Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(cezi @ 2012 03 25, 22:09)
Sveikos pomidorininkės, senokai čia nebuvau (gal savaitę biggrin.gif ) o jūs jau tiek pripliurpėt, kad perskaityt jėgų nėra blush2.gif

bėda pas mane vėl verysad.gif  dabar jau kitokios kirmėlės užpuolė verysad.gif  skaidrios, maždaug 1mm diemetri ir kokių 5mm ilgio blink.gif  raitosi visuose indeliuose, jų ten gal daugiau nei šaknų blink.gif  pabarsčiau pelenais, nes daugiau nieks į galvą neateina ir info nerandu (sunku ir rast kai nežinai gyvio pavadinimo) gal kuriai kokia mintis kyla, ką dar galima padaryt nenaudojant chemijos?

Man atrodo,kad tai bus nematodos. g.gif Nuo perlaistymo.
Geriausia,visai nelaistyti.Netekę drėgmės,jie žus,o pomidorams bus pasigrudinti,ir šaknelės sustiprės.Laistyt reikėtų,jei bus visai sausa žemė ir pomidorų lapeliai pradės vyti.
Atsakyti
ryte pas mane balkone apie 10 buvo šilumos, nu išnešiau....... gal nieko neatsitiks - nesinori kad nuo šilumos peraugtų...... vistiek dieną bus gal kokie 15.......
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2012 03 26, 07:45)
ryte pas mane balkone apie 10 buvo šilumos, nu išnešiau....... gal nieko neatsitiks - nesinori kad nuo šilumos peraugtų...... vistiek dieną bus gal kokie 15.......

ax.gif o , tai pas tave šilta...Vilniuje sninga , baltoke 3 laipsniai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 23, 23:25)
doh.gif
ups, Ugnuzes paklaust turejau  ax.gif  smile.gif

matuke, tokie jau tie Russian Purple - liaunučiai atrodo, lapeliai pasisukę, siauri. Čia veislės ypatybė tokia, nepergyvenk mirksiukas.gif .

Ir gerai, kad Malachitovaja atsitiesino, pas mane irgi šiemet kažkokie aptingę jie.
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2012 03 25, 18:01)
Kas sėjot čio čio san? Kaip jums dygo?
Žinokit man nesudygo nei viena sėkla. Dabar jau galvoju, mažu pamiršau sėklas į tą eilutę sukišt? g.gif

man 100% išdygo.
Atsakyti
Po pikiavimo turiu namuose tokį vaizdelį
[attachmentid=220697]
Tai vat ir nežinau,kaip čia juos tampit į lauką ir atgal. doh.gif
Uošvis šiandien atvažiavo,pažiūrėjo,ir sako :man reiks 60 daigų,o prieš tai buvo užsisakęs 90.Teks kitiems išdalint,nes išmest neleis sažinė. schmoll.gif
Atsakyti
mano betalux'ai laukia pikavimo:)

user posted image

Atsakyti
Labas pomidoru mylėtojos. Pastoviai skaitau jūsų temą, ir mokinuosi smile.gif

Pernai buvo pirmi metai kai sodinau pomidorus i šiltnamį, bet matyt per nežinojimą aš juos numarinau - pasodinus palaisčiau šaltu vandeniu iš šulinio, uždariau sandariai šiltnamį ir dar visokių minusiukų blush2.gif
Dabar mokausi ir semiuosi patirties iš jūsų 4u.gif
Bet dabar auginant ant palangės pomidorų daigiukus, pradėjo apatiniai lapai vysti, nedžiūsta jie , bet pasidarė tokie liauni, ploni, lyg geltonuoja truputi (lyg salotinės spalvos) lapus gali susukti į "dudelę", nuo lapo galo pradeda vysti ir eina per visą lapą, nzn ar suprantamai paaiškinau. Auginu aš juos ant palangės, po nakties atsiranda kondensatas ant lango gal dėl to? kai jie man išdygo, truputi patįso, ir aš pikuojant susodinau giliau, kad papildomas šaknis užsiaugintų - gal nuo to? buvau išrovusi vieną, šaknelės kalasi ant naujo stiebo - lyg gražios, nieko nepastebėjau. Vieną kartą laisčiau universaliomis trąšomis.
padėkit atgaivinti mano pomidorus doh.gif
Atsakyti
g.gif nelabai supratau blush2.gif ar tik skilčialapiai vysta ar ir tikrieji lapeliai
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 03 26, 10:43)
g.gif nelabai supratau blush2.gif ar tik skilčialapiai vysta ar ir tikrieji lapeliai

Skilčialapiai tai tie pirmieji lapeliai - jau jie seniai nuvyte, dėl jų nebutų ir pavojaus. dabar vysta tikri lapeliai, antri ir treti po skilcialapiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTINACH @ 2012 03 26, 10:48)
Skilčialapiai tai tie pirmieji lapeliai - jau jie seniai nuvyte, dėl jų nebutų ir pavojaus. dabar vysta tikri lapeliai, antri ir treti po skilcialapiu doh.gif

g.gif tai blogai...o tai gal labai šalta palangė ir labai šlapia žemė...
Papildyta:
rolleyes.gif o kau kmicic lapų įdomumas-kaip ne pomidoro biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTINACH @ 2012 03 26, 09:48)

O kokia zeme naudojate? gal jiems ir pati zeme per dregna?

Kmicic lapai man pasirodė (jei neisvaideno) tokie patys kaip ir black krim - bulviniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzhine: 26 kovo 2012 - 09:52