QUOTE(prieblanda @ 2007 06 13, 11:45)
Tada reikėtų netept apgamų ir kuo mažiau būti saulėje
Bet dabar galvoju, ar su visais SPF yra vienodai? Nes praeitą ar užpraietą savaitę vartuose buvo vieno onkologo komentarai apie natūralius (titano dioksidas, cinko oksidas) ir dirbtinius (avobenzone, oxybenzone, tinosorb ir kt.) SPF. Jis sakė, kad natūralūs SPF tiesiog atspinti UV spindulius, o dirbtiniai SPF juos sugeria ir išskaido jau odoje ir kad tai gali neigiamai įtakoti berods apgamus (nepamenu tikslios formuluotės

).
Bet kuriuo atveju, norėtųsi man daugiau informacijos
Aš irgi tą patį pagalvojau...

Man rodos, kad straipsnį kalba eina apie cheminius(dirbtinius) filtrus... Nes logiškai pagalvojus kaip mineraliniai (natūralus) filtrai gali veikti apgamus kancerogeniškai

Juk jie net neisigeria į odą, o tik atspindi spindulius... Bet kita vertus, vis tiek negalečiau naudot kremų su mineraliniais filtrais, nes tada nieko neidegu

Turiu weleda SPF 15, galvojau bus silpnas, bet net užsieny, kur saulė tokia kaitri su juo neįdegu

Tai ką jau kalbėt apie Lietuvą...Tai vakar nusipirkau Garnier ambre solaire SPF 6 ... Žinoma jis jau su cheminiais filtrais... Tai vat kaip kvailai, naudot nesinori, nenaudot irgi neišeina