Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(Amise @ 2012 03 23, 22:28)
o kas tas plokštomas?  blush2.gif skaičiuot tūrio man irgi nelabai, bet reiks palygint su turimais vazoniukais.. bet man rods bus kažkas link mano turimo 26cm skersmens vazono  g.gif

plokštumas. netaip suspelinau hehe biggrin.gif

QUOTE(S.N.A.S @ 2012 03 23, 22:32)
blush2.gif o kai dygsta nevienodai.. dalis išdygo, dalis dar ne blush2.gif tai kaip elgtis su plėve ypač kai nešu į pirtį ant saulės?? g.gif

PIRMENYBĖ IŠDYGUSIEMS. Plėvė nuimama. tik nežinau kaip ten balkone, nes tada dygimas gali sulėtėt ar nunykt g.gif gal yra kur palaikyt ant saulės prie lango?

QUOTE(Ingulė @ 2012 03 24, 12:07)
ar galima kažkiek praleist pvz - dabar jau į stiklinę, tada bokalą ir tiesiai į vazoną? ir kaip supratau, ta Aztekams reikia 35cm skersmens ir 35-40 aukčio vazono - geriau siaurėjančio į apačią?

labai gerai bus šitaip. siaurėjančio nereikia, jei turit tiesų, siaurėjantis nėra geriau. svarbiau kad į aukštį būtų daugiau nei į plotį.

QUOTE(Ingulė @ 2012 03 24, 15:28)
galima pomidorus ir agurkus auginti viename balkone ?( kitame pas mane mažka saulės būna, nors šviesos daug) blush2.gif

galima
Papildyta:
QUOTE(S.N.A.S @ 2012 03 25, 00:01)

jau kartą klausiau,, bet nieks neatsakė.. kai išneši laukan ant kaitrios saulės, kai keli daigeliai išdygę, keli ne ir dar plėvelė yr, tai tą plėvelė nuimt ar tik pravert, kad oras vaikščiotų, kad neišvirtų mano daigai? g.gif kaip elgtis?

hm pamaniau dabar, jei neturit lango šviesaus viduje tai mažu kaip nors pravėdinkite su skylėm tą plėvelę, kad daigai kvėpuotų gerokai ir bet kad plėvė dar ir šilumos duotų dygstančioms.
Atsakyti
Mergaitės, gal galite patarti, kaip sėti laiškinius česnakus blush2.gif ? Nusipirkau sėklų ir nežinau, ką su jomis daryti: sėti į daigyklą, paskui persodinti, ar palaukti ir vėliau kažkada sėti į pastovią vietą g.gif ? A? Kaip geriau? Niekada pati su jais neturėjau sodinimo reikalų, tik valgius ir labai patiko blush2.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 25 kovo 2012 - 11:12
Partizane, ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 03 25, 12:07)
PIRMENYBĖ IŠDYGUSIEMS. Plėvė nuimama. tik nežinau kaip ten balkone, nes tada dygimas gali sulėtėt ar nunykt  g.gif  gal yra kur palaikyt ant saulės prie lango?

hm pamaniau dabar, jei neturit lango šviesaus viduje tai mažu kaip nors pravėdinkite su skylėm tą plėvelę, kad daigai kvėpuotų gerokai ir bet kad plėvė dar ir šilumos duotų dygstančioms.

Ačiū už patarimus smile.gif Laikysiu už balkono durų ant saulės, tiesiog balkone jiems saugiau nuo vaikų... biggrin.gif
pas mane iš 35 daigų sudygo 25.. tai šian nuėmiau jiems "stogą" ir manau jau daugiau nebedengsiu, teisingai?? blush2.gif

QUOTE(smilga1972 @ 2012 03 25, 12:11)
Mergaitės, gal galite patarti, kaip sėti laiškinius česnakus  blush2.gif ? Nusipirkau sėklų ir nežinau, ką su jomis daryti: sėti į daigyklą, paskui persodinti, ar palaukti ir vėliau kažkada sėti į pastovią vietą  g.gif ? A? Kaip geriau? Niekada pati su jais neturėjau sodinimo reikalų, tik valgius ir labai patiko  blush2.gif ...

o koks skonis??? aš niekada nevalgiusi.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2012 03 25, 13:42)
Ačiū už patarimus smile.gif Laikysiu už balkono durų ant saulės, tiesiog balkone jiems saugiau nuo vaikų... biggrin.gif
pas mane iš 35 daigų sudygo 25.. tai šian nuėmiau jiems "stogą" ir manau jau daugiau nebedengsiu, teisingai?? blush2.gif
o koks skonis??? aš niekada nevalgiusi.. g.gif

Panašu į svogūną, tik švelnesnis skonis, nėra ryškaus aitrumo ax.gif . Mano skrandis sunkiai draugauja su svogūnų laiškais, greit atsisako dirbti vos paragavus, o nuo šitų laiškelių visai nieko mirksiukas.gif .
Atsakyti
dėl laiškinio česnako - aš su juo nedraugai. kaip supratau vėliau, jis man vargiai augo, nes pas mane šilta, o jam reikia žemos temperatūros.
paskaityk ant pakuotės kas parašyta, kaip daiginti. persodint manau jo tikrai kad nereikės.
daugiau gali paklausti "mano nuostabus daržas" temoje, ten profesionalės daržininkės, čia tai tokios baltarankės biggrin.gif

SNAS, nebedenk. tik jau tų daigų neperšaldyk tame balkone, šiandien sakyč šaltoka. nu gal tavo balkonas įstiklintas ir jame šilčiau, tada jo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 25 kovo 2012 - 13:20
Sveikos,
gal pagelbėsit. Nusipirkau mairūną maximoj vazonėlyje, jis puikiausiai augo namuose. Bet pradėjo truputį nykti, ant laplių atsirado juodų tašelių. Nuskabiau, bet kai kur vistiek yra. Pajudinus vazonelį, pamačiau,kad musytės mažos kelios pakilo,baltais sparneliais. Numanau,kad tai baltasparniai. Kaip juos išnaikinti ekologiškiau, nes tai prieskonis, norėtųs į sriubą dėti ir nenusinuodyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 03 25, 14:19)
dėl laiškinio česnako - aš su juo nedraugai. kaip supratau vėliau, jis man vargiai augo, nes pas mane šilta, o jam reikia žemos temperatūros.
paskaityk ant pakuotės kas parašyta, kaip daiginti. persodint manau jo tikrai kad nereikės.
daugiau gali paklausti "mano nuostabus daržas" temoje, ten profesionalės daržininkės, čia tai tokios baltarankės biggrin.gif

Ačiū 4u.gif . Tik aš irgi tokia pat baltarankė kaip ir jūs mirksiukas.gif . Visą gyvenimą esu miestietė, tik bėgant metams jaučiu polinkį žemei lotuliukas.gif . O dėl tų laiškinių česnakų, gal jiems tiktų šiaurinis balkonas g.gif ? Pas mane prabanga - vienas pietinis, kitas - šiaurinis, tai galiu rinktis lotuliukas.gif .
P.S. Ant pokelio nieko praktiškai neparašyta, tik nauda, o apie sodinimą informacijos nerasta schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 25 kovo 2012 - 13:31
QUOTE(smilga1972 @ 2012 03 25, 14:30)
Ačiū  4u.gif . Tik aš irgi tokia pat baltarankė kaip ir jūs  mirksiukas.gif . Visą gyvenimą esu miestietė, tik bėgant metams jaučiu polinkį žemei  lotuliukas.gif . O dėl tų laiškinių česnakų, gal jiems tiktų šiaurinis balkonas  g.gif ? Pas mane prabanga - vienas pietinis, kitas - šiaurinis, tai galiu rinktis  lotuliukas.gif .
P.S. Ant pokelio nieko praktiškai neparašyta, tik nauda, o apie sodinimą informacijos nerasta  schmoll.gif

ir apačioj ženkliukų jokių nėra?
Atsakyti
QUOTE(Ingulė @ 2012 03 25, 18:13)
ir apačioj ženkliukų jokių nėra?

Ženkliukai trys: 1. Sėti bal-geg mėnesį; 2. tarpai 30x20 cm; 3. derlius geg-spalio mėn. Ir viskas g.gif . Nei saulutės, nei pavėsio, nieko nėra. O pirkdama nepagalvojau apie aprašymą blush2.gif .
Atsakyti
jie nepersodinėjami, o sėkit dalį sėklų dabar ir laikykit kur vėsiau šiek tiek.
daugiau gudrybių nežinau, gal dar kas parašys. arba paklauskit daržo temoj, ten tikrai žinos.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 03 25, 18:38)
jie nepersodinėjami, o sėkit dalį sėklų dabar ir laikykit kur vėsiau šiek tiek.
daugiau gudrybių nežinau, gal dar kas parašys. arba paklauskit daržo temoj, ten tikrai žinos.

Ačiū Partizane, bandysiu, kas bus tas, gi ne milijoną kainuoja tos sėklos, neišeis tai neišeis, bus tų svogūnų, ne karo metas lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 25 kovo 2012 - 17:42