tos linijos. Kokiems nors kryžmadulkiams gal pakaktų greta susodinti skirtingas veisles su norimom savybėm ir palikti saveigai.
Jau neprisimenu visų niuansų apie heterozę, senokai baigiau vidurinę.
Straipsnelis rusiškai., bet irgi labai bendrais bruožais. Man pačiam būtų įdomu daugiau sužinoti, kaip vyksta super elitinių sėklų auginimas. Arba, pavyzdiui, kodėl kai kurie hibridai žymimi H, kiti - F1.
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2012 03 19, 12:30)
Sveikos mielos pomidorų augintojos, gal pas kurią atliko (ar atliks?) bent trys-keturi Black Krim ir Cor de Bue daigeliai? Labai noreciau  ax.gif Geriausiai - Vilniuje  ax.gif

laba, norit kiekvieno po tiek, ar is viso 4 daigeliu? rolleyes.gif jeigu is viso, tai tureciau
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2012 03 19, 13:30)
Sveikos mielos pomidorų augintojos, gal pas kurią atliko (ar atliks?) bent trys-keturi Black Krim ir Cor de Bue daigeliai? Labai noreciau  ax.gif Geriausiai - Vilniuje  ax.gif

Aš turėčiau black krim, rašykite jei reikės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 03 19, 11:39)
nieks nepasakys. Iki siu metu buvo aukstaugiai. O siemet pirmakart matom sito paties pavadinimo 'balkoninius' .  Jei bus suklysta aprasyme, tos kasos is balkono ir kaimynus apacioje pomidorais dosniai apdalins  biggrin.gif

tai va, mane tos kasos ir neramina, kur ten jom augti jei zemaugiai biggrin.gif
QUOTE(L.K. @ 2012 03 19, 11:51)
Kažkas panašaus yra su Red Pear.
Nojaus ir kitų.

mjo g.gif
Atsakyti
buvau išvažiavusi ir negalėjau sėti pomidorų...Dabar žiūrėsiu, lyg ir 25-ą tinkama diena...Tik visa bėda - kad vėl į Ermitažą noriu...Na nedavė dievas gana...Oi nedavė smile.gif
Atsakyti
maniskiai bajaja siandien jau pirmus daigiukus parode.

corazonas is 6 seklu vienas begalvis isdyges g.gif kazi dar uzaugs ta galva is kur nors g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
mano vyras mane klausia kodel tu del tu pomidoru pakvaisai, gi agurkus visada miegai (nes seniau as nelabai i pomidoru puse ziurejau, kol anais metais savo neparagavau biggrin.gif ). Tai sakau cia supermama kalta biggrin.gif. Manau tas virusas plinta tik per cia, niekaip kitaip lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
as atejau tik pasikaitineti kaip ten su tais balkoniniais sodinti, mat siemet pati daiginausi, ka daryti, kokioj talpoj uztektu juos auginti, o kas isejo.... ax.gif
jau 19 rusiu vieotj 2 ju daigu paseta doh.gif siltnamis uzsakytas ir pusdienis paskiriamas apie mulcus trasas ir senu temu skaityma.... doh.gif

del to Black cherry nesupratau, kaip tik ryt ruosiausi eiti i ZS pirkti seklu, ana svaite uzejua, paemiau i rankas, palaukiau, paskaiciau padejau... cool.gif dabar jau savaite naktim nemiegu unsure.gif , a vdur tai bus ta vienintele veisle is 20, kuri ir duos tu issvajotu pomidoru wub.gif , nes pirmi metai... kazi kaip bus mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 19, 13:06)
mano vyras mane klausia kodel tu del tu pomidoru pakvaisai, gi agurkus visada miegai (nes seniau as nelabai i pomidoru puse ziurejau, kol anais metais savo neparagavau biggrin.gif ). Tai sakau cia supermama kalta biggrin.gif. Manau tas virusas plinta tik per cia, niekaip kitaip  lotuliukas.gif  biggrin.gif

pas mus darze agurkai nebeegzistuoja, kai tik pomidorai pradeda nokti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 19, 14:06)
... Tai sakau cia supermama kalta biggrin.gif. Manau tas virusas plinta tik per cia, niekaip kitaip  lotuliukas.gif  biggrin.gif

Neišsiduok, o tai vyras užblokuos kompą mirksiukas.gif
Atsakyti