Sveikutes, darausi ir as si sviesta...tikiuosi, kad gaunasi, taip, kaip turi gautis paprastai darausi is ekologisko sviesto, tai kaip buvau kazkur skaiciusi tuomet lyg ir nereikia putu ismesti na bet istikruju tai man neasiku, kodel sviestas islydytas pasidaro ne tik, kad sveikesnis, negu buvo, kai buvo nelydytas, bet dar, kaip rasoma jame atsiranda gydomuju savybiu ir t.t. As suprantu, kad ji islydzius sunaikinamos pieno bakterijos, todel sis sviestas ilgai negenda, na bet vien delto jis juk netampa sveikesnis...pvz. aliejus pakaitinus tikrai nepasidaro sveikesnis
Gal kas nors zinote, ka nors daugiau nei tai?
Gal kas nors zinote, ka nors daugiau nei tai?
Seniai esu skaiciusi apie si sviesta. Ruosiuosi ir as ji pasigaminti...Jau dabar isivaizduoju kokie skanus blynai gausis O koses turetu buti tiesiog niam niam
Aciu uz gera tema
Aciu uz gera tema
Reikia ir man pasigaminti, nes vyras prieš sviestą, sako nesveika, kadangi kietas, tai perdarysiu į skystą, gal tiks Ar tinka tefloninis puodas virimui?
Įtariu, kad nesigavo 0,5 kg pagal nurodytą lentelę kaitinau 30 min. ant mažiausios dujinės skylės ir mažiausios ugnies, bet kvapas lyg ir aitrus, skystis ne toks skaidrus... "Pirmas blynas prisvilo"
Beje, jokio karamelės ar riešutų kvapo taip pat nebuvo, kaitinto sviesto kvapas ir tiek
Beje, jokio karamelės ar riešutų kvapo taip pat nebuvo, kaitinto sviesto kvapas ir tiek
QUOTE(-Maria- @ 2009 07 10, 13:28)
Įtariu, kad nesigavo 0,5 kg pagal nurodytą lentelę kaitinau 30 min. ant mažiausios dujinės skylės ir mažiausios ugnies, bet kvapas lyg ir aitrus, skystis ne toks skaidrus... "Pirmas blynas prisvilo"
Beje, jokio karamelės ar riešutų kvapo taip pat nebuvo, kaitinto sviesto kvapas ir tiek
Beje, jokio karamelės ar riešutų kvapo taip pat nebuvo, kaitinto sviesto kvapas ir tiek
speju, kad perkaitinai, jei apkarto
Aš mergaitė "degtukas", greit supanikavau Bet gal visai gerai jis atrodo?
Tik dėl kvapo, tai nežinau, dauguma rašo, koks jis nuostabus, karamelės, riešutai, spraginti kukurūzai... man tas kvapas nėra malonus
Tik dėl kvapo, tai nežinau, dauguma rašo, koks jis nuostabus, karamelės, riešutai, spraginti kukurūzai... man tas kvapas nėra malonus
Vyras grįžo, nepatikėjo, kad sviestas Dabar jau sakė tinkamas, nes ne kietos konsistencijos. Atšalo, dabar jau ir karamelės kvapą užuodžiu. Gėda, kad temą priteršiau savo bereikalingom panikom Bet pasiskaičiau, kad jau verdant turi sklisti malonūs kvapai namie, o man nieko panašaus nebuvo, tai baisu pasidarė, kad sugadinau.
Nesveika, nes tai kieti riebalai, kodėl nežinau O dėl tų nuosėdų ir putų - skaičiau, kad sviestą kepant išsiskiria kažkokie kazeinai, kurie yra nuodingi, tai ir yra tos baltos nuosėdos, kurios susidaro verdant. Aš tas putas išpyliau, nes jų kvapas buvo nemalonus, kaip būna nuo kaimiško neapdoroto pieno.
QUOTE(monkey @ 2009 06 26, 16:24)
Sveikutes, darausi ir as si sviesta...tikiuosi, kad gaunasi, taip, kaip turi gautis paprastai darausi is ekologisko sviesto, tai kaip buvau kazkur skaiciusi tuomet lyg ir nereikia putu ismesti na bet istikruju tai man neasiku, kodel sviestas islydytas pasidaro ne tik, kad sveikesnis, negu buvo, kai buvo nelydytas, bet dar, kaip rasoma jame atsiranda gydomuju savybiu ir t.t. As suprantu, kad ji islydzius sunaikinamos pieno bakterijos, todel sis sviestas ilgai negenda, na bet vien delto jis juk netampa sveikesnis...pvz. aliejus pakaitinus tikrai nepasidaro sveikesnis
Gal kas nors zinote, ka nors daugiau nei tai?
Gal kas nors zinote, ka nors daugiau nei tai?
Nesveika, nes tai kieti riebalai, kodėl nežinau O dėl tų nuosėdų ir putų - skaičiau, kad sviestą kepant išsiskiria kažkokie kazeinai, kurie yra nuodingi, tai ir yra tos baltos nuosėdos, kurios susidaro verdant. Aš tas putas išpyliau, nes jų kvapas buvo nemalonus, kaip būna nuo kaimiško neapdoroto pieno.
Pas mus jau paruosto yra pirkti tokio sviesto ... gal atidziau paziurejus ir LT jo yra Naudoju daznai, bet kazkaip man jis neatsoja sviesto kosese ir pan. Ant jo dazniausiai kepu tik.
Merginos, gal kuri kokių receptukų žino, ką galima iš tokio Ghee sviesto pagaminti? na domina konkretūs receptukai ( tiek rimti, antri patiekalai, sriubytės, desertai ...) ?
Irmulia, apsilankykit čia
http://jogosmityba.w...skystas-auksas/
O paspaudę įrankių juostoje KLERODIS, rasit nepakartojamų receptų.Pati neseniai šią svetainę atradau, tai neikaip atsidžiaugt ja negaliu.Gal ir jums patik.Yra daug receptukų su šiuo svietu.
http://jogosmityba.w...skystas-auksas/
O paspaudę įrankių juostoje KLERODIS, rasit nepakartojamų receptų.Pati neseniai šią svetainę atradau, tai neikaip atsidžiaugt ja negaliu.Gal ir jums patik.Yra daug receptukų su šiuo svietu.