Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių sukeliama alergija

QUOTE(Ledinė @ 2011 04 18, 10:49)
Labas rytas mergaitės,
Pagelbėkite prašau ar galite man kas padėti...Labai noriu sužinoti ar dukra nėra alergiška katėms.Jai nustatyta bronchinė astma,o vaikai baisiai nori kačiuko.Bet bijau,kad nepablogėtu.
Gal kas žinote kur vilniuje galima tyrimus pasidaryti?

Vilniuje yra respublikinis alergologijos centras. Pagooglinkit ir rasit tiklsų adresą.
Ten visus tyrimus susijusius su alergija daro. Prieš pora metų vežiau ten vyresnėlį.

Bet, žinot, pas mane ta pati situacija. Vaikai su BA, nori katės (mama irgi blush2.gif ), dariau tyrimą. Nežinau, kaip Vilniuj, o Marijampolėj atskiro tyrimo nedaro, tik pilna paletė iš kraujo - ta nieko neparodė, jau daryta ne kartą.
O brėžinukai ant rankos parodė katei nedidelę reakciją (poros milimetrų dydžio pūsliukė). Pasakė, kad gerai, jog katės neturit, nurodė net nesilankyti namuose, kur jų yra... blink.gif Bet mano vaikai su kate susiduria dažnai (pas brolį yra). Kartais kasdien. Jokios reakcijos nepastebėjau, nei dusulio, nei čiaudulio, nei raudonų akių. Jokio pablogėjimo.
Tada pabendravau su viena alergologe ir ji pasakė, kad realiai tyrimai yra labai netiklūs, be to alergija nestovi vietoj, ji atsiranda, po kurio laiko gali visai išnykti, o gali labai sustiprėti... tipo reikia žiūrėti ne į tyrimus, o į konkrečias organizmo reakcijas realiems alergenams.

Be to, maniškiai alergiški dulkių erkutėms, žolių mišiniui (automatiškai žiedadulkėms), pelėsiui... kaip man gydytojai pasiūlytų to išvengti? g.gif
Tai va, rudenį žadam įsigyti kačiuką... blush2.gif Nes kol nepabandysiu, nesužinosiu...
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 04 18, 11:29)
Vilniuje yra respublikinis alergologijos centras. Pagooglinkit ir rasit tiklsų adresą.
Ten visus tyrimus susijusius su alergija daro. Prieš pora metų vežiau ten vyresnėlį.

Bet, žinot, pas mane ta pati situacija. Vaikai su BA, nori katės (mama irgi  blush2.gif ), dariau tyrimą. Nežinau, kaip Vilniuj, o Marijampolėj atskiro tyrimo nedaro, tik pilna paletė iš kraujo - ta nieko neparodė, jau daryta ne kartą.
O brėžinukai ant rankos parodė katei nedidelę reakciją (poros milimetrų dydžio pūsliukė). Pasakė, kad gerai, jog katės neturit, nurodė net nesilankyti namuose, kur jų yra...  blink.gif Bet mano vaikai su kate susiduria dažnai (pas brolį yra). Kartais kasdien. Jokios reakcijos nepastebėjau, nei dusulio, nei čiaudulio, nei raudonų akių. Jokio pablogėjimo.
Tada pabendravau su viena alergologe ir ji pasakė, kad realiai tyrimai yra labai netiklūs, be to alergija nestovi vietoj, ji atsiranda, po kurio laiko gali visai išnykti, o gali labai sustiprėti... tipo reikia žiūrėti ne į tyrimus, o į konkrečias organizmo reakcijas realiems alergenams.

Be to, maniškiai alergiški dulkių erkutėms, žolių mišiniui (automatiškai žiedadulkėms), pelėsiui... kaip man gydytojai pasiūlytų to išvengti?  g.gif
Tai va, rudenį žadam įsigyti kačiuką...  blush2.gif Nes kol nepabandysiu, nesužinosiu...

Iš mano patirties - vaikystėje buvo stipri alergija katėms. Pas draugę kuri turėjo katė užėjus imdavau čiaudėti, kosėti, akys raudonos ir varvančios buvo.
Prieš 4 metus pasidariau tyrimus, nes be galo norėjau katės ir pastebėjau, kad nebėra reakcijos į draugės katę. Rezultatai tarp negiamų ir truputį teigiamų. Sakė galiu imti katę, tik dėl viso pikto susitarti, kad būtų, kas ja pasirūpintų, jei visgi alergija išlįstų.
Šiuo metu esu su 5 katėm biggrin.gif
Beje, alergija dulkių erkutėms, žiedadulkėms, pelėsiui iki šiol mane kankina.
Manau, jei tyrimai nerodo alergijos, galit pabandyti. Tik turėkit atsarginį variantą dėl kačiuko, jei visgi atsirastų alergija.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 04 18, 13:05)
Iš mano patirties - vaikystėje buvo stipri alergija katėms. Pas draugę kuri turėjo katė užėjus imdavau čiaudėti, kosėti, akys raudonos ir varvančios buvo.
Prieš 4 metus pasidariau tyrimus, nes be galo norėjau katės ir pastebėjau, kad nebėra reakcijos į draugės katę. Rezultatai tarp negiamų ir truputį teigiamų. Sakė galiu imti katę, tik dėl viso pikto susitarti, kad būtų, kas ja pasirūpintų, jei visgi alergija išlįstų.
Beje, alergija dulkių erkutėms, žiedadulkėms, pelėsiui iki šiol mane kankina.
Manau, jei tyrimai nerodo alergijos, galit pabandyti. Tik turėkit atsarginį variantą dėl kačiuko, jei visgi atsirastų alergija.

Jei, vis dėlto, reakcija pasireikš greitai, (per pirmą mėnesį), grąžinsiu kačiuką veisėjai, kad surastų kitus namus. Bet labai labai tikiuosi, kad to neprireiks. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 04 18, 12:18)
Jei, vis dėlto, reakcija pasireikš greitai, (per pirmą mėnesį), grąžinsiu kačiuką veisėjai, kad surastų kitus namus. Bet labai labai tikiuosi, kad to neprireiks.  blush2.gif

Aš irgi labai tikiuosi, kad nebus jokios alergijos ir visa šeima turės nuostabų murkiantį draugą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 04 18, 13:18)
Jei, vis dėlto, reakcija pasireikš greitai, (per pirmą mėnesį), grąžinsiu kačiuką veisėjai, kad surastų kitus namus. Bet labai labai tikiuosi, kad to neprireiks.  blush2.gif

Viskas bus gerai Inga, pamatysi! mirksiukas.gif mano sesė irgi maža buvo alergiška erkutėm, katėm, papūgom visokiom ir t.t. o dabar namie 11 kačių ir viskas super thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Colomba @ 2011 04 18, 13:05)

super 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo soncco: 18 balandžio 2011 - 12:34
QUOTE(soncco @ 2011 04 18, 13:30)
Viskas bus gerai Inga, pamatysi! mirksiukas.gif mano sesė irgi maža buvo alergiška erkutėm, katėm, papūgom visokiom ir t.t. o dabar namie 11 kačių ir viskas super thumbup.gif
Papildyta:

super:4u:

Ievute- tu mano didžiausia paguoda ir palaikymas. Ką aš be tavęs daryčiau? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 04 18, 13:34)
Ievute- tu mano didžiausia paguoda ir palaikymas. Ką aš be tavęs daryčiau?  4u.gif

4u.gif ką darytum, kaip ir planavai - lauktum pavasario... hihihi.gif lotuliukas.gif blush2.gif

Ir, šiaip, nu gi kaip po parodos jautėtės?Ir glostė, gi abu mažiukai kates ne vieną kartą, ar buvo kas nors?
Atsakyti
QUOTE(soncco @ 2011 04 18, 13:38)
4u.gif  ką darytum, kaip ir planavai - lauktum pavasario... hihihi.gif  lotuliukas.gif  blush2.gif

Ir, šiaip, nu gi kaip po parodos jautėtės?Ir glostė, gi abu mažiukai  kates ne vieną kartą, ar buvo kas nors?

Aha, laukčiau, o po to kito... ir t.t. hihihi.gif

Gerai jautėmės. Nei kosulio, nei dusulio, nei čiaudulio, nei raudonų akių.
Kita bėda, kad virusą pasigavom kažkokį, tai Joris susirgo. Aš iš paskos. doh.gif Iš pradžių apšašau, po to ir sloga prasidėjo. Domantas paslogavo truputį, bet atsilaikė.
Nieko keista, oras buvo labai bjaurus tą savaitgalį, matyt perpūtė. g.gif

Užtat koks emocinis užtaisas buvo gautas. thumbup.gif Dar dabar vaikštau, kaip apsiuosčius. assa.gif
Papildyta:
QUOTE(Colomba @ 2011 04 18, 13:23)
Aš irgi labai tikiuosi, kad nebus jokios alergijos ir visa šeima turės nuostabų murkiantį draugą  4u.gif

kad tik išsipildytų... aciuks.gif
Atsakyti
Sveiki,

gal kas esate susidure su tokia situcija, noreciau , kad padarytu tyrimus del alergijos butent mano katino epitelio kuri as laikau, o ne imtu standarta kuri turi gydymo istaigos.
kiek googlinau nieko nerandu kas tai darytu?
mano suneliui 1m ir kraujo tyrimai rodo stipria alergija katino epiteliui. mes laikom namuose rexiuka, nes as pati alergiska katems, bet man nieko nera, todel norisi tiketi, kad ir vaikuti beria ne nuo katino, nes si veisle kaip tik tinka alergiskiems zmonems .
Atsakyti
QUOTE(nurija @ 2011 05 20, 15:35)
Sveiki,

gal kas esate susidure su tokia situcija, noreciau , kad padarytu tyrimus del alergijos butent mano katino epitelio kuri as laikau, o ne imtu standarta kuri turi gydymo istaigos.
kiek googlinau nieko nerandu kas tai darytu?
mano suneliui 1m ir kraujo tyrimai rodo stipria alergija katino epiteliui. mes laikom namuose rexiuka, nes as pati alergiska katems, bet man nieko nera, todel norisi tiketi, kad ir vaikuti beria ne nuo katino, nes si veisle kaip tik tinka alergiskiems zmonems .

Jau nemazai laiko praejo, gal jau suradote ka nors?
O jei ne, gal pabandykite kreiptis i privacias istaigas, tokias kaip Sorpo laboratorija, gal jie galetu atlikti toki tyrima g.gif
Atsakyti
Reikia patarimo. ax.gif Namuose auginame ilgo plauko katytę. Nuo mažens turiu alergiją - šienui, žiedams, dulkėms ir t.t. na visą puokštę... apsigyvenus su B kartu katytė jau buvo. Mano alergija pirmiausiai pasireiškė sloga - retkarčiais, dabar kuo toliau tuo blogiau... Vyrui išvažiavus katė pradėjo savo reikalus daryti ant kiliminės dangos - visus, bet ne visada... išvalyt ją sunku. Sutapimas, ar ne... bet visa vasarą sloguoju siaubingai,ryte atsikėlus akys būna užtinę ir labai peršti ( to ankščiau nebuvo). Jau nebežinau ką daryti, ar ieškotis vaistų, ar ieškoti kitų šeimininkų augintiniui...? Vaistai gal padės sveikatai, bet jos elgesio nepakeis. Myliu gyvūnu, todėl save graužiu, kad tiek metų augintą katytę noriu atiduot...
Atsakyti
QUOTE(Nerutia @ 2011 08 07, 21:31)
Reikia patarimo.  ax.gif Namuose auginame ilgo plauko katytę. Nuo mažens turiu alergiją - šienui, žiedams, dulkėms ir t.t. na visą puokštę... apsigyvenus su B kartu katytė jau buvo. Mano alergija pirmiausiai pasireiškė sloga - retkarčiais, dabar kuo toliau tuo blogiau... Vyrui išvažiavus katė pradėjo savo reikalus daryti ant kiliminės dangos - visus, bet ne visada... išvalyt ją sunku. Sutapimas, ar ne... bet visa vasarą sloguoju siaubingai,ryte atsikėlus akys būna užtinę ir labai peršti ( to ankščiau nebuvo). Jau nebežinau ką daryti, ar ieškotis vaistų, ar ieškoti kitų šeimininkų augintiniui...? Vaistai gal padės sveikatai, bet jos elgesio nepakeis. Myliu gyvūnu, todėl save graužiu, kad tiek metų augintą katytę noriu atiduot...

Dėl darymo ant kilimo, gal jai stresas? Ar katė sterilizuota? Sveika?

Dėl alergijos - būtinai atlikite tyrimus.
Atsakyti