Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkės entuziastės

Aš vėl su klausimais rolleyes.gif Šiandien keturiom dienom išvažiuojam, tai noriu nuspręsti, ką daryti su kai kuriais augalėliais, nes po keturių dienų situacija gali būti visai kitokia. Todėl ir vėl būčiau labai dėkinga, jei kas nors sugaištų minutėlę atsakyti, nes išvažiuojam už kokių keturių valandų 4u.gif

Ar dar labiau praretinti rukolas, nes nepanašu, kad jos augtų g.gif

user posted image

Čia špinatai - kai kurie po vieną auga, bet yra ir po penkis vienoj krūvoj - ar praretinti?

user posted image

O čia bazilikai, klausimas tas pats - ar retinti?

user posted image

Dar nežinau, ar palikti plėveles ant naujai pasėtų? Salotos kelios jau pradėjo kaltis, bet tik vos vos matosi, o po gėlių plėvelė ėmė drėgmė kondensuotis, įtariu, tai nelabai gerai, tai gal nuimt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justesea: 07 balandžio 2012 - 11:41
retink retink. Zemiu reikia pilti iki indelio virsaus. Dabar augaleliams mazai sviesos ir jie stiepiasi i virsu, o kai ju daug vienoj kruvoj tai dar ir stengiasi pralenkti viens kita. Su rukolom viskas ok, brandina tikruosius lapelius todel stovi vietoj. Del tankumo nezinau nes niekad neauginau.
Papildyta:
Pasidziaugsiu saviskiais smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Dabar jau žinau, kad iki viršaus reikia, naujai pasėti į kupinus indelius ir vazonus smile.gif

Dar šovė mintis - gal atsargiai iškelti tuos grumstelius, pridėti žemių ir vėl įdėt, kad būtų su lyg kraštu? Tik su špinatais ir rukolom jau nieko nebepadarysiu, bet lovy vis tiek daugiau šviesos gauna, o dabar abu stovi prie pat lango.

Taviškiai jau tikri paaugliai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 04 07, 15:16)
Dabar jau žinau, kad iki viršaus reikia, naujai pasėti į kupinus indelius ir vazonus smile.gif

Dar šovė mintis - gal atsargiai iškelti tuos grumstelius, pridėti žemių ir vėl įdėt, kad būtų su lyg kraštu? Tik su špinatais ir rukolom jau nieko nebepadarysiu, bet lovy vis tiek daugiau šviesos gauna, o dabar abu stovi prie pat lango.

Taviškiai jau tikri paaugliai bigsmile.gif

ale tu tokiu klausimu uzduodi kad net nezinau ka atsakyt. Niekad taip nedariau. Paeksperimentuot visada galima smile.gif as tai sudejau savo bazilikus ant storos knygos, kad auksciau butu ir palanges krastas saulytes neuzstotu.

O mano paaugliai gyvena pas mama ant pietines palanges. Panasu kad jiems ten labai patinka biggrin.gif
Atsakyti
Uch, na paeksperimentuosiu tada arba bent ant knygos užkelsiu biggrin.gif
Atsakyti
Justesea tau tema radau http://www.supermama...?...7150&st=240
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 07, 23:36)

Ačiū, bet jau turiu ją senokai į favorites įsitraukus biggrin.gif
Atsakyti
Grazus jusu medziai 4u.gif

Turiu klausimaapie gelininkyste: vasario men gavau dovanu zydinti naminiu roziu krumeli. Greit tie ziedai nudziuvo su keliom sakom, bet po kuro laiko augalas atsigavo, isbujujo, isaugino nauju stiebu ir dabar va jau susukti nauji ziedai laukia skleistis.

Beda ta,akd lapeliai pradejo trauktis baltom apnasom... Pagooglinus diagnozavausi miltlige sad.gif Radau nakini pasiulyma nupurskineti augala vandeniu su siek tiek istirpintos namines sodos... Ka dar galeciau padaryti?Ar labai tai kenkia augalui, nes kaip sakiau,jis kaip tik man labai atisaves atrodo? g.gif
Atsakyti
Na ką, grįžus po keturių dienų iš visų savo durpinių indelių radau tik vieną su žemuogėm ir vieną su žydrūnais. Nors vyras kasdien grįždavo palaistyt. Bet gal ir namie būnant tas pats būtų nutikę, nes klaidų n+k. Dabar daigyklėlėse auga salotos, kol kas gražiai auga, gal kiek išstypusios, bet lapeliai daug didesni nei prieš tai turėtų. Čiobreliai jau prasikalė, gal kiek per tankiai, bet bent jau taip nesulipę. Na ir gėlytės vazonėliuose jau prasikalė smile.gif Dar vakar pasisėjau bazilikų tiesiai į vazonėlį. Kažkodėl nebesinorėjo terliotis su daigyklom, o dar draugė svečiavosi ir pasakė, kad ji tiesiai į vazoną sėdavo ir puikiai jai išaugdavo. Tai va dar žemuogių tiesiai į vazonėlį pasėsiu ir gal jau nebesiautėsiu su naujom sėklom smile.gif Na ir aišku tikiuosi dar iš Wytautės raudonėlio ir katžolės ax.gif

Beje, jau kertam svogūnlaiškių derlių biggrin.gif Kad užbujojo, virsta per lovio kraštus biggrin.gif
Atsakyti
Sveikinimai su laiškais smile.gif

apie miltligę ryt prirašysiu info, jei dar reikia...

kadangi buvo geras oras, tai keturias dienas iš eilės vakarais į sodybą varinėjom. Nors man atrodė, kad kadangi trejus metus realiai ten niekas beveik neprižiūrėta, tai bus darbo kaip kad ją nusipirkus šiupšynus plėšt ir jokio džiaugsmo, džiaugsmo yra smile.gif Pasirodo, jau buvau užmiršus kur tulpių prisodinau. Plėšiu visokias žoles - o po apačia tulpynai... Tai cielas tris lysves "atidengiau". O žoles irgi pavartojom - sausas į laužą, šakės, kaip buvau pasiilgus tokio liepsnojimo naktyje po trešne...
Šlapias sumečiau į kompostą ir sugalvojau, kaip jį "pagrąžinti" - kai primesiu pilną duobę, užversiu žemėm ir pasodinsiu kokių vienmečių augalų, gėlyčių ar panašiai, tai bus matyt, ar jis tokiom sąlygom paskui perpus suvisam, ar tiesiog turėsiu tokią "pagerintą" lysvę - labai kaimiškas ir paprastas paaukštintos lysvės variantas smile.gif
O tą tikrąjį paaukštinos lysvės variantą irgi pasidarysiu, tik paskaičiau, kad ją reik kur kas dažniau laistyt, tai mąstau, kad reik kišt ten tai, kas nereikalauja dažno laistymo, pvz. agurkų tai jau tikrai nebus galima ten sumest...
Rizikuosim mėlynes į savo pūkuotuko trijų pušų pušyną persodint. Tik man baisiai įdomu, ar per tokius karščius per tris dienas nepradės jos man vegetuot (nu per dvi, sekmadienį važiuosim miškų niokot...). Buvom jau sodinę, prigijo, bet neuždengėm, ir žiemą kiškiai iki šaknų suėdė (o gal stirnos) ,tai šįsyk jei prigis, žiemai pridengsim, svajonė tokia mano tokį mini spygliuotinėlį pasidaryt. dabar ten du kadagiai, trys pušys, eglė, maumedis gražuolis, viržiai. dar turės būt mėlynės, bruknės, žemuogės ir braškės smile.gif ir pasiklydinėsim kaip pūkuotukai tarp trijų pušų smile.gif
Atsakyti
Ant komposto labai gerai bujoja ( ir gerai dengia) visoki moliūgai, cukinijos ir kiti tokio tipo jų giminaičiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 04 13, 02:08)
Rizikuosim mėlynes į savo pūkuotuko trijų pušų pušyną persodint. Tik man baisiai įdomu, ar per tokius karščius per tris dienas nepradės jos man vegetuot (nu per dvi, sekmadienį važiuosim miškų niokot...). Buvom jau sodinę, prigijo, bet neuždengėm, ir žiemą kiškiai iki šaknų suėdė (o gal stirnos) ,tai šįsyk jei prigis, žiemai pridengsim, svajonė tokia mano tokį mini spygliuotinėlį pasidaryt. dabar ten du kadagiai, trys pušys, eglė, maumedis gražuolis, viržiai. dar turės būt mėlynės, bruknės, žemuogės ir braškės smile.gif ir pasiklydinėsim kaip pūkuotukai tarp trijų pušų smile.gif

pagal viska ka isvardinai sakyciau varykit kuo skubiau pusu sodint daugiau smile.gif netilps viskas biggrin.gif
Mes pasodinom apie 1000 puseliu. Kaip tycia pasitaike sausas pavasaris doh.gif bet mazdaug puse prigijo thumbup.gif dabar jau matosi gerai pro zoles. Po metu kitu gal jau grybus rinksim biggrin.gif
Atsakyti