Įkraunama...
Įkraunama...

Ghee sviestas

QUOTE(tavi @ 2007 01 15, 09:57)
Skaniausi blynai kepti ant šio sviesto. Jis nesvyla net esant aukštai temperatūrai. Ant šio sviesto kepdavau vaikams blynus. Produktas tikrai nepigus, bet sveikas.


Aha, man taip pat patinka blynai. Jie igauna kazkoki idomu skoni.
Skanios ir bulves keptos. O jei dar jas kepti orkaiteje - thumbup.gif
darzoviu troskianiai taip pat labai skanu.

As perku pas save kaime kaimiska sviesta. Pora kg kaitinu apie dvi val. Bet orientuojuos ne pagal laika o pagal isvaizda. Jis turi buti skaidrus skaidrus. Po to atsargiai tiesiog nupilu. Kadangi nuosedos palsilieka dugne.
O man jis kvepia riesutais, o nesmirda.

Nieko ten su juo per daug terliotis nereikia....
Atsakyti
Žolininkės Adelės Karaliūnaitės receptas:

„GILUS“ SVIESTAS
Paimti 1 kg tikro sviesto. Sudėti į kuo didesnį puodą, užpilti 4-5 litrais vandens ir 15 min. pavirti ant mažos ugnies. Putas graibyti ir dėti į troškintas daržoves, sriubas, košes. Nukaisti ir padėti, kad sviestas sustingtų. Tada sustingusį sviestą nugriebti kiaurasamčiu. Virusį vandenį išpilti. Sviestą vėl sudėti į puodą, užpilti tokiu pat kiekiu šviežio vandens ir vėl pavirti 15 min. Paskui vėl daryti tą patį. Taip pakartoti 3-4 kartus, kol virinamas vanduo taps švarus. Paskutinį kartą nugriebtą sviestą sudėti į puodą dvigubu dugnu ir maišant, ir neužvirinant kaitinti 30min., kad išgaruotų likęs vanduo. Sviestą supilti į stiklainį ir sandariai uždaryti.
Ant stiklainio rašikliu užrašyti, kas jame saugoma ir kada pagaminta. Laikyti šaldytuve. Negenda labai ilgai, jei iš stiklainio imame verdančiu vandeniu nuplikytu mediniu šaukštu.
Šis sviestas- vaistas nuo užsisenėjusio kosulio, suskirdusios odos, vaikų odos ligų, išangės įtrūkimo, nušašusios nosies.

Su „giliu“ sviestu gaminami ir tepalai su vaistažolėmis.
Esu išbandžiusi ir dabar naudoju vietoj aliejaus, kepdama ant keptuvės
Atsakyti
Visada dariau ghi pati, o prieš mėnesį pirkau padarytą. Sveiko maisto parduotuvėj Kaune urmo bazėj 5 sandėlyje. Skonis panašus į mano darytą. Kiek atsimenu 1 kg kainuoja 45lt , o 0,5kg 26 lt.

http://www.sveikatos...500-g-arba-1-kg

tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Esu pirkusi tokį patį Sveikatos dovanose prie Girstupio, už 1 kg mokėjau 40 lt.
Atsakyti
QUOTE(bobute369 @ 2009 03 26, 00:59)
Visada dariau ghi pati, o prieš mėnesį pirkau padarytą. Sveiko maisto parduotuvėj Kaune urmo bazėj 5 sandėlyje. Skonis panašus į mano darytą. Kiek atsimenu 1 kg kainuoja 45lt , o 0,5kg 26 lt.

http://www.sveikatos...500-g-arba-1-kg

tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

Labai ačiū už nuorodą. Esu kaunietė-tai pasidomėsiu tais produktais.
Dabar, kai buvo sviesto akcijos Maximose, tai 1kg sviesto kainavo 10.80 Lt-tai apsimoka pačiai darytis, užsipirkus atsargų. Taip ir darysiu. biggrin.gif
Net nežinojau, kad ghi galima nusipirkti. Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
Prisiskaiciau as apie lydyta sviesta, kad jis labai vertingas, ir tikrai isbandziau ir pasigaminau pati thumbup.gif tiesiog nepamainomas dalykas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(krauda @ 2009 05 17, 21:13)
Prisiskaiciau as apie  lydyta sviesta, kad jis labai vertingas, ir tikrai isbandziau ir pasigaminau pati  thumbup.gif  tiesiog nepamainomas dalykas  bigsmile.gif

Kokiu būdu gaminai? Ar su vandeniu virei ar be jo?
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2009 05 17, 21:40)
Kokiu būdu gaminai? Ar su vandeniu virei ar be jo?

Perskaičiau,šią temą ir, man,iškilo klausimas{ruošiant "ghee"svietą,iš kaimiško sviesto}paruošimo tehnologija yra ta pati.
Pasidalinkite,kuriai tai teko ruošti,ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 17, 22:11)
Perskaičiau,šią temą ir, man,iškilo klausimas{ruošiant "ghee"svietą,iš kaimiško sviesto}paruošimo tehnologija yra ta pati.
Pasidalinkite,kuriai tai teko ruošti,ačiū. 4u.gif


žINOMA, KAD TA PATI. KAIMIŠKAS dar geresnis, jeigu žinoma jį darant gerai yra perplautas ir iš jo išsiskyrę pasukos nuplautos pakankamai daug kartų. Nors jei jų ir likę, tai išsiskirs ir pasišalins, gaminant ghee sviestą. Taigi, sėkmės darant. biggrin.gif
Atsakyti
Kažna ar galiu Zepter puode kaitinti?... g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(S@V@N@ @ 2009 06 02, 16:25)
Kažna ar galiu Zepter puode kaitinti?... g.gif  blush2.gif

Drąsiai biggrin.gif ir sėkmės, tikrai pavyks.
Atsakyti
Vakar vėlai vakare (iki 24 h) vyriau (būriau)... Jau bais norėjau išbandyti. biggrin.gif
Išėjo 1 litras. Matyt, sviesto turėjau kažkiek virš kilogramo.
+/- valanda praėjo. Manau, kad pavyko.
O su kokiu šaukštu reikia retkarčiais pamaišyti? Mediniu ar metaliniu?
Na tai, kad galima į valgius dėti arba pakepinti – suprantu.
O gal dar kokių šposų esat prigalvoję? Receptais pasidalinam?...
Ar kaip kremą naudojat? Jeigu „taip“ – tai tada kaip?
Atsakyti