Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

QUOTE(kuzdaite @ 2012 08 24, 15:44)
Nesu sios srtities profesionale, bet, manau, kad ir nudazius sterilia balta spalva, ji tokia nebus, nes, pvz., joje atsispindes, tai baldo spalva, tai uzuolaidu ir pan.  4u.gif Kis spalva ir nuo apsvietimo, kampe bus tamsiau, prie lango sviesiau, ta labai gerai pastebejau pas broli, nors, tiesa, pas ji nera visai balta 4u.gif

thumbup.gif

taip pat rekomenduoju pasibandyti tą baltą spalvą savo aplinkoje... aš tik iš 3 karto atsirinkau sau tipo baltą,nors realiai visai ne balta ir gavosi (ir tai jau buvo "TIKS ir ši")...

o šiaip ta sterili balta yra "lengvesnė" derinimo prasme, nes su atspalviu reikės labai jau žiūrėti ar tas baltumas, ar tas "šiltumas" ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(spalvyte @ 2012 08 24, 12:11)
Sveiki,

Prašau patarimo, nusprendžiau nudažyti sienas baltai (užsisvajojau apie tokį "švarų" skandinavišką baltumą ir šviesumą), bet nesinori tokio šalto baltumo. Ar rinktis dažus be jokio pigmento, ar reiktų truputį kažko įmaišyti. Žiūrinėjau Penta Colour baltus dažus. Labai ačiūsmile.gif

Manyciau, reikia ziuret kad ant dazu butu parasyta MATT o ne GLOSSY.
Nes jei bus Glossy nebus grazu ir primins ligonines/mokyklos sienas,
o matine balta jaukesne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sat @ 2012 08 24, 20:13)
Pas mane visiškai baltos lubos ir vonios kambariai (ten dar pilkos plytelės). O kambariai šiltos baltos splvos - dėta labai mažai geltono ir rudo pigmento. Rudas nugesina geltoną smile.gif .  Šita šilta balta spalva man daug gražesnė nei vonios sterili balta 4u.gif . Pas mus kito gamintojo dažai.

Oi labai ačiū už tiek gerų minčių smile.gif

Bet dar norėčiau pasitikslinti, kiek to pigmento reiktų dėti, na pvz 5 l dažų. Ar bet jau gal prisimenate kiek patys dėjote?

Atsakyti
O mano visi namai baltos spalvos be jokio pigmento, bet irgi kito gamintojo. Man labai patinka thumbup.gif Anksčiau esu bandžius visokias baltas su atspalviais ( su cinamono, vanilės, žalsva, dar kažkokią "šalčio" baltą), bet man labiausiai patinka be jokio pigmento:) Taip, atspalvis kinta nuo apšvietimo, bet niekada nebūna pilka ir niūru.
Atsakyti
QUOTE(Joana Agota @ 2012 08 25, 09:00)
O mano visi namai baltos spalvos be jokio pigmento, bet irgi kito gamintojo. Man labai patinka thumbup.gif  Anksčiau esu bandžius visokias baltas su atspalviais ( su cinamono, vanilės, žalsva, dar kažkokią "šalčio" baltą), bet man labiausiai patinka be jokio pigmento:) Taip, atspalvis kinta nuo apšvietimo, bet niekada nebūna pilka ir niūru.

Ir lengviausia derint prie baltos, nes viskas tinka thumbup.gif
Atsakyti
Kadangi jau labai apie spalvas plepame, tai paklausiu ir as, taip jau gavosi, kad musu svetaineje misraine yra, todel noriu sienas perdazyti, kokia spalva tiktu, jei baldai rudi (kaip juodas sokoladas) su smelo spalvos geliu ornamentu, uzuolaidos juodo sokolado spalvos, stalas, komoda, kompo staliukas - raudonmedis, zidinio apdaila - ruda, zodziu rudos spalvos karalyste, lubos baltos, ju keisti nenoriu, o ka daryti su sienomis, kaip dazyti???Labai lauksiu patarimo 4u.gif Gal irgi baltai? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 08 25, 09:21)
Kadangi jau labai apie spalvas plepame, tai paklausiu ir as, taip jau gavosi, kad musu svetaineje misraine yra, todel noriu sienas perdazyti, kokia spalva tiktu, jei baldai rudi (kaip juodas sokoladas) su smelo spalvos geliu ornamentu, uzuolaidos juodo  sokolado spalvos, stalas, komoda, kompo staliukas - raudonmedis, zidinio apdaila - ruda, zodziu rudos spalvos karalyste, lubos baltos, ju keisti nenoriu, o ka daryti su sienomis, kaip dazyti???Labai lauksiu patarimo 4u.gif Gal irgi baltai? doh.gif

Butu geriausia kad ikeltumet nuotrauka, butu lengviau isivaizduot, nes kartais jei kambarys kiek tamsokas tai balta isgelbetu pasviesintu pati kambari, plius ziurint kas jums paciai patinka ir ko jus pati norite smile.gif
Papildyta:
Labai labai labai wub.gif

http://www.facebook....7...e=3

http://www.facebook....7...e=3

http://www.facebook....1...e=3

http://www.facebook....2...e=3
Atsakyti
Man paciai tai norisi kazko svienesnio nei smelis, bet kambarys tamsokas, langai i rytus ir vakarus, saules beveik nematom.... schmoll.gif Imesiu veliau foto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(spalvyte @ 2012 08 25, 12:42)
Bet dar norėčiau pasitikslinti, kiek to pigmento reiktų dėti, na pvz 5 l dažų. Ar bet jau gal prisimenate kiek patys dėjote?

Mums dažus atstovybėj (Rowanbest) sumakalavo, tai neatsimenu blush2.gif , bet mažiausią kiekį sakė deda, jų labai stiprūs pigmentai. Į keturis litrus pora lašų kažkur.
O spalvos pasirinkimas aišku skonio reikalas. Tik aš iš karto žinojau, kad noriu pieno baltumo spalvos (realiai tai išsirinkau šviesesnę nei pieno). Balti baltai, durys, net rozetės irgi nėra steriliai balti, daugiau ar mažiau gelsvi, pilkšvi... Man gražu ax.gif . Galų gale išdažius baltai, labai lengva perdažyti kita norima spalva smile.gif.
Atsakyti
Turiu prašymą - gal kieno nors nuotraukų archyve yra miegamojo nuotraukų, kur prie lovos, iš šonų ant sienos pritvirtinti reguliuojami šviestuvai. na tie tokie iš kelių narelių, kuriuos galima nukreipti, nulenkti, pakelti.... Nesugalvojam kokiame aukštyje laidus pravest sienoje... smile.gif

Mum dažus irgi sumaišė prekybos vietoje (Coronado dažai). Dėl to turim tikslų kodą ir prireikus visada galėsime gauti tiksliai tą pačią spalvą. smile.gif
Papildyta:
maždaug tokie tie šviestuvai.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2012 08 23, 12:13)
Įdomu, čia plytelės ant sienos ar kokia vientisa plokštė?

QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 08 23, 12:16)
Kažkodėl įtarimas, kad dažytos plytos.

Sios plyteles parsiduoda ermitaze, dabar berods apie 60Lt uz kv, ismatavimai 10x20cm. Briliuotais krastais, nes daug kur panasios bet be tu krastu. Dar juodos ir raudonos spalvos ten yra. Atsirado mazesniu ismatavimu, uz didesne kaina bet su didesniu spalvu pasirinkimu.
user posted image].

QUOTE(spalvyte @ 2012 08 24, 16:11)
Prašau patarimo, nusprendžiau nudažyti sienas baltai (užsisvajojau apie tokį "švarų" skandinavišką baltumą ir šviesumą), bet nesinori tokio šalto baltumo.

As jum nesiulau maisyti pigmentu. Kiekvienas dazas, nors ir baltas nera vienodas, vieni duoda i melsvuma kiti i geltonuma, priklauso nuo gamintojo, paskirties, fakturos ir net apsvietimo bei interjero. Siulau pasirinkti patinkanti balta ir nudazyti, tada matysis tikra spalva jusu namuose. Vistiek reikes dazyti minimum 2 sluoksniais tai jei ka i 2 imaisysit, bet pradet siulau nuo svarios spalvos. Kaip sakant nereikia taisyti to kas nesuluzo.

Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2012 08 27, 03:27)
Sios plyteles parsiduoda ermitaze
As jum nesiulau maisyti pigmentu. Kiekvienas dazas, nors ir baltas nera vienodas, vieni duoda i melsvuma kiti i geltonuma, priklauso nuo gamintojo, paskirties, fakturos ir net apsvietimo bei interjero. Siulau pasirinkti patinkanti balta ir nudazyti, tada matysis tikra spalva jusu namuose. Vistiek reikes dazyti minimum 2 sluoksniais tai jei ka i 2 imaisysit, bet pradet siulau nuo svarios spalvos. Kaip sakant nereikia taisyti to kas nesuluzo.

Ačiū už info apie plyteles.
Apie baltus dažus: dažiau kambario sienas visiškai baltais dažais, be jokio pigmento. Dažiau 3 kartus ir dar, ko gero, 4-as kartas būtų nepamaišęs g.gif
Man gražu balta spalva. Ir neatrodo nei steriliai, nei šaltai, nes yra visokių akcentų: užuolaidos, paveikslai ir t.t.
Atsakyti