Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

QUOTE(Prietarai @ 2012 08 31, 17:48)
tikrai graži, bet kaži iš kur tokių tiesių pagalių gaut.. ir pamenu mes aplink kažkokį krūmą, gal rabarbarus, tokį gardelį darėm, tai po metų jau sukrito jis ir nupuvo mūsų klimato sąlygom..  smile.gif

klimatas mūsų kaip ir tas pats, tad jei čia daro šimtmečių šimtmečiais, tai mažum orų sąlygų reikalas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kuzdaite @ 2012 08 31, 19:58)
Kai sau ziurejau skiedrinio stogo, tai maciau vieni ir panasias tvoras gamina, rase, kad tarnauja apie 50 metu bigsmile.gif Gal reikia zinoti, is kokios medienos, gal koks lazdynas atsparus atmosferos poveikiui g.gif

aplink mus daro iš eglių, gal atkreipėt dėmesį, ir tų "rąsčiukų" surišimas yra iš eglių šakelių.
labai mielai man jos atrodo...
Papildyta:
QUOTE(Braita @ 2012 08 31, 20:23)
na ir aišku impregnuot ir pan reikia, paruošti kaip reikiant.
Nors va vyro brolis 20 metų su mediena dirbęs, tai pas save kieme dėjosi ne medinę tvorą - sakė ir priežiūros reikia daug (perdažyti ir pan) ir visgi greit susidėvi. Nors neaišku, kas kokiam laikotarpiui tą tvorą planuoja - ar "iki pencijos" ar trumpiau  biggrin.gif

aha, kažkada neseniai čia diskutavom, kad skandinavai neturi lietuviams būdingo noro turėti "amžino" - kad ir vaikams, ir anūkams užtektų. nesvarbu, kad dažnai tie anūkai vis tiek persidaro per save viską smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ežiukas rūke @ 2012 09 01, 13:54)
aha, kažkada neseniai čia diskutavom, kad skandinavai neturi lietuviams būdingo noro turėti "amžino" - kad ir vaikams, ir anūkams užtektų. nesvarbu, kad dažnai tie anūkai vis tiek persidaro per save viską smile.gif

bet ir priziuri jie pastoviai ir tvoras, ir terasas pastoviai keicia, ir namus labai daznai dazo.. Bent jau man toks ispudis susidare rolleyes.gif lietuviai nori maziau vargo, geriau daugiau is pat pradziu investuoja. Anksciau ir lietuviai labai panasias tvoreles darydavo, bet ir atnaujindavo jas pastoviai, jei noredavo kad butu tvarkinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 01 rugsėjo 2012 - 16:12
Boruze5 - apie kuriuos fasadus klausi? Namo išorę? Mano tai tikrai gryn skandinaviškas - randonas su baltais langais, baltom durim ir čerpių stogu. Bet manau kad visokių čia yra. smile.gif

Dėl tvorų, tai pažiūrėsim, kiek laikys mano medinukė. Kaip ir namo apdailai, naudojom neobliuotas lentas, dažėm. Man kažkaip dėl puvimo ramu, bet va dėl apsinešimo purvais po rudens-žiemos...neramu.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 09 01, 16:11)
bet ir priziuri jie pastoviai ir tvoras, ir terasas pastoviai keicia, ir namus labai daznai dazo.. Bent jau man toks ispudis susidare  rolleyes.gif  lietuviai nori maziau vargo, geriau daugiau is pat pradziu investuoja. Anksciau ir lietuviai labai panasias tvoreles darydavo, bet ir atnaujindavo jas pastoviai, jei noredavo kad butu tvarkinga.

Bet tai visur prižiūrima. Jei bus metalinė tvora, juk ir ją dažysi karts nuo karto - nieko amžino nėra.
O medinukes darydavo ne tik anksčiau, bet ir dabar. Ir, žinoma, tai galiu pasakyti tik iš savo patirties - nes ir mes kaimuke medinukę turim (iš karklų pinta), ir pas gimines, ir pas draugus. Turbūt irgi priklauso nuo norų, kas kokios nori. Man medinukės daug šiltesnės ir mielesnės akiai. Nors taip, kiekvienais metais pereini ir peržiūri tvorelę, ar kur koks karklas nesupuvęs, gal kokį reikia pakeisti. Bet tai malonumas, bent jau man... blush2.gif

Dėl namų dažymo... Žinoma, priklauso nuo to, KAIP nudažai, bet dešimt metų mažiausiai laiko tie tradiciniai dažai. Ir jie yra vandens pagrindu, tik keli proc. (jei gerai pamenu, tai 7) leidžiama rapsų aliejaus įpilti. Ir laiko... Tad man atrodo, kad čia daug, žinoma, kitam - ne. Kiekvienas pagal save matuojam...

Papildyta:
QUOTE(Odilija5 @ 2012 09 02, 10:14)
Boruze5 - apie kuriuos fasadus klausi? Namo išorę? Mano tai tikrai gryn skandinaviškas - randonas su baltais langais, baltom durim ir čerpių stogu. Bet manau kad visokių čia yra.  smile.gif

Dėl tvorų, tai pažiūrėsim, kiek laikys mano medinukė. Kaip ir namo apdailai, naudojom neobliuotas lentas, dažėm. Man kažkaip dėl puvimo ramu, bet va dėl apsinešimo purvais po rudens-žiemos...neramu.

Namukas turėtų atrodyti labai gražiai wub.gif

O kad apsineša purvais - tai niekur nedingsi, bet pavasarį puikiai viską galima nuplauti su vandeniu ir muilu. Taip pat ir apvadus aplink langus, vėjalentes valom. Jeigu pažaliavimų yra, tai yra specialus "muilas", kuris nuima juos ir uždeda apsaugą, kad mažiau žaliuotų.
Kai nuplauni, vaizdelis geras - atrodo, kaip naujai perdažyta smile.gif Mes taip po dvejų metų nuo dažymo darėm, tai kaimynai juokės - čia ne plauni, o dažai biggrin.gif

Beje, nežinau, ar kas esate darę. Jeigu norit medinės tvoros tamsios, tai labai puikiai atrodo dinatūro, rapsų aliejaus ir vadinamosios skystos smalos mišiniu nudažyta tvora. Tamsiai ruda spalva gaunasi, bet priėjus arčiau matosi visas medžio raštas.
Iš pradžių smarvė specifinė, drabužius, su kuriais dažai, jau reikia mest lauk, jei užtyška. Tad ne tik gražus vaizdas, bet ir nauda yra - visokie vabaliukai nebepuola. Kai nudažai, pravėsta, tos smarvės nebelieka žmogui pajusti.
Tai ir tarsi impregnantas, nes tepama ant paprastų lentų ir kuoliukų.
Tiesa, vietoj tos "skystos smalos" galima pilti vadinamąjį atidirbtą tepalą, bet tada jau spalva juoda juoda. Aš pati šito varianto nemačius, praeidamas pro šalį vyras mestelėjo mintį smile.gif
Ir šis mišinys nėra amžinas, bet bent penkerius metus tikrai atlaikys, kitur ir daugiau atlaiko. Vėlgi kiekvienam pagal savus poreikius - kas kiek laiko nori atsinaujinti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ežiukas rūke: 02 rugsėjo 2012 - 10:59
Nu nežinau, mūsų šeimai medinukė tvora patinka visiems, be išimties biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Odilija5 @ 2012 09 03, 16:10)
Nu nežinau, mūsų šeimai medinukė tvora patinka visiems, be išimties  biggrin.gif
user posted image

Oho kokia faina "medžiotojo" morda thumbup.gif Fantastiškas kašara (o gal čia "Ji"?) bigsmile.gif
Atsakyti
Oi, koks namų šeimininkas mielas smile.gif
Atsakyti
„Rusai“ irenginejo palepe pagal skandinaviska stiliuka

Mano manymu, is daugelio „skandinavisku“ stiliu per TV, sitas artimiausias....

Ziurejau kazkada per „Statybu TV“, irenginejo pajuryje buta – asmeniskai man ten skandinavisko stiliaus, geriausiu atveju, uzuominos...

Atsakyti
ar nesuklysiu sakydama, kad sienu apdailai, pagal skandinaviska stiliu, reiktu dailylentes kalti vertikaliai? g.gif
Atsakyti
user posted image

wub.gif Gal kam idėjos patiks...
Atsakyti
Sirvita - tikrai taip - vertikaliai reiktų kalti, kad vanduo nutekėtų lyjant. Bet visokius ir jie stato, ne vien su vertikaliom lentom. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Odilija5 @ 2012 09 04, 18:20)
Sirvita - tikrai taip - vertikaliai reiktų kalti, kad vanduo nutekėtų lyjant. Bet visokius ir jie stato, ne vien su vertikaliom lentom.  smile.gif

as turejau galvoje vidaus apdaila, rolleyes.gif
bet aciu ir uz fasada 4u.gif musu namukas butent taip ir apkaltas
Atsakyti