QUOTE(irid @ 2012 03 16, 21:33)
Gali būti, kad tas apvalkaliukas dedamas, kad durpinė tabletė būtų tvirtesnė ir nesubyrėtų sudrėkinta. Tos tabletės kaip atskiri vazoniukai gaunasi, kai ateina metas persodinti, nuimi apvalkaliuką ir persodini. Pačios pirmosios tabletės, kai tik pasirodė, buvo be apvalkaliukų tik durpės presuotos, dabar gaminamos su apvalkaliukais. Aš manau, kad reikia tą apvalkaliuką nuimti, taip visada ir darau.
Parduotuvėje kai perkame daigelius, pavyzdžiui pelargonijų, tai tuos daigelius nuimame persodindami į vazoniukus, net kažkurioje temoje buvo kalbėta, kad nepamirštų nuimti. Gal būt, kad apvalkaliukas nepakenks, bet ir nuimti nesunku.
tik neargumentavo kodėl. Čia pasisakiusiai šaknys netilpo, bet ne augalui.
Iš tos pačios serijos. Sėju daržoves savo poreikiams ir neskirstau, kam kas atiteks. Vadinasi apsaugas gauna visi vienodai - pvz., tinkliukas stiebo apsaugai nuo kurklių. Pasitaiko ir taip, kad kaimynės pasibėdavoja, na ir silpnumo akimirką atiduodu tuos savo daigus su papildoma apsauga. Žinai, ką man grąžina? Ogi visus indelius ir visas nudraskytas apsaugas. Prieš perspėju, kad ten nuo kurklių, kad stiebų nenukirptų, akučių plotis gal 0,5x0,5cm. Kokios šaknys pro tokias skyles negali laisvai judėti? Visos iki vienos ciocės grąžino man tuos nudraskytus tinkliukus. Vėliau verkia ir vėl prarandančios derlių nuo kurklių.
Štai tokia žmonių logika.
QUOTE(RZK @ 2012 03 16, 21:34)
Augs ir taip , ir taip . Nori imk , nori ne , nieko čia suprast nereikia , ne aukštoji matematika. Šaknys praauga tą apvalkalą , jei nenuiimi , jei nuimi - irgi auga.
Esmė ta , kad geriau perkelt į kitą indą , nes nereikia jo iškrapštyt , dedi su visu tuo "konteineriuku" ir psio.
augs kantresni augalai, kuriems šaknų nudraskymas nuimat tą plėvelę tik menkas pakutenimas.
Beje, kitiems ir iš palečių perkelt yra žymiai patogiau. Kiekvienam savo, ar nea?

Tik kam nudraskoma, tai niekas ir neatsako argumentuotai, niu
QUOTE(irid @ 2012 03 16, 21:39)
Na tas kur ant durpinių tablečių, tai tikrai nesuyra, jis sintetinis kaip agroplėvelė, šaknys pro jį praauga, bet pati ta medžiaga nesuyra.
tai, kad suyra

Po 2-3 metų pilnai.