Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių sukeliama alergija

Reikia jusu nuomones. 4u.gif
Mes planuojam isigyti katyte. Nei vienas seimoje nesam alergiski. Bet daznai buna kad vaikai susloguoja ar siap koki virusa pagauna. Nesenai kaip buvom pas gyd. ji itare kad sunui prie viruso yra ir alerginis fonas (kates dar neturim). Papasakojam apie savo planus isigyti kate, tai dakate katergoriskai mus atkalbinejo. Bet as nesuprantu, ar ji gali taip vienreiksmiskai teigti kad sunui prasides alerigija nuo kates, vien del to kad jo slogos turi alergini fona....

Mes labai mylim gyvunus, todel norim viska apsvarstyti pries isigyjant katyte kad paskui nebutu traumos nei vaikam, nei gyvunui....
Atsakyti
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2012 11 21, 23:56)
Mes labai mylim gyvunus, todel norim viska apsvarstyti pries isigyjant katyte kad paskui nebutu traumos nei vaikam, nei gyvunui....

Pataikėt pas gyvūnų nemylintį alergologą, sunku su tokiais ax.gif
Šiaip yra įrodyta, kad vaikai, nuo mažens augantys su gyvūnais būna mažiau alergiški. Visuomet gi galite pabandyti - apsilankykite namuose, kur yra katė (geriau jei netgi ne viena) ir pasižiūrėkit, ar nesureaguos vaikas į aplinką ir pačias kates. Alergiškas katėms žmogus namuose, kur yra katė, labai greitai sureaguoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2012 11 22, 09:26)
Pataikėt pas gyvūnų nemylintį alergologą, sunku su tokiais  ax.gif
Šiaip yra įrodyta, kad vaikai, nuo mažens augantys su gyvūnais būna mažiau alergiški. Visuomet gi galite pabandyti - apsilankykite namuose, kur yra katė (geriau jei netgi ne viena) ir pasižiūrėkit, ar nesureaguos vaikas į aplinką ir pačias kates. Alergiškas katėms žmogus namuose, kur yra katė, labai greitai sureaguoja  4u.gif

Nebūtainai. Mano vaikai į kates nei šunis realiai nereaguoja, Kai lankydavomės namuose, kur yra gyvūnų, jie net nesukosėdavo, nors kai darė alergijos tyrimus, į katę mėginys nesmarkiai bet sureagavo. Gydytoja liepė net nesilankyti namuose, kur yra gyvūnų, mes pažadėjom. Šiemet vėl kartosim tyrimus, žiūrėsim kas gausis.

Netrukus po to įsigijom katiną, gydytojams papraščiausiai apie tai nesakom. Jau tuoj pusantrų metų bus kai katinas pas mus ir nepasakyčiau, kad kažkoks pablogėjimas su juo susijęs mus kamuoja. Aišku, pas mus yra nemaža bėda, abu vaikai serga BA, bet ar prieš katiną ar po jo, paūmėjimų buvo panašiai. (Aš juos rašausi) Beje praėjus metams po katino atsiradimo namie, vyresnėliui pripažinta ligos remisijos stadija.

Vienu metu nebuvo nei vieno kilimo namuose, jokių gyvūnų, speciali patalynė, niekas nepadėjo, tai spjoviau, atsirado ir kilimas ir katinas... ir... nieko. Bet čia reikia labai pasiryžti patiems.

Jei apie tai sužinotų gydytoja, velnių gaučiau su kaupu ir biškį, todėl negadinu jai nervų, tačiau laikausi nuomonės, kad sterili aplinka ne išeitis. Aš pati sirgau kaip mano vaikai, kai buvau jų amžiaus. Namie niekada jokių gyvūnų nebuvo, o priepuoliai buvo žiaurūs. O vasarom gyvendavau kaime pas močiutę ir miegodavau su katėm vienoj lovoj, eidavau į vištidę kiaušinių, niurkydavau šunis ir net nenusičiaudėdavau... kol negrįždavau namo. Rudenį įsisukdavo įprastinė karuselė.

Kažkaip pas mus pirmiausia kas puolama kaltinti dėl visų bėdų tai gyvūnai. Bet praeis kokia dešimt metų, kas nors apsigins disertaciją šia tema ir tada visi puls tvirtinti atvirkščiai. ( Jau ne kartą atkreipiau dėmesį į tokią situaciją, pvz. tvirinta buvo, kad nėščiai moteriai negalima valgyti riešutų, nes tai padidina tikimybę, kad vaikas gims alergiškas. Praėjo dešimt metų ir pradėta tviritnti, kad kaip tik reikia riešutus valgyti, nes tai sumažina būsimo vaiko alergijų tikimybę doh.gif ). Taigi siūlyčiau pasikliauti savo nuojauta ir galvoti savo galva.

Šiaip vyrauja nuomonė, kad alergijos kinta. Jei yra polinkis, gali išsivystyti bet kam ir bet kada.

Oi kiek čia prirašiau.
Atsakyti
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2012 11 21, 23:56)
Reikia jusu nuomones.  4u.gif
Mes planuojam isigyti katyte. Nei vienas seimoje nesam alergiski. Bet daznai buna kad vaikai susloguoja ar siap koki virusa pagauna. Nesenai kaip buvom pas gyd. ji itare kad sunui prie viruso yra ir alerginis fonas (kates dar neturim). Papasakojam apie savo planus isigyti kate, tai dakate katergoriskai mus atkalbinejo. Bet as nesuprantu, ar ji gali taip vienreiksmiskai teigti kad sunui  prasides alerigija nuo kates, vien del to kad jo slogos turi alergini fona....

Kazkada turejau ziurkena ir tai gydytojai liepe atiduoti kam nors, nes sunus daug slogavo. Nepaklauseme, neatidaveme. Dabar turiu pora kaciu, bet sunus paaugo ir serga kaip visi paaugliai. Bet atejo draugas, kuris auges be gyvunu ir teko jam greit iseiti. Buvo dar karta atejes ir vel tas pats. Todel nueiti pas zmones kur yra gyvunai, pries isigyjant savo, yra pravartu. O toliau jums spresti ka daryti smile.gif
Atsakyti
Aš turiu alergiją, sūnus paveldėjo polinkį į alergiją, jam buvo labai sunki forma. Dukra šiaip jautri viskam. Katiną auginam, tiesa kornish rex, jie turi tik poplaukį, mums nieko.
Kad vaikas alergiškas nebūtinai bus katėms, gali būti visai kitiems dalykams.
Homeopatiniais vaistais juk taip gydo - mažos dozės veikia vienaip, didesnės - visai kitą poveikį turi.
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2012 11 22, 11:22)
Oi kiek čia prirašiau.

Labai šauniai prirašėt thumbup.gif Vienoje žinutėje apibrėžta viskas, ką mąsto daugelis gyvūnų augintojų.

QUOTE(Liutasi @ 2012 11 22, 11:22)
Mano vaikai į kates nei šunis realiai nereaguoja, Kai lankydavomės namuose, kur yra gyvūnų, jie net nesukosėdavo, nors kai darė alergijos tyrimus, į katę mėginys nesmarkiai bet sureagavo. Gydytoja liepė net nesilankyti namuose, kur yra gyvūnų, mes pažadėjom. Šiemet vėl kartosim tyrimus, žiūrėsim kas gausis.

Tai nėra 100% alergijos patvirtinimas. Mano duktė irgi reagavo, bet aš pilnai mačiau, kad problema buv o ne katė. Katė miegodavo vaikui ant pagalvės ir jokių požymių nepasireikšdavo. Temperatūra ir bronchito simptomai atsirasdavo po savaitgalio, kada namuose dirbdavo darbininkai, darydami remontą doh.gif Alergijos tyrimą reikia vertinti ne atskirai, o tik bendrai su visa apipasakota situacija 4u.gif
Užtat geras alergologas, nepuolantis sumesti visas bėdas ant gyvūno, o besistengiantis išsiaiškinti tikrą situaciją yra vertas aukso 4u.gif
Atsakyti
labutis visoms

susidūrėm su keista elergija ... gyenu visą gyvenimą su katėm, niekada neikokios reancijos nebuvo. O dabar įsitaisėm naują katę, tai ją paglosčius ištinsta sanariai. taip yra buve, bet nuo dulkiu ir tamtikru chemikalų. Tai domiuosi dabar kačių sukelemomis elergijomis. Kažkaip keistai čia pas mus. gal kartais kačiukas vaistų kokių daug gavęs...... kodėl tokia reakcija. tiesa namie dar negrynaveislis persas...persą galiu glostyt kiek lenda.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2013 06 10, 09:03)
labutis visoms

susidūrėm su keista elergija ... gyenu visą gyvenimą su katėm, niekada neikokios reancijos nebuvo. O dabar įsitaisėm naują katę, tai ją paglosčius ištinsta sanariai. taip yra buve, bet nuo dulkiu ir tamtikru chemikalų.  Tai domiuosi dabar kačių sukelemomis elergijomis. Kažkaip keistai čia pas mus. gal kartais kačiukas vaistų kokių daug gavęs...... kodėl tokia reakcija. tiesa namie dar negrynaveislis persas...persą galiu glostyt kiek lenda.

Jei tai yra imanoma, pabandykite katineli ismaudyti. Gal ant jo kailio ar odos yra kazkas kas jums sukelia elergija.
Atsakyti
Sveikos merginos, perskaiciau visa tema, bet neradau atsakymo i savo problema...
Esme tame, kad as pati nelaikau kates, bet kuo toliau, tuo baisiau jauciuosi patekusi ten, kur ju yra... Pas drauge galima ir neiti, bet pas tevus vaziuoti tai reikia.. Ir ten mane iskart uzpuola dusulys. Baisus, rodos, tuoj isvis nebeprakvepuosiu.. Anksciau gelbejo aceterinas, bet dabar ir jo poveikis jau nebetoks, kaip anksciau sad.gif
Karta bunant pas drauge, kuri turi kate, pradejus man dusti, drauges vaikinas dave pasinaudoti savo kiseniniu inhaliatoriumi. Nzn koks skystis buvo jame, bet inhaliatorius man labai pagelbėjo tuo metu..
Niekam kitam nesu alergiska, netgi šunį kartais po kokią savaitę priziuriu, dusulys neatsiranda.
Klausimas būtų toks:
ar verta isigyti kisenini inhaliatoriu? Ir ka i ji pilti? Druskos tirpala is vaistines? Mineralini vandeni? Ar reikia kazkokiu bronchus plecianciu vaistu?
GAL KAS ESATE SUSIDURE SU PANASIA PROBLEMA ?
Atsakyti
QUOTE(Lošėja @ 2014 11 03, 10:41)
Sveikos merginos, perskaiciau visa tema, bet neradau atsakymo i savo problema...
Esme tame, kad as pati nelaikau kates, bet kuo toliau, tuo baisiau jauciuosi patekusi ten, kur ju yra... Pas drauge galima ir neiti, bet pas tevus vaziuoti tai reikia.. Ir ten mane iskart uzpuola dusulys. Baisus, rodos, tuoj isvis nebeprakvepuosiu.. Anksciau gelbejo aceterinas, bet dabar ir jo poveikis jau nebetoks, kaip anksciau sad.gif
Karta bunant pas drauge, kuri turi kate, pradejus man dusti, drauges vaikinas dave pasinaudoti savo kiseniniu inhaliatoriumi. Nzn koks skystis buvo jame, bet inhaliatorius man labai pagelbėjo tuo metu..
Niekam kitam nesu alergiska, netgi šunį kartais po kokią savaitę priziuriu, dusulys neatsiranda.
Klausimas būtų toks:
ar verta isigyti kisenini inhaliatoriu? Ir ka i ji pilti? Druskos tirpala is vaistines? Mineralini vandeni? Ar reikia kazkokiu bronchus plecianciu vaistu?
GAL KAS ESATE SUSIDURE SU PANASIA PROBLEMA ?

Inhaliatorių turėtų skirti gydytojas. Pirmiausia siūlyčiau pasirodyti gydytojui, reiktų ištirti kam alergiška esate ir ar nėra astmos.
Taip pat, kai važiuojate pas tėvus, tėvai neturėtų leisti katės į tą kambarį kur miegate. Ir viską gerai išsiurbti/išplauti, nuvalyti dulkes.
Atsakyti
Aciu uz atsakyma.
Astmos tai tikrai nera, cia ko gero tipiska alergija butent katems, nes tas dusulys ir buna 5-6 kartus per metus, nuvykus pas tevus.. Tik anksciau jis prasidedavo kokioj trecioj-ketvirtoj dienoj, o dabar iskart.. Tas pats nutinka nuejus pas drauge, kuri laiko kate sad.gif
Dabar persiskaiciau apie ventolino inhaliatoriu. Tai as pati savo nuoziura negaliu jo naudoti be gydytojo leidimo ?
Atsakyti
QUOTE(Lošėja @ 2014 11 03, 12:20)
Aciu uz atsakyma.
Astmos tai tikrai nera, cia ko gero tipiska alergija butent katems, nes tas dusulys ir buna 5-6 kartus per metus, nuvykus pas tevus.. Tik anksciau jis prasidedavo kokioj trecioj-ketvirtoj dienoj, o dabar iskart.. Tas pats nutinka nuejus pas drauge, kuri laiko kate sad.gif
Dabar persiskaiciau apie ventolino inhaliatoriu. Tai as pati savo nuoziura negaliu jo naudoti be gydytojo leidimo ?

Aš Ventoliną naudoju, kai reikia. Bet visgi pati jo nepirkčiau, geriau pasikonsultuočiau su gydytoja.
Atsakyti