LABUKAS, BUVAU ANTRA KARTA SOLIARIUME, PIRMA KARTA KAITINAUS 5 MINUTES, O KAI ANTRA KARTA EJAU, NUSPRENDZIAU 10 MIN, PASIRINKAU STOVIMA SOLIARIUMA, NUSIPIRKAU TEN SIULOMA KREMUKE, ZODZIU LIKTAIS VISKAS TUREJO BUTI KAIP VISADA OK, JUK TAI NE PIRMAS IR NE ANTRAS KARTAS SOLIARIUME BUVO, BET... FINALAS BUVO TOKS, KAD ISEJAU VISA LABAI RAUDONA, O KAI PAREJUS NAMO PAMACIAU SAVE VEIDRODYJE TAI VOS NENUALPAU, ESU VISA RAUDONA KAIP BUROKAS, NUO GALVOS IKI KOJU, VISUR SKAUDA, PRISILIESTI NIEKUR NEGALIMA, ATRODO LYG BUCIAU PAJURY VISA DIENA KAITINUSI, BET VAT AS NIEKAIP NESUVOKIU KAS CIA TAI SALYGOJO, KAS MAN DABAR BUS, ODA RAUDONA, O TURETU BUTI IRUDUSI, JUK NAUDOJAU KREMUKA.
GAL JUMS KAM BUVO TAIP ATSITIKE, PASIDALINKITE PATIRTIMI, LAUKSIU
Man tai buvo ne raudona, o pradejo luptis oda
beveik savaite geriau raminancius, nuo alergijos vaistus, nes draskiaukiausi baisiai, labai niezededavo, vyras dedavo lediniam vadenyje suslapinta ranksluosti...Kosmaras kaip pamenu...Nors ejau antra karta tada ir tik 5 min.
O daugiau taip nebuvo.

jei tapai raudona, reiske lempos senos buvo. Man dar Vokietijoje issaiskino soliariumu savininkas, kad jei iseini raudona, tai lempu terminas l.senas ir ju negalima naudoti. Aisku, visur naudojamos senos lempos, nes Vokietijoje, kai praeina tam tikras laikas, tos lempos yra parduodamos Lietuviams, Lenkams ir t.t. Siulyciau tau daugiau neiti i sita soliariuma i klausti ar nesenai pakeistos lempos.
as cia nesenai irgi nudegiau (bet nebuvau raudona), tai net temperatura buvo. Bet nieko, nusilupo biski oda ir psio.
as cia nesenai irgi nudegiau (bet nebuvau raudona), tai net temperatura buvo. Bet nieko, nusilupo biski oda ir psio.
O gal krema dave per stipru, jau idegusiai odai?

QUOTE(ESLAUDA @ 2005 01 20, 23:25)
As irgi buvau kremo "pagalba" nusvilusi,atrodziau kaip burokas...Dabar jeigu jau ir einu i soliariuma,tai gink dieve jokio kremo nesitepu,beto mano kosmetologe aiskino,kad tie kremai gryna komercija,jie absoliuciai neapsaugo nuo ultravioletiniu spinduliu...Juos deretu naudot tik kaitinantis sauluteje

QUOTE(asilisa @ 2005 01 21, 00:02)
As irgi buvau kremo "pagalba" nusvilusi,atrodziau kaip burokas...Dabar jeigu jau ir einu i soliariuma,tai gink dieve jokio kremo nesitepu,beto mano kosmetologe aiskino,kad tie kremai gryna komercija,jie absoliuciai neapsaugo nuo ultravioletiniu spinduliu...Juos deretu naudot tik kaitinantis sauluteje 

Tie kremai, kurie skirti degintis soliariumuose ne tik kad neapsaugo nuo ultravioletiniu spinduliu, o priesingai stiprina idegima(pritraukia). Jokios apsaugos jie neturi. Kuo stipresnis kremas, tuo labiau pritraukia spindulius.Taigi, isvadele: jei zmogus suris uzsiteps labai stipru krema - nusvilimas garantuotas

Man tas raudonumas ir perstejimas irgi nesvetimas. Pirma karta, kai lankiausi soliariume pasiemiau per daug laiko ir nusvilau be jokiu kremu. Dar dvi drauges ejo po manes ilgesniam laikui, o joms rezultatas lyg niekur nieko. Mano oda visuomet pirmiau raudonai idega, bet tada jau buvo per daug. I soliariuma turiu eiti tik labai trumpam laikui, po trupuciuka, nes kitaip nudegimas garantuotas, esu su jautria oda tokiems dalykams
Nudegus oda reikia vesinti, gerai kuo vesesnis vanduo, yra ivairiu zele ar kremu odai drekinti specialiai po nudegimu. Tinka, kad ir paprasciausiai aloe vera(alijosius) zele pavidalu, naturali priemone, kuria galima gauti vaistineje.

Nudegus oda reikia vesinti, gerai kuo vesesnis vanduo, yra ivairiu zele ar kremu odai drekinti specialiai po nudegimu. Tinka, kad ir paprasciausiai aloe vera(alijosius) zele pavidalu, naturali priemone, kuria galima gauti vaistineje.
greiciua bek i vaistine ir nusipirk pantenol purskikli nuo nudegimu, turetu padeti.
manau, gali buti, jog tau taip atsitiko kaip ir man Druskininkuose nulekus si savaitgali paemiau 10 min (sa siaip retai vaikstau i soliariuma, bet niekad nenusvylu, esu tamsesnes odos) ir tris dienas nugara skaudejo, bet daugiau nieko, tik kazkodel nugara....
o priezasciu gali buti labai ivairiu...
manau, gali buti, jog tau taip atsitiko kaip ir man Druskininkuose nulekus si savaitgali paemiau 10 min (sa siaip retai vaikstau i soliariuma, bet niekad nenusvylu, esu tamsesnes odos) ir tris dienas nugara skaudejo, bet daugiau nieko, tik kazkodel nugara....
o priezasciu gali buti labai ivairiu...
Ir man kazkada taip buvo, isejau raudona, tris dienas vaiksciojau kaip burokas, o paskui oda luptis pradejo..
Padejo tik BEPANTENAS (kremas melynoje pakuoteje)

BEPANTENAS, tokiam atvejui tikrai

As pastebejau, kai eidavau i SOLI SUN visada iseidavau raustelejusi, o vakare kazkodel labai pradedavo degti oda, kita diena nurimdavo, cia nesvarbu kiek min. budavau: 5 ar 10. O kai nueidavau i kita soliariuma, tai budavo viskas normaliai, ten beje, rekomenduodavo krema tik pries deginimasi, o po, sakydavo, kad uztenka su paprastu kremu issitepti. Tie kremai sako, kad ne nuo spinduliu apsaugo, bet del to, kad oda neissausetu. Dar labai svarbu neiti i soliariuma pora dienu is eiles, reikia daryti pertraukas. Na, manau geriausia, jei jau jautri oda nueiti i soliariuma tik 5 minutems, arba is viso neiti, laukti tikros saulutes, tada butinai teptis didesnes apsaugos kremuka, tada saule nebus priese.
QUOTE(EZUIKA @ 2005 01 20, 22:34)
LABUKAS, BUVAU ANTRA KARTA SOLIARIUME, PIRMA KARTA KAITINAUS 5 MINUTES, O KAI ANTRA KARTA EJAU, NUSPRENDZIAU 10 MIN, PASIRINKAU STOVIMA SOLIARIUMA, NUSIPIRKAU TEN SIULOMA KREMUKE, ZODZIU LIKTAIS VISKAS TUREJO BUTI KAIP VISADA OK, JUK TAI NE PIRMAS IR NE ANTRAS KARTAS SOLIARIUME BUVO, BET... FINALAS BUVO TOKS, KAD ISEJAU VISA LABAI RAUDONA, O KAI PAREJUS NAMO PAMACIAU SAVE VEIDRODYJE TAI VOS NENUALPAU, ESU VISA RAUDONA KAIP BUROKAS, NUO GALVOS IKI KOJU, VISUR SKAUDA, PRISILIESTI NIEKUR NEGALIMA, ATRODO LYG BUCIAU PAJURY VISA DIENA KAITINUSI, BET VAT AS NIEKAIP NESUVOKIU KAS CIA TAI SALYGOJO, KAS MAN DABAR BUS, ODA RAUDONA, O TURETU BUTI IRUDUSI, JUK NAUDOJAU KREMUKA.
papraschiausiai per ilgai buvai. Tas past kaip priesh saule bunant..nusvyli. Ir man yra taip buve. Keista, kad soliariumo darbuotoja tau leido aju antra diena imti 10 minuchiu.

Gal ne visai i shita tema rashau, bet norechiau paklausti ar Kaune yra kur nors purshkiamas soliariumas. Kad Vilniuj toks yra- esu girdejusi. Ten purshkia, ir gaunasi kaip idegio kremu luygtais, be jokiu spinduliu, taigi nebutu kenksminga odai.