Įkraunama...
Įkraunama...

Apsauginiai kremai prieš ir po deginimosi saulėje

QUOTE(kamputyje @ 2008 06 05, 21:58)
As nesuprantu prasmes kremu su SPF 2 ar 4... Tarkim, su spf 2 saugo 20 minuciu, tai jus ir tepliojates kas tiek laiko? Ar as cia kazko nesuprantu? g.gif

SPF skaičius tiesiogiai minučių nenurodo biggrin.gif
Formulė: 10 minučių x SPF skaičius, pvz., 10 min x SPF 15 = 150 min, arba 2,5 val. ramybės rolleyes.gif aš pati kremo pakartotinai per dieną netepu, nebent esu gamtoje ax.gif

Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2008 06 05, 23:02)
SPF skaičius tiesiogiai minučių nenurodo  biggrin.gif 
Formulė: 10 minučių x SPF skaičius, pvz., 10 min x SPF 15 = 150 min, arba 2,5 val. ramybės  rolleyes.gif  aš pati kremo pakartotinai per dieną netepu, nebent esu gamtoje  ax.gif

tai as taip ir skaiciavau: 10 minuciu * SPF 2 = 20 minuciu ramybes. Taigi, baisiai mazai. Tai ir nesuprantu kremu su SPF 2 ar kokiais 4 nei gaminimo, nei naudojimo prasmes.
Dabar Laimoj dar pradejo gasdinti, kad kremu reikia teptis pastoviai, nes "specialios molekules, vadinamos UV filtrais, po tam tikro laiko ima skverbtis gilyn i oda, del to pastarosios pavirsiaus apsauga silpneja. Mokslininkai issiaiskino, kad kai trys UV filtrai, kurie naudojami priemonese nuo saules, atsiduria po epidermiu esanciuose sluoksniuose ir juos trenai pasiekia UV, ima daugeti reaktyviuju deguonies molekuliu, skatinanciu odos senejima." Kazi cia tiesa? happy.gif
Atsakyti
QUOTE(kamputyje @ 2008 06 06, 07:35)
tai as taip ir skaiciavau: 10 minuciu * SPF 2 = 20 minuciu ramybes. Taigi, baisiai mazai. Tai ir nesuprantu kremu su SPF 2 ar kokiais 4 nei gaminimo, nei naudojimo prasmes.
Dabar Laimoj dar pradejo gasdinti, kad kremu reikia teptis pastoviai, nes "specialios molekules, vadinamos UV filtrais, po tam tikro laiko ima skverbtis gilyn i oda, del to pastarosios pavirsiaus apsauga silpneja. Mokslininkai issiaiskino, kad kai trys UV filtrai, kurie naudojami priemonese nuo saules, atsiduria po epidermiu esanciuose sluoksniuose ir juos trenai pasiekia UV, ima daugeti reaktyviuju deguonies molekuliu, skatinanciu odos senejima." Kazi cia tiesa? happy.gif

As taip esu skaiciusi panasiu minciu, kad ta apsauga siek tiek ir "kenkti" gali, bet saule manau kengsmingesne. Pati dabar naudoju Clarins aliejuka-geli su spf 8 apsauga, mazoka jinai, bet as norejau kremuko kuris kartu siek tiek skatintu idegi, o ir visa diena saulej nesivartau smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
tokia aktuali tema, o visos tyli, mane po savaitgalio net išbėrė, tai bėgsiu po darbo kokio losjoniuko pirkti, jei rasiu, Daylong 25.
O skirti vaikams tinka suaugusiems? Ten didesnis SPF, pvz. Seba med?
Atsakyti
na, ant to kremo kuri as turiu, parasyta, kad jautriai odai
Atsakyti
gal yra daugiau tokiu kurias beria nuo saules?man eberia bet tik nuo labai kaitrios niu kai bunam prie juros doh.gif gal patartumet koki krema naudot apsaugini kad neisbertu g.gif
Atsakyti
QUOTE(questa @ 2008 06 11, 21:59)
gal yra daugiau tokiu kurias beria nuo saules?man eberia bet tik nuo labai kaitrios niu kai bunam prie juros  doh.gif  gal patartumet koki krema naudot apsaugini kad neisbertu  g.gif

Manau kokie SPF 30-35 turėtų būti, tuomet saulės poveikis sumažėtų.
Atsakyti
kaip kazin eucerin firmos arba spirig kremukai?
Atsakyti
As tai jau trecius metus naudosiu NIVEA alujieka SPF 2
Labai graziai dega! wub.gif
Atsakyti
as va tik po atostogu siltuose krastuose, tai turejau kudikiu kremuka spf35 (esu linkus raudonai degti, tai apsauga superine buvo). tada dar viena kremuka pasiemiau po deginimosi, irgi kudikiams;}
ir geriau beta carotina, kad idegis grazesnis butu;} tai esu labai patenkinta;} pirma kart taip graziai parudavau iskart. ir netapau tokia slykscia soliariumine;}
Atsakyti
Apie eucerin girdejusi esu tik gerus atsiliepimus ,bet asmeniskai pati nesu naudojusi,siais metais nusipirkau Lancaster 15spf kremuka reiks isbandyti,gal esate jus bandziusios? cool.gif
Atsakyti
As norejau paklaust ar galima degintis sauleje , kai esi issitepes lasijonu, kuris suteikia kunui atspalvi? blush2.gif
Atsakyti