Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkės entuziastės

QUOTE(stripulis @ 2012 04 13, 00:08)
Sveikinimai su laiškais smile.gif

apie miltligę ryt prirašysiu info, jei dar reikia...

reikia sad.gif
Atsakyti
Nesusiturėjau doh.gif Nusipirkau vaistinių ramunėlių, nes pagalvojau, kad gėlių mažai beturiu, tai pamačiau gėlę, iš kurios dar ir naudos yra biggrin.gif

Dar turiu klausimą - gal verta atsargiai įberti daugiau žemių į rukolas, špinatus ir svogūnus, nes dabar tik po puse lovio yra? g.gif Nes juk kai persodinama irgi dažnai patariama sodinti iki pat lapelių? Nes, tarkim, rukolos tai tokios labai ilgaliemenės pas mane, neatrodo labai tvirtos, gal žemių padauginimas jas sutvirtintų? g.gif
Atsakyti
Turiu tą patį klausimą dėl serenčių. Ar man mest lauk ištįsusius daigus (nors jie apytvirčiai tokie), kurie jau tris savaites taip ir stūkso užsimarinavusioj fazėj (ne tankiai susodinti, kiekvienas po savo daigyklėlę turi) - užsiaugino du netikruosius lapelius ir amen, o gal jiems "suveiktų", jei susodinčiau giliau, kaip pomidorus kad - beveik iki tų netikrųjų lapelių?

O dėl miltligės. Įsisenijusios miltligės augalus reikia naikinti ir naikinti deginant, kitaip tos sporos vis tiek išliks ir išsiplės, o neįsisenijusiai radau tokį receptą (atrodo visai loginis, tik atsiprašau, tingiu ieškot lietuviškų atitikmenų anglų kalbos talpos vienetam, visad galima pasiguglint):

KEPIMO MILTELIŲ PURŠKALAS (stabdo rožių miltligę pradinėje fazėje, neleidžia jai sklisti)

1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus
1 galonas nechloruoto vandens
1 valgomasis šaukštas obuolinio acto
1 valgomasis šaukštas Listerine (taip, burnos skalavimo skysčio, tik be mėtų prieskonio, paprasto)
1 valgomasis šaukštas skysto muilo
pusantro šaukštelio kepimo miltelių
Didelis purkštuvas

sumaišykite kepimo miltelius, muilą, Listeriną ir aliejų su vienu puoduku vandens. Actą įpilkite paskiausiai, kad mišinys neužburbuliuotų. Supilkite mišinį į purkštuvą ir pridėkite 1 galoną vandens. Papurtykite, kad susimaišytų. Kruopščiai apipurkškite augalus.

P. s. receptas aišku lauko augalam, bet gal išnešus vazonėlius į balkoną, būtų galima ir namines rožes apipurkšt?

Atsakyti
Aciu tau, stripuli. O taip tikejausi,akd palaiminsi mano sodos tirpala smile.gif
Atsakyti
Aš vėl su vaizdine medžiaga ir klausimais smile.gif

user posted image

Pelėžirnis vienas tik iš trijų tįsta, ar kiti dar pasirodys? Tįsta labai greitai, ryte nufotkinau dabar jau gerokai ilgesnis. Kokio ilgio jis turi būti, kad jau reiktų padėti balkone, kad galėtų ant turėklų rangytis ir prie kokios temperatūros jam bus jau gerai?

Ir dar pastebėjau, kad vazonuose žemė lyg ir pelija, matosi šiek tiek tokiu baltu apsitraukus. Ką daryt?

user posted image

Saločikės. Nepalyginsi su prieš tai turėtom - lapai didžiausi, o tarp jau jau matosi ir nauji, matyt, tie tikrieji kalasi. Nu bet linksta man jos, labai liemenius ilgus turi. Gal jau bandyt dabar į nuolatinį lovį persodinti ir giliau įsodint, kad taip nelinktų?

user posted image

Ir čiobreliai - gal nėra taip labai jau tankiai? O jei visgi per tankiai, jau dabar praretint ar dar paaugint?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Na ką, šiandien salotos beveik visos buvo sugulusios, todėl persodinau stipresnius daigelius iki lapelių į lovį. Ir bandžiau gelbėti rukolas, nes jos irgi pradėjo gultis. Tiesiog atsargiai išėmiau su žemių kauburėliais ir atrinkus stipriausius vėl susodinau atgal į lovį, prieš tai papildžius jį žemėmis. Tikiuosi prigis.

Vis dar labai laukiu atsakymo dėl pelėžirnio, nes jis auga tiesiog akyse.

Na ir dėl to pelėsio ant žemės, kol kas nieko nedarau, bet dar neišdygusius bazilikus atidengiau, nes po plėve drėgmė kaupėsi, o tai pelėsiui tikrai labai patinka.
Atsakyti
Justesea - daigeliai linksta nes jiems labai truksta sviesos sad.gif gal diena i lauka nesk jei balkone nevejuota...

del pelesio - ta plevele reik nuiminet ir vedint pastoviai. As diena visai nededavau, nesalta gi, o nakciai uzdedavau.

Tavo katzole balkone. Raudonelis dar auga. Kazkaip dar nelabai matosi is zemes...dar palauksiu su tuo kasimu, o tai iskasiu neaisku ka paskui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 15, 23:15)
Justesea - daigeliai linksta nes jiems labai truksta sviesos sad.gif gal diena i lauka nesk jei balkone nevejuota...

del pelesio - ta plevele reik nuiminet ir vedint pastoviai. As diena visai nededavau, nesalta gi, o nakciai uzdedavau.

Tavo katzole balkone. Raudonelis dar auga. Kazkaip dar nelabai matosi is zemes...dar palauksiu su tuo kasimu, o tai iskasiu neaisku ka paskui smile.gif

Tai jau nebėra ką nešt, daigeliai iki ausų į lovius sukišti biggrin.gif

Tai dabar jau be plėvelės kelinta diena ir nesitraukia tie baltumai, bet lyg ir nesidaugina. Gal kai išnešiu į balkoną, išnyks? g.gif

Ačiū už rūpestį, laukia šitų augalėlių jau vazonėliai paruošti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 04 15, 23:21)
Tai jau nebėra ką nešt, daigeliai iki ausų į lovius sukišti biggrin.gif

Tai dabar jau be plėvelės kelinta diena ir nesitraukia tie baltumai, bet lyg ir nesidaugina. Gal kai išnešiu į balkoną, išnyks? g.gif

Ačiū už rūpestį, laukia šitų augalėlių jau vazonėliai paruošti bigsmile.gif

nezinau, man asmeniskai tai tas pelesis netrukde. Sudygo kas reikia, paskui gal zeme pasausejo, nes isnyko, neber dabar.

tai ziurim kokie orai ir gali atkeliaut paimt kazkaip..
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 15, 23:34)
nezinau, man asmeniskai tai tas pelesis netrukde. Sudygo kas reikia, paskui gal zeme pasausejo, nes isnyko, neber dabar.

tai ziurim kokie orai ir gali atkeliaut paimt kazkaip..

Ok, palaukiam, kol raudonėlis bus pasiruošęs, ir atstraksėsiu smile.gif
Atsakyti
Palikau savo aukselį lovytėj, šalia kurios ant komodos sudėti vazonai ir išėjau kelioms sekundėms, o per jas mano du iš penkių išdygusių serenčių buvo nušluoti su užuolaida doh.gif biggrin.gif

Paėmiau ir pasėjau į tą patį vazoną daugiau tų kuokelių, nes įtariu, jų daigumas nėra 100%, nes tie du senokai jau išlindę, o likusių trijų nė kvapo.

Dar turiu klausimą - gali taip būti, kad iš storos sėklos daugiau daigų lenda? Nes galvoju, kad dideles špinatų sėklas dėjau eilute su tarpeliais, o sudygo jie tokiom puokštelėm, atrodo, kad iš vieno taško kokie penki lenda. O dabar žiūriu šalia to vieno pelėžirnio, kuris irgi iš storos sėklos, lenda dar vienas daigelis. Kita sėkla tikrai negalėjo atsidurti šalia, nes tas tris gana dideliais atstumais susėjau. Ir tas vienas išdygęs jau kokių 12 cm ilgio, o kiti du nesirodo, tai ir nepasirodys? g.gif Gal irgi dar kelias sėklas į tą patį vazoną sukišti?
Atsakyti
klausyk, pamiršau, tu pelėžirnius su tuo pačiu vazonu į balkoną kraustysi? Nes jei su tuo pačiu, tai man rods, sulauk, kol naktim nebus šalnų, kraustyk tą jau išdygusį ir pamatysi, jei per savaitę nė vienas nebeišdygs, gali ramiai sau šalia kitą sėklą bert, nieko baisaus, kad anys ne vienu metu pradės žydėt, gal kaip tik dar smagiau (nes kaip pati matai, auga jie greitai).

iš storos sėklos daugiau daigų lyg ir neturėtų lįst g.gif Nors iš kitos pusės, nieko nesuprantu su savo pomidorais šiemet - į kiekvieną daigyklą bėriau po VIENĄ sėklą, o dviejose daigyklose šalia auga DU daigai. Gal ten irgi storos sėklos buvo bigsmile.gif

O su serenčiais tai garbės žodis nieko nesuprantu... Našlaitės jau matau, kad amen, šiemet jaučiu daigus susipirksiu iš kitų ir atsižegnosiu pirkt brangias sėklas, toks pravaaalas, ir tikrai ne dėl mano "kaltės", ir pats daigumas gal 20 proc., ir daigai š.dini. O anksčiau daugybę metų pirkau pigesnes sėklas ir viskas buvo ok, jokių problemų. O serenčiai... susėti po vieną į daigyklą. Daigai tvirti, nelinksta. Išdygo 100 procentų. Išdygo po penkių dienų nuo pasėjimo. Tai yra, lygiai prieš mėnesį. Ir ką, ir stovi su tais netikraisiais lapeliais visi sau. Taip ir nesuprantu, raut ir mest lauk man juos, ar pvz. persodinus dirvon jie ims, atsibus ir sukraus ir tikruosius lapelius g.gif
Atsakyti