Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

O man viena pardavėja sakė (nu garantuota VBS agentūra biggrin.gif), kad Jasminia isimineja ir nebebus. Ir dar kazkokia veile paminejo, kurios nebebus, bet galva per kiaura, tad neatsimenu.
Ieskojau siems metams jasminios ir neradau niekur sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 16, 23:55)
O man viena pardavėja sakė (nu garantuota VBS agentūra biggrin.gif), kad Jasminia isimineja ir nebebus. Ir dar kazkokia veile paminejo, kurios nebebus, bet galva per kiaura, tad neatsimenu.

g.gif įdomu kodėl...tai gal kitų firmų bus pokavimo...negi jau ji visai išnyks nuo žemės paviršiaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 16, 22:55)

As iš sonis.lt atrodo pirkau ją tai buvo dar g.gif O kitur tai irgi kažkaip neteko užmatyti arba neužkliuvo už akių ax.gif
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2012 03 16, 22:58)
g.gif įdomu kodėl...tai gal kitų firmų bus pokavimo...negi jau ji visai išnyks nuo žemės paviršiaus g.gif

Ir man įdomu g.gif
Atsakyti
nu va pagaliau baigiau sios dienos darbus , pavargau biggrin.gif Sejau ir as siandien black cherry, bet matyt tikrai diena nekokia, nes net 2 kart dribo nuo radiatoriaus doh.gif gerai, kad su plevele tai neisbirejo... bet visvien manau pradzia ne pati geriasia...
po to ispykiavau 6 vazoninius, ir dar savo 5 dyckius i 3l bambalius... bet nesuprantu prasmes, mano pomidoram turbut kazkas negerai, saknis labai jau mazytes blink.gif Augo jie 1.5 l nupjauto iki puses, tai kokius 6 cm nuemus zemems saknu net nemaciau blink.gif o 15 cm tiesiog tuscios zemes liko indeli....nu nemeciau as jos visvien sudejau atgal i kibira ir maisiau su sviezia blush2.gif gaila buvo ismesti...
nu aisku ir kruva papriku su pipirais ir jau savo namuciuose tongue.gif
tiesa maximoj akurat nemaza nuolaida vazoneliams: 13cm skersmes 68cnt 10vnt blink.gif 12cm truputi brangesni 86cnt lyg ir, gal 89cnt blush2.gif
Dauguma zemei ir nuolaida, bet ne visai
Atsakyti
tany, pernai metų temų pradžioje būdavo nuoroda su pomidorų ligom ir kitom diagnozėm. toms dėmelėms tikrai buvo kažkurios medžiagos trūkumo diagnozė. paieškok, mažu aptiksi.gal tereiks kokiais pelenais ar kiaušais ar kažkuo palaistyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 03 16, 23:18)
tany, pernai metų temų pradžioje būdavo nuoroda su pomidorų ligom ir kitom diagnozėm. toms dėmelėms tikrai buvo kažkurios medžiagos trūkumo diagnozė. paieškok, mažu aptiksi.gal tereiks kokiais pelenais ar kiaušais ar kažkuo palaistyt biggrin.gif

aciu, rytoj bandysiu ieskoti... siandien jau nebeliko jegu biggrin.gif As tik neisivaizduoju ka as darysiu su 50 pomidoru, kai ateis laikas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2012 03 16, 21:33)
Gali būti, kad tas apvalkaliukas dedamas, kad durpinė tabletė būtų tvirtesnė ir nesubyrėtų sudrėkinta. Tos tabletės kaip atskiri vazoniukai gaunasi, kai ateina metas persodinti, nuimi apvalkaliuką ir persodini. Pačios pirmosios tabletės, kai tik pasirodė, buvo be apvalkaliukų tik durpės presuotos, dabar gaminamos su apvalkaliukais. Aš manau, kad reikia tą apvalkaliuką nuimti, taip visada ir darau. Parduotuvėje kai perkame daigelius, pavyzdžiui pelargonijų, tai tuos daigelius nuimame persodindami į vazoniukus, net kažkurioje temoje buvo kalbėta, kad nepamirštų nuimti. Gal būt, kad apvalkaliukas nepakenks, bet ir nuimti nesunku.  4u.gif  4u.gif

tik neargumentavo kodėl. Čia pasisakiusiai šaknys netilpo, bet ne augalui.
Iš tos pačios serijos. Sėju daržoves savo poreikiams ir neskirstau, kam kas atiteks. Vadinasi apsaugas gauna visi vienodai - pvz., tinkliukas stiebo apsaugai nuo kurklių. Pasitaiko ir taip, kad kaimynės pasibėdavoja, na ir silpnumo akimirką atiduodu tuos savo daigus su papildoma apsauga. Žinai, ką man grąžina? Ogi visus indelius ir visas nudraskytas apsaugas. Prieš perspėju, kad ten nuo kurklių, kad stiebų nenukirptų, akučių plotis gal 0,5x0,5cm. Kokios šaknys pro tokias skyles negali laisvai judėti? Visos iki vienos ciocės grąžino man tuos nudraskytus tinkliukus. Vėliau verkia ir vėl prarandančios derlių nuo kurklių.
Štai tokia žmonių logika.

QUOTE(RZK @ 2012 03 16, 21:34)
Augs ir taip , ir taip . Nori imk , nori ne , nieko čia suprast nereikia , ne aukštoji matematika. Šaknys praauga tą apvalkalą , jei nenuiimi , jei nuimi - irgi auga.
Esmė ta , kad  geriau perkelt į kitą indą , nes nereikia jo iškrapštyt , dedi su visu tuo "konteineriuku" ir psio.

augs kantresni augalai, kuriems šaknų nudraskymas nuimat tą plėvelę tik menkas pakutenimas.
Beje, kitiems ir iš palečių perkelt yra žymiai patogiau. Kiekvienam savo, ar nea? g.gif Tik kam nudraskoma, tai niekas ir neatsako argumentuotai, niu

QUOTE(irid @ 2012 03 16, 21:39)
Na tas kur ant durpinių tablečių, tai tikrai nesuyra, jis sintetinis kaip agroplėvelė, šaknys pro jį praauga, bet pati ta medžiaga nesuyra.

tai, kad suyra bigsmile.gif Po 2-3 metų pilnai.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 16, 23:09)
tiesa maximoj akurat nemaza nuolaida vazoneliams: 13cm skersmes 68cnt 10vnt blink.gif

Čia už 10 vnt. 68 centai? g.gif
Jeigu gerai supratau, tai reiks ieškoti tada assa.gif
Atsakyti
as siandien dar pirkau mazesniu po 49 ct uz 10 vnt
dideliu , gal kaip zirneliu indelis tas 800 ml. 59 ct uz 10 vnt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(krisstynka @ 2012 03 17, 00:33)
Čia už 10 vnt. 68 centai?  g.gif
Jeigu gerai supratau, tai reiks ieškoti tada  assa.gif

jo, kaina juokinga. O ka jus su tais mazesniais darot? gal ir man reikia biggrin.gif
As paprikom nupirkau pacius dydziausius... jom gal ir gerai, bet sustatyti tai problema.... jau visos 4 palanges uzimtos, o dar mano pagrindiniai pomidorai nepykioti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 16, 23:37)
... Jei mano Raisos neišdygs tai žadu juos sodint  ...

Neskubek panikuot, nera buve, kad Raisos neisdygtu mirksiukas.gif
Atsakyti
Pagaliau pasirodė Marfos kabliukas thumbup.gif
Visą žiemą rikau indelius nuo grietinės,jogurtų ir galiausiai nusprendžiau kad jie man visai nereikalingi,jų forma užima nemažai taip brangios vietos ant palangių
Susikarpau likusius nuo durpių maišelius, lipnia juosta suklijuoju šonu ir apačią ir tvarka,susistato taupiai ir išimt lengva,ant šono lipnia juosta užklijuoju veislės pavadinimą.
Atsakyti