QUOTE(kykute @ 2012 11 22, 09:26)
Pataikėt pas gyvūnų nemylintį alergologą, sunku su tokiais
Šiaip yra įrodyta, kad vaikai, nuo mažens augantys su gyvūnais būna mažiau alergiški. Visuomet gi galite pabandyti - apsilankykite namuose, kur yra katė (geriau jei netgi ne viena) ir pasižiūrėkit, ar nesureaguos vaikas į aplinką ir pačias kates. Alergiškas katėms žmogus namuose, kur yra katė, labai greitai sureaguoja
Nebūtainai. Mano vaikai į kates nei šunis realiai nereaguoja, Kai lankydavomės namuose, kur yra gyvūnų, jie net nesukosėdavo, nors kai darė alergijos tyrimus, į katę mėginys nesmarkiai bet sureagavo. Gydytoja liepė net nesilankyti namuose, kur yra gyvūnų, mes pažadėjom. Šiemet vėl kartosim tyrimus, žiūrėsim kas gausis.
Netrukus po to įsigijom katiną, gydytojams papraščiausiai apie tai nesakom. Jau tuoj pusantrų metų bus kai katinas pas mus ir nepasakyčiau, kad kažkoks pablogėjimas su juo susijęs mus kamuoja. Aišku, pas mus yra nemaža bėda, abu vaikai serga BA, bet ar prieš katiną ar po jo, paūmėjimų buvo panašiai. (Aš juos rašausi) Beje praėjus metams po katino atsiradimo namie, vyresnėliui pripažinta ligos remisijos stadija.
Vienu metu nebuvo nei vieno kilimo namuose, jokių gyvūnų, speciali patalynė, niekas nepadėjo, tai spjoviau, atsirado ir kilimas ir katinas... ir... nieko. Bet čia reikia labai pasiryžti patiems.
Jei apie tai sužinotų gydytoja, velnių gaučiau su kaupu ir biškį, todėl negadinu jai nervų, tačiau laikausi nuomonės, kad sterili aplinka ne išeitis. Aš pati sirgau kaip mano vaikai, kai buvau jų amžiaus. Namie niekada jokių gyvūnų nebuvo, o priepuoliai buvo žiaurūs. O vasarom gyvendavau kaime pas močiutę ir miegodavau su katėm vienoj lovoj, eidavau į vištidę kiaušinių, niurkydavau šunis ir net nenusičiaudėdavau... kol negrįždavau namo. Rudenį įsisukdavo įprastinė karuselė.
Kažkaip pas mus pirmiausia kas puolama kaltinti dėl visų bėdų tai gyvūnai. Bet praeis kokia dešimt metų, kas nors apsigins disertaciją šia tema ir tada visi puls tvirtinti atvirkščiai. ( Jau ne kartą atkreipiau dėmesį į tokią situaciją, pvz. tvirinta buvo, kad nėščiai moteriai negalima valgyti riešutų, nes tai padidina tikimybę, kad vaikas gims alergiškas. Praėjo dešimt metų ir pradėta tviritnti, kad kaip tik reikia riešutus valgyti, nes tai sumažina būsimo vaiko alergijų tikimybę

). Taigi siūlyčiau pasikliauti savo nuojauta ir galvoti savo galva.
Šiaip vyrauja nuomonė, kad alergijos kinta. Jei yra polinkis, gali išsivystyti bet kam ir bet kada.
Oi kiek čia prirašiau.