Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkės entuziastės

QUOTE(stripulis @ 2012 03 23, 14:30)
O kas pas tave jau išdygo, smalsu smile.gif

as papasakosiu tongue.gif pas mane pomidorai ir paprikos. O daugiau nieko ir nesejau.
Kai turesiu galimybe padarysiu foto tongue.gif Pomidorus jau varysiu ispikiuot koki antradieni gal vakare, nes jie pas mama kaip ir sakiau. O ten manau idealios salygos - nekarsta ir saule visa diena ne spietine puse. Pats butas vesokas toks palyginus su musu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Justesea @ 2012 03 23, 00:31)
Noriu bigsmile.gif Bet tada turėsi paaiškinti, ką man su juo iškastu daryti, kur dėti ir t.t. biggrin.gif

tai i koki vazona isisodinsi ir tiek. TIk adk jie dideli auga...mazdaug 70 cm pas mane isauga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 23, 15:08)
tai i koki vazona isisodinsi ir tiek. TIk adk jie dideli auga...mazdaug 70 cm pas mane isauga smile.gif

Oho blink.gif Maniau prieskoniai visi tokie maži krūmeliukai būna. Tai reik vazono, kad neišvirstų biggrin.gif Arba skabyt nuolat ir neleist tokių aukštumų pasiekt.
Atsakyti
negąsdink čia, wytaute69, prastesnėj žemėj anys išauga iki 30 cm (pas mane pvz.) smile.gif Justesea, duok jiem pomidorinę žemę, visai iki 70 cm neišaugs (raudonėliam).
Atsakyti
Su žemėm jau viskas, ką turėsiu tą smile.gif Tik ką tėtis skambino iš parduotuvės, tas biohumuso mišinys 10 l - 10 Lt, daugokai sakyčiau ir šiaip jam pardavėja pradėjo patarinėti, tempti visokius maišus, pasakoti. Ji sako, va čia pomidoram, aš sakau - neauginsiu pomidorų biggrin.gif Ji sako, nu ne pomidoram, nebūtinai, paskui kažką sako trąšos, aš sakau, man nereik trąšų, sakau, reik kad biohumuso būtų, teta sako nereik prie šito, bus per riebu ar kažkaip išsireiškė. Žodžiu tėtis jau pasimetęs, nieko nebesupranta biggrin.gif Rezultatas - du maišai kažko, gal durpių, prieskoniams ir maišas kažko gėlėms biggrin.gif Teta sakė, kad tinka, nu tai patikėsim teta smile.gif
Papildyta:
Įtariu va šitą, kur paskutinis, nupirko. Prisiminiau, kad durpių mišinio nepatarė, nes sakė labai džiūna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justesea: 23 kovo 2012 - 16:47
QUOTE(stripulis @ 2012 03 23, 17:20)
negąsdink čia, wytaute69, prastesnėj žemėj anys išauga iki 30 cm (pas mane pvz.) smile.gif Justesea, duok jiem pomidorinę žemę, visai iki 70 cm neišaugs (raudonėliam).

vadinasi pas mus zeme labai gera. O as galvojau smelis biggrin.gif
Rimtai, jie isauge pas mus iki puses zmogaus. APristas visas krumas kad nevirstu i sonus smile.gif

lekiu savo pomidoru aplankyt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wytaute69: 23 kovo 2012 - 17:15
justesea, geras tas organix pomidorams - lūžau. tinka pomidorams ir agurkams lotuliukas.gif kai šiom dviem daržovėm reik kardinaliai skirtingos žemės...
o tavasi s- prieskoniams? manau bus ok smile.gif

wytaute, raudonėliai mėgsta smėlį wink.gif pas mane tai rūgštus molis... ten kur jie auga natūraliai.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 03 23, 20:25)
wytaute, raudonėliai mėgsta smėlį wink.gif pas mane tai rūgštus molis... ten kur jie auga natūraliai.

mat kaip...o kas dar megsta? nes pas mus toks priesmelis...tai visai neblogai viskas auga. Gal braskes nelabai tik...Nors nuo metu dar priklauso. Pernai viskas super isaugo o uzpernai nelabai....

O tas smelis tai super. Man labai patinka kai lietus palyja ir iskart sausa vel. Jokiu pliurziu thumbup.gif

o siaip tai pas mus rugsti zeme...nes daaaaug rugstyniu auga tikrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wytaute69: 23 kovo 2012 - 21:47
Atspėjau - nupirko to organix prieskoniams smile.gif Bet pačiupinėjau aš tuos maišiukus, pažiūrėjau į savo vazonus ir lovius ir man pasirodė, kad 42 l neužteks g.gif

O kai beri tas žemes į vazoną, tai reikia taip puriai, ar geriau paspausti? Ir ar pilną reikia pripilti, iki pat viršaus ar čia dar nuo augalo priklauso ir jo šaknų?
Atsakyti
priesmėlį mėgsta morkos ir svogūnai, taip kas į galvą šovė greitai...

žemes bert puriai, nespaust, pripilt kad liktų kokie pora cm iki viršaus.
Atsakyti
Labukas smile.gif
Siandien visa diena lauke darbavomes smile.gif Pasodinom i siltnami svogunu, ridikeliu, salotu smile.gif
Turiu klausimuka.. Kokias geles gerai auga siaurineje puseje? Toj vietoj, kur noriu sodinti, iki pietu buna saules, is rytu, bet po pietu pavesis.. Noriu zemaugiu ir visa vasara zydinciu g.gif
Atsakyti
Pas mane tokioj aplinkoj (šiaurinė pusė) beveik niekas neauga. Tik bajorės ir bijūnai atlaiko. Dar melsvės, joms patinka.
Atsakyti
Musu salotos jau sudygo blush2.gif ir braskes bujoja, lapus krauna bigsmile.gif nu visai faina ta darzininkyste smile.gif
Atsakyti