Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada galima duoti obuolio, banano?

QUOTE(Ausrioke @ 2008 09 16, 13:53)
mamos,matau diskutuojat apie 2men vaiko meniu.mums dabar pusantro menesio,bet atrodo,kad truksta jam misinuko(savo pienu nemaitinu),vos istveria 3valandas,kartais tenka paankstint valgyma,o per viena maitinima isgeria 120ml.tai galvoju gal reiktu nuo 2men irgi kazkuo bandyt primaitint?nes kiek zinau,tai misinukus valgantys tikra maista turetu anksciau pradet valgyt,nei geriantys mp.

nieko jums nereikia, nebludik, spėsi dar prifaršuot vaiką viskuom, jei nori dar mišinuko tai ir duok.
nesuprantu aš kam vaikui nuo 2 mėnesių pradėt kišt kažką, vaisius išvis galima pradėt duoti tik nuo 6 mėn...
Atsakyti
nieks ir nesako vaisius,bet kokiu sulciu ar dar kazko.nes obuolys tikrai sunkiai virskinamas maistas.o beto jis jau labai stebi,kaip valgai ir kartais net supyksta,kad neduodi.
Atsakyti
QUOTE(Ausrioke @ 2008 09 16, 14:53)
mamos,matau diskutuojat apie 2men vaiko meniu.mums dabar pusantro menesio,bet atrodo,kad truksta jam misinuko(savo pienu nemaitinu),vos istveria 3valandas,kartais tenka paankstint valgyma,o per viena maitinima isgeria 120ml.tai galvoju gal reiktu nuo 2men irgi kazkuo bandyt primaitint?nes kiek zinau,tai misinukus valgantys tikra maista turetu anksciau pradet valgyt,nei geriantys mp.

doh.gif tai gal iskart parsivezusios is gimdyklos obuoliu pritarkuokit biggrin.gif anksciausiai primaitinti nuo 4men ir tai iskirtiniais atvejais smile.gif sugadinsit vaikam skrandzius.Ir siaip spesit aplink puodus suktis dziaukites ramia motinyste mirksiukas.gif
Atsakyti
Nepamirskim senais, senais laikais sultis pradedavo duoti nuo3sav toliau ir kita maista. Mums 3men ir 10d jau ragaujam obuolio, banano. Mano mama baisiai stebisi kodel neduodu sriubos kur sau isverdu, ji sako man juokinga, kad jus taip sureiksminat, mes parsivezdavom, manu koses skystos isvirdavom ir taip auginom.
Atsakyti
QUOTE(Ausrioke @ 2008 10 06, 09:20)
nieks ir nesako vaisius,bet kokiu sulciu ar dar kazko.nes obuolys tikrai sunkiai virskinamas maistas.o beto jis jau labai stebi,kaip valgai ir kartais net supyksta,kad neduodi.

ne tik vaisius, bet ir sultis galima duoti nuo 6 men 4u.gif

QUOTE(HUGGA @ 2008 10 08, 11:42)
Nepamirskim senais, senais laikais sultis pradedavo duoti nuo3sav toliau ir kita maista. Mums 3men ir 10d jau ragaujam obuolio, banano. Mano mama baisiai stebisi kodel neduodu sriubos kur sau isverdu, ji sako man juokinga, kad jus taip sureiksminat, mes parsivezdavom, manu koses skystos isvirdavom ir taip auginom.

sulčių morkų ir man duodavo nuo kelių savaičių, bet tik po vieną lašiuką į pienuką, manu kruopų nuo trijų mėnesių dėdavo kelias kruopas į pienuka, tam,kad sočiau būtų...jei sriubos būtų labai super duper kūdikėliams tai dievulis būtų pasaulį taip surėdęs, kad moterims iš papų ne pieno, o sriubų upės tekėtų.... mano vaikas keliom dienom vyresni už tavąjį, bet aš manau, kad dar spėsiu primaitinti jam visokių obuolių ir bananų, viso kito, kam taip skubėti? kur taip skubėti?
Atsakyti
nesuprantu,kaip gali kilti mintis tokio amziaus vaika kazkuo primaitinti blink.gif mazojo zarnynas dar nesusiformaves ,o jau obuoliu duot norit...
Atsakyti
Suaugusiam rūgštis sukyla nuo obuolio, o čia 2 mėn doh.gif O kas buvo anksčiau, tai buvo anksčiau, nes tai darė iš nežinojimo blush2.gif todėl ir mirtingumas buvo didelis lelyčių verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(agute07 @ 2008 10 11, 23:40)
Suaugusiam rūgštis sukyla nuo obuolio, o čia 2 mėn doh.gif O kas buvo anksčiau, tai buvo anksčiau, nes tai darė iš nežinojimo blush2.gif todėl ir mirtingumas buvo didelis lelyčių verysad.gif

tai ne tik rugstys, bet ir pilva pucia, o tokiem maziukam ir taip su tais pilveliais bedos, o dar obuoliu uzmaitint, tai man klausimas kyla kur protas tokiu mamu? teisingai cia kazkas rase, kad i gimdyklas obuoliu prisitarkuokit, o as dar dadesiu dar ir sriubos isvirkit, kad vaika butu kuom maitint.
Atsakyti
QUOTE(HUGGA @ 2008 10 08, 12:42)

O as galvoju kodel nuo mazens skrandininke esu blink.gif man zaizdas rado 11metu.Tai vat kame reikalas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausrioke @ 2008 09 16, 13:53)

QUOTE(Ausrioke @ 2008 10 06, 09:20)

Matyt, labai gerai naktimis miega jusu kudikis, noretumet, kad verktu ir pasidziaugti pilvelio spazmais biggrin.gif
Jei vaikas nori valgyti-pasiulykit misinuko kad ir kas dvi valandas 4u.gif Arba jei neistempia laiko-duokit paprasciausiai vandens, juk maitinami misinuku irgi turi atsigerti. Primaitinti ankciau-tai reiskia nuo 4 menesiu pradeti nuo DARZOVIENES virtos, o ne zaliu(nevirtu) sulciu. Tikrai spesit, niekur nepabegsit. Tik nesiskubinkit ir busit pirmi 4u.gif
Mano vyresnysis sunus papuole i ta tarybini laika, kai dar rekomendavo nuo 6 savaiciu zaliu morku, obuoliu sulciu duoti doh.gif Zinokit, nelinkeciau priesui to, kas darydavosi naktimis doh.gif O naudos is to mazai buvo. mirksiukas.gif Vis tiek mazakraujyste turejo bei nevalgiukas tapo. Kartais pagalvoju, gal tomis sultimis ir sutraumavau vaiko normalu apetita? g.gif Nu juk norejosi kaip geriau-o gavosi kaip visada doh.gif
Atsakyti
Tikrai to nereikia dvieju menesiu vaikui, mano zuikis kitus gerymus pradejo nuo metu gerti, kadangi ji matinau MP daznai iki 1.5 metu tai jam nesinorejo kitu gerymu. Ir daktare kiek atsimenu sake kad tai noramalu.
Atsakyti
QUOTE(HUGGA @ 2008 10 08, 09:42)

tais senais senais laikais kiek pazystu uzaugintu, vien skrandzio problemom besiskundziantys biggrin.gif
o manu kose?ja maitint tada, kai vaikas svorio nepriauga, nes ji TUKINA doh.gif pameginkit valgyt ta kose keliskart dienoj, ro duris netilpsit biggrin.gif
nu taip-grietines kaimiskos imaisyk ir pirmyn blink.gif ne nu nesuprantu, ar visai pamisot, mamos?
Atsakyti