Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto paskolos palūkanos

QUOTE(renant @ 2006 12 01, 12:19)
Gal kas zinot , kokias marzas dabar "uzsimeta" bankai busto paskolom g.gif ?? pries 2 metus buvo 1,75%

Mes gavom 0.8.
Atsakyti
Del fiksuotu palukanu: manau, visi bankai turi kazka panasaus. pvz musu banke galima uzsifiksuoti ir 15 metu. bet kazkaip klientai nelabai ryztasi, fiksuoja max 5 metams. nes visi tikisi, kad per tuos 5 metus ju finansine situacija pageres ir jie gales grazinti dali paskolos (nes paskolos grazinimas nemokamai galimas tik palukanu perfiksavimo diena)

todel reikia labai gerai viska apmastyti: ar ruosiesi paskola grazinti anksciau, ar pasiimsi ja ir tvarkingai mokesi visus tuos 5-15 metu.

dar yra vienas apsaugos nuo palukanu kilimo budas: nusistatyti EURIBOR'o lubas: pasirasai su banku sutarti, kad jei pvz palukanos pakils virs tarkim 4,00% tu vis tiek mokesi 4,00%. jeigu jos bus mazesnes, mokesi tas mazesnes. zinoma, uz toki susitarima reikia papildomai moketi ir tai nemaza suma, todel mazai kas renkasi tokius dalykus

siaip imant paskola butu verta pasikalbeti su savo vadybininku apie apsauga nuo palukanu augimo.o kad jos kils ir gerokai tai taip kalba visi ekspertai.

Del refinansavimo: imanomas dalykas, tik jau kaip minejo cia kazkas, visa ta procedura su ikeitimu reikes praeiti is naujo.plius jeigu dar Hansa ikale sutartyje salyga, kad refinansuojantis reikes moketi mokesti, tada jau jums neapsimokes niekur pabegti nes tas mokestis gali buti tukstantinis.

TODEL VISADA ATIDZIAI SKAITYKIT SUTARTIS IR DEREKITES DEL SALYGU! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2006 12 13, 16:07)
Mes gavom 0.8.

Mums pasiūlė irgi 0,8. Galvoju, kad labai gerai. Turbūt nebeverta lakstyti per kitus bankus, mažesnių kažin ar pasiūlys.
Atsakyti
0.8 man atrodo labaii gera marza nes siaip buna arba 0.9 arba 1
Atsakyti
QUOTE(boruze1 @ 2007 01 05, 17:29)
Mums pasiūlė irgi 0,8. Galvoju, kad labai gerai. Turbūt nebeverta lakstyti per kitus bankus, mažesnių kažin ar pasiūlys.

kokiam banke??? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(hefaiste @ 2007 01 07, 21:29)
kokiam banke??? ax.gif

Hansa duoda 0.8 mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai kokios pas jus imamos paskolos sumos? Man hansoje aiškino kad priklauso nuo paskolos. Man reikia tik 70 000 tai minėjo jog 0.8 marža neįmanoma man verysad.gif
Atsakyti
hansa tikrai duoda 0.8 ir dar maziau. rinktis pastovias ar fiksuotas priklauso kokiam laikui imi. mums siule imti 2metams fiksuotas, taip ir padarem. motyvuoja, kad 1 metus palukanu noma tikrai kils.
Atsakyti
QUOTE(vilmi @ 2007 01 06, 18:43)
0.8 man atrodo labaii gera marza nes siaip buna arba 0.9 arba 1

Kitoj temoj skaičiau, kad daug kas šiuo metu gauna 0,7 maržas (NORD, Sampo).
Beje, gal kas žino, ar VB ima mokestį už iš anksto grąžintą kreditą ar jo dalį, jei jis yra grąžinamas palūkanų perskaičiavimo dieną g.gif
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2006 04 11, 15:04)
Per paiešką bandžiau ieškoti, bet tokios temos neradau. jeigu apsižioplinau, mestelkit nuorodą 4u.gif
Tai va ruošiamės imti paskolą. Apėjom 4 bankus ir tik viename buvo užsiminta, kad galima rinktis pastovias palūkanas, ir tai vadybininkas bandė atkalbinėti, nes palūkanos lygtais virš 5 proc. Kiti bankai apie tai net neprasitarė.
Vakar buvau pas notarę, tvirtint popierių ir kažkaip išsikalbėjom apie paskolas ir palūkanas, tai ji man patarė rinktis tik pastovias palūkanas. Nu *****, pažiūrėjau, kad dabar bankas siūlo 3,7 kintančias palūkanas, o jei pasirinktume pastovias, būtų virš 5 proc. Ji man pradėjo aiškint, kad ateis toks laikas ir kintančios palūkanos gali pasiekti 5 ir daugiau proc. Su tokia mūsų ekonomika, jos tikrai neliks tokios, o vis kils ir kils ir kažkada pralenks pastovių palūkanų normą.
Nu vienžo subuntavojo mane visai. Gal ką galit patart šiuo klausimu. Kiek girdžiu, tai visi kas ima paskolas, tai renkasi kintančias, bet mažesnias palūkanas.

Šiaip tai, nelabai svarbu kokios, ar kintamos ar pastovios, pagalvokit apie tai, kad bankai tikrai niekada nepraloš, jie viską apskaičiuoja, mums pati banko darbuotoja taip sakė.... Kitas niuansas: imant pastovias palūkanas, jas duoda tikrai ne visam paskolos laikotarpiui, jei tokia sąlyga būtų, tai tikrai daug kas jas imtų, žodžiu jas tvirtina 5 metams, po 5 m. jas keičia. Dar vienas dalykėlis: jei pavyzdžiui labai krenta euriboras, ir jūs sugalvojat vėl iš pastovių pereiti į kintamas, reikia mokėti mokestį, kuris nėra mažas, man rodos virš tūkstančio litų. Taip kad bankas visada gudresnis bus doh.gif
Tai kokios pas jus imamos paskolos sumos? Man hansoje aiškino kad priklauso nuo paskolos. Man reikia tik 70 000 tai minėjo jog 0.8 marža neįmanoma man

Tokiai sumai tai tikrai taip...
Atsakyti
Saulyte, gal gali parašyti, kiek šiandien buvo VILIBOR, jei palūkanos fiksuojamos 5m.? Šiandien išsiaiškinau, kad man taikė 0,8 maržą (20 m., 150000-170000 Lt sumai). Kaip skamba? Apsidraudus gyvybės draudimu (80 Lt mėnesinė įmoka; tik nepakalusiau kokiam laikotarpiui ir ar draudimas kaupiamasis) maržą sumažintų iki 0,75.
Kaip skamba ax.gif Lauksiu atsiliepimų.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diax @ 2007 01 19, 15:01)
Saulyte, gal gali parašyti, kiek šiandien buvo VILIBOR, jei palūkanos fiksuojamos 5m.? Šiandien išsiaiškinau, kad man taikė 0,8 maržą (20 m., 150000-170000 Lt sumai). Kaip skamba? Apsidraudus gyvybės draudimu (80 Lt mėnesinė įmoka; tik nepakalusiau kokiam laikotarpiui ir ar draudimas kaupiamasis) maržą sumažintų iki 0,75.
Kaip skamba  ax.gif Lauksiu atsiliepimų....  blush2.gif

oj negaliu ax.gif fiksuotas 5 m kiekvienas bankas nusistato savaip...
del gyvybes draudimo...
0,05 proc nuo 150 000 lt gaunasi 75lt per metus, tai vat jeigu pinigais skaiciuojant tai gyvybes draudimas neapsimoka. nors is kitos puses, jeigu kas nors atsitiks, neliksi ant ledo, taip kad...
Atsakyti