Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkės entuziastės

QUOTE(Justesea @ 2012 03 22, 23:31)
Kai aš būsiu "jau seniai" tai gal irgi nebepirksiu biggrin.gif Bet kai pirmą kartą gyvenime sugalvoji, kad reikia sodinti, tai imi tai, kas tau atrodo galbūt reikalinga. Čia kaip su pirmuoju naujagimio kraiteliu hihihi.gif

Aš dar išvis gerai nesuprantu, kas tas pikiavimas, kam jo reikia ir kaip tiksliai tai daroma blink.gif Spėju bandysiu išvengti jo šiemet blush2.gif

BŪtent kaip su pirmuoju kraiteliu bigsmile.gif Liuks palygynimas thumbup.gif

Pomidorams pikiavimas labai sveika rolleyes.gif Pikiavimas iš esmės augaliukų persodinimas po vieną, dar laikinai paaugint erdvesnėje taroje bigsmile.gif Imi elementarią šakutę, kiši po pomidoro daigeliu ( turi turėt tikruosius lapelius) ir sodini į paruoštą talpą ( padarai duobutę, daigą ikiši iki lapukų ir užžeri žemėm ) ir psio. Atrodo baisiai bet visai nieko baisaus ax.gif
Atsakyti
Bet čia tik pomidorams tai labai į naudą? Visi kiti augalėliai ir be to gal visai gerai auga? rolleyes.gif Nes žinau, būna sodina tiesiai į vazonus ir viskas, ir auga smile.gif

P.S. aš čia jei ką, balkonine sodininkyste užsiimsiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos .šiandien buvau Senukuose Kaune tai dabar 40 % sėkloms nuolaida kam aktualu tai prašom biggrin.gif
Atsakyti
Tai aš irgi tokia daržininkė irnesakyk.gif Žinau kad pomidorams gerai ( nes jie iš stiebų auginasi papildomas šaknis ) o va paprikos, agurkai persodinimo nemėgsta. tuos iš kart i atskirus didesnius indelius sėju. O apie balkoninius nieko neišmanau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Biški @ 2012 03 22, 22:44)

Aš anų (rūgštynių) laukinių pakankamai prisiskabau tai kažkaip  ax.gif Ravėt anas sunku, šaknys gerai laikosi  lotuliukas.gif

Serenčių pernai nepikiavau. Sėjau gilesnėn dėželėn, paskui iškart į vietą - visvien tik šiltnamy keli augaliukai  irnesakyk.gif Nors tiesa buvo ir aukštų baltų, bet tuos irgi analogiškai  unsure.gif

aš kaip suprantu, tu gyveni ten, kur galima pasiskabyt laukinių rūgštynių. o man kad jų pasiskabyt, užmiestin važiuot reik smile.gif tai pagalvojau, gal aš namie sau ant palangės, tyliai ramiai ir švariai... Papasakosiu, kas išėjo.

o dėl serenčių, kaip supratau, anuos reikėjo susėt giliau nei man atrodė. Nu nieko, keli išvirto, kiti lyg kol kas padoriai atrodo, gal dar kaip nors... Nes taip gražiai šimtu procentų išdygo, kad būtų gaila, jei šnipštas gautųsi.
Papildyta:
Justesea, visi kiti augalėliai, išskyrus mairūnus ir lobelijas, gerai auga be pikiavimo smile.gif
bet aš manau, kad tu pabandyk ir tų dviejų nepikiuot, ir pasakysi, kas gavosi, tik jie jei tankiai sudygs reiks smarkiai praretint - išraut velniop daigus.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 03 23, 12:32)
Justesea, visi kiti augalėliai, išskyrus mairūnus ir lobelijas, gerai auga be pikiavimo smile.gif
bet aš manau, kad tu pabandyk ir tų dviejų nepikiuot, ir pasakysi, kas gavosi, tik jie jei tankiai sudygs reiks smarkiai praretint - išraut velniop daigus.

Ok, paeksperimentuosiu smile.gif

O aš gerai supratau - kol sudygsta reikia laikyti tamsoje po maistine plėvele, o kai jau prasikala daigeliai, reikia šviesos. Bet šviesa tinka bet kokia, nebūtinai lempos? Ar būtų gerai, jei prasikalus daigelius neščiau ant palangės? Ir kokio dydžio jie turi išdygti, kai jau galima į nuolatinę vietą persodinti?
Atsakyti
geriau būtų ne tamsoje laikyti, nes kai kuriem daigam ir dygimui reikia šviesos g.gif bet po plėvele.
o šviesa palangės geriau nei lempos, pas mane tiesiog vietos ant palangės nėra tiek, kiek yra daigų smile.gif tai žiūrau pomidorai ir žemuogės lempai neprieštarauja, nesveikai netysta, juos laikau po lempa, kas liko sukrausčiau ant palangės, nes tai chebrai (serenčiam ir našlaitėm) po lempa aiškiai buvo per šilta ir per šviesu.
o dėl dydžio... aš sakyčiau gal greičiau sužiūrėt, kada jau temperatūra bus tinkama balkone?
dar pasieiškosiu su tais dydžiais teorijos, taip iš patirties, nu bent kokie keturi tikrieji lapeliai kai išauga g.gif
bet aš mažai ką iš daigų auginus - čiobreliai, pomidorai, agurkai, našlaitės, raktažolės, žemuogės, mairūnai, melisos... Gal dar ką pamiršau, bet neesminio. Tai nemanau, kad ta mano patirtis tokia labai jau "plati".
Atsakyti
Hmm, na visi ant palangės man irgi netilps, dar reik gal bandyt ant baro dėti, jei katė nesugalvos nužvejot ant žemės, bet gal nesugalvos.

O tikrieji lapeliai, tai kaip aš įsivaizduoju dygsta stiebelis, o tada iš jo formuojasi lapeliai?
Atsakyti
iš pradžių lapeliai būna netikrieji - tokie tiesiog du lapeliukai, ir tada visi daigai būna labai panašūs viens į kitą smile.gif (na, jei dviskilčiai augalai, pvz. velykų žolė ir dygsta kaip žolė be jokių lapeliukų). O paskui formuojasi tikrieji lapeliai, jau būdingi tam augalui kaip tokiam. Pomidorų pomidoriški,
žemuogių žemuogiški etc.
Atsakyti
Nu supratau, reikia laukti antrųjų lapelių pasirodymo smile.gif
Atsakyti
O kas pas tave jau išdygo, smalsu smile.gif
Atsakyti
Taigi dar nesėjau nieko doh.gif Buvau čia apsirgus savaitgalį, tai kol atsipaipaliojau kol ką, bent jau su tėčiu sutariau, kad mišinio nupirks. Tada liko dar kelis vazonus ir lovius nusipirkti, maistinės plėvelės ir gal sekmadienį bandysiu pradėti žaidimą smile.gif
Atsakyti