Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkės entuziastės

nu taip logiškai, tai ir žemuogės turėtų šalčio nebijot, gi žiemoja tai lauke g.gif su visais lapais.
ale kiek tu tų pelėžirnių prisėjai? maniau, kokius penkis ... pas tave kiba balkonas labai didelis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2013 05 02, 22:51)
nu taip logiškai, tai ir žemuogės turėtų šalčio nebijot, gi žiemoja tai lauke g.gif su visais lapais.
ale kiek tu tų pelėžirnių prisėjai? maniau, kokius penkis ... pas tave kiba balkonas labai didelis smile.gif

Pernai į apvalų vazoną sėjau, atrodo, tris, tai kažkaip gausiau norėjosi, kai užaugo, tai dabar į pailgą vazoną susėjau, hmm, nematau šiuo metu jo, kokius aštuonis, gal devynis net ir matau dar vietos, kur dar įkišiu biggrin.gif Balkonas gana ilgas, vietos tikrai užteks biggrin.gif

Mano žemuogės ir čiobreliai iš pernai jau palaistyti, žiūrėsim, kas bus, kol kas tik piktžolės auga biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
galima, ir as cia pasivaidensiu kartais? smile.gif

QUOTE(Justesea @ 2013 05 02, 16:40)
Dar turiu petražoles, bazilikus, ramunėles, levandas, kurios menkai sudygo, šaldau dar sėklas šaldytuve, salotas, laiškinius česnakus, žemuoges, dar kažkokias gėlytes, nepamenu pavadinimo, ir serenčius, kuriems šviesos pritrūko, reikės iš naujo sėt. Pelėžirniams tiek stiklainių neturėsiu blink.gif Kai kurie jau gana aukšti, tuoj ir vyniotis norės.

Petrazoles gali nesti drasiai, manau, jos viska iskencia, ir salti, ir karsti biggrin.gif Levandas ir salotas turbut irgi. Del kitu nzn.

Norejau paklausti, nusipirkau kazkokiu ekologisku zemiu su kruva sungrybiu sporu, matomai. Nespeju grybaut, dygsta be sustojimo. Pradejau mastyt, o gal jie ka nors gero duoda zemem? smile.gif
Atsakyti
oi nepyk, kikenu įsivaizdavus tą grybavimą. šiaip apskritai grybiena tai skaitosi gerai žemėse, kažkokia ten jų simbiozė teigiama su augalais vyksta, bet būtent šiuo atveju tai kelmai žino, tyčia ar netyčia tie grybai užnešti. neina pardavėjų užklaust?
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2013 05 02, 22:53)
oi nepyk, kikenu įsivaizdavus tą grybavimą. šiaip apskritai grybiena tai skaitosi gerai žemėse, kažkokia ten jų simbiozė teigiama su augalais vyksta, bet būtent šiuo atveju tai kelmai žino, tyčia ar netyčia tie grybai užnešti. neina pardavėjų užklaust?

Pirkta eiliniam supermarkete, tai tikrai nera ko paklaust.
Na bet patvirtinai mano pamastymus apie galima nauda, aciu smile.gif Turbut paliksiu ramybeje, nebent labai jau daug pridygs smile.gif
Atsakyti
savo pomidorus susodinau i zemes atsiveztas is kaimo. Nusikasiau kruva kurmiarausiu is savo kiemo - ten toks priesmelis ir dar kruva kurmiarausiu ir kaimynu dirvos, kur juodzemis riebus. Auga patenkinti tongue.gif

isnesiau savo zemuogeles i balkona grudinti....siandien radau apskabytas...ir suda salia...jau kai ppykau....kazkoks paustis matyt sumaste paragauti.....kai kurioms islese viduriukus...kitoms tik po kelis lapelius nukando, bet vistiiek pikta. Turiu as tu zemuogeliu dar, bet gaila ir tu nulestu.
Atsakyti
Aš kažkaip balkone visad tik surfinijas ir petunijas augindavau, bet šiemet pagalvojau o kodėl ne kokias kelias prieskonines žoleles užsiaugint. Tik man kažkaip labai nepatinka šalia esančios gatvės? Ar nebus taip kad užsiauginsiu nevalgomą daiktą (pilną sunkiųjų metalų ir kito š..). Kažkaip internete nelabai randu tokios info..
Nors teoriškai sunkieji metalai neturėtų kilt į viršų, o ir vyras sako nemanau, kad užsiauginsi blogesnį augalą, nei parduodamas prekybcentriuose.
O kaip jūs nesukat galvos dėl to ir auginat? Ar gal žinot kažkokios info?
Būčiau labai dėkinga.. blush2.gif
Atsakyti
nebeturiu savo ankstyvuju pomidoriuku....numiro sad.gif sad.gif na tikekimes kiti nebenumirs...ech ka reiskia vistik siltnamis be prieziuros.... noriu jau siltnamio prie namu....
Atsakyti
Dowe, ir aš mąsčiau apie tai... bet gal tikrai balkone geriau kažkiek nei iš prekybcentrio.

Aš su klausimu - vakar ant bazilikų pamačiau kažkokią baltą masę, grybas gal kažkoks, norėjau nuimti ir pamačiau, kad giliau irgi yra, ypač prie šonų vazono. Tai dabar nežinau, ar tie bazilikai valgomi... nes visko išimti tikrai nepavyks. Kų daryt?
Atsakyti
Justesea, kaip baigėsi su bazilikais?

Vis seku šią temą patyliukais, šiemet turiu šiltnamį su pomidorais, agurkais, paprikom; daržiuke salotos, ridikėliai, morkų pasisėjau, moliūgų ir cukinijų. Nedidelis daržiukas. Tai čia bėdų neturiu, bet štai iškilo estetinė problema - dėl gėlių.

Tai va, noriu pasiklausti, gal kas turit patirties su gėlynais. Mūsų sode palei namą nuo seno buvo gėlynas, kelis metus buvo apleistas, kai močiutė atgulė į lovą, pernai apravėjom, bandėm gaivinti, bet patirties jokios neturiu, kolkas man tos gėlės tamsus miškas blush2.gif Dabar situacija tokia, kad viską išravėjau, palikusi bijūnus, raganę ir kažkokius daugiamečius iš svogūnėlių dygstančius, gražiai mėlynai žydi anksti pavasarį. Dar auga mėtos ir rūtos biggrin.gif Plius dar vis išlenda kažkokios pavienės gėlės iš gilumos, dabar prisėjau vienam daržely medetkų, kitam gvaizdūnių, serenčių. Laukiu kol išdygs, ale piktžolių pridygo, mažas bijau raut, kad neatskirsiu kur gėlės lotuliukas.gif Gvaizdūnės tik matau, kad gerai sudygo, reikėjo jas gal anskčiau namie pasisėti, tada išsodinti, bet man tokiai gėlininkei neatėjo tokių minčių balandį, ale gal užaugs, sužydės ir taip. Žodžiu, situacija kažkoks chaosas kolkas, gerai bent kad bijūnai dabar pražydo, tai nukreipia dėmesį nuo to chaoso. Gal kas turit šiaip gerų minčių kaip organizuotis tą gėlyną, kad visą šiltąjį laikotarpį būtų kažkokių žiedų, kaip gražų vaizdą sukurti? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2013 06 03, 00:08)
Gal kas turit šiaip gerų minčių kaip organizuotis tą gėlyną, kad visą šiltąjį laikotarpį būtų kažkokių žiedų, kaip gražų vaizdą sukurti?  rolleyes.gif

čia tema apie daržą,ieškokis apie gėles ir namo aplinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 06 03, 08:17)
čia tema apie daržą,ieškokis apie gėles ir namo aplinka  mirksiukas.gif

Čia tema apie viską mirksiukas.gif
Atsakyti