Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių sukeliama alergija

QUOTE(Colomba @ 2011 08 07, 23:38)
Dėl darymo ant kilimo, gal jai stresas? Ar katė sterilizuota? Sveika?

Dėl alergijos - būtinai atlikite tyrimus.

Gali būti ir stresas, dėl išvažiavusio šeimininko... dar pamiršau paminėt, kad ji pradėjo vogti maistą, to ankščiau nebuvo, kandžioja ir drasko mūsų mergytę bandant paglostyti ... tiesiog piktybinė, visada ji buvo agresyvi, bet taip, kaip dabar... schmoll.gif
Ji sterilizuota, sveika.
Tikriausiai teks... nes situacija labai blogėja.
Atsakyti
QUOTE(Nerutia @ 2011 08 07, 21:45)
Gali būti ir stresas, dėl išvažiavusio šeimininko... dar pamiršau paminėt, kad ji pradėjo vogti maistą, to ankščiau nebuvo, kandžioja ir drasko mūsų mergytę bandant paglostyti ... tiesiog piktybinė, visada ji buvo agresyvi, bet taip, kaip dabar... schmoll.gif
Ji sterilizuota, sveika.
Tikriausiai teks... nes situacija labai blogėja.

Auklėti katę reikia smile.gif Yra tema ''Kaip užsiauginti gerą katę'', ten daug patarimų smile.gif

O išsitirti tikrai verta. Nes pastebėjau, kad gydytojas išklausinėjęs apie alergijos simptomus ir sužinojęs kad namie yra gyvūnas - viską suverčia gyvūnui.
Pirmiausia tyrimai. Be to ir su alergija augintiniui galima gyventi, ją tikrai galima sumažinti smile.gif
Atsakyti
Alergijos, nesvarbu nuo ko, požymiai panašūs ir tuo pačiu gali pasireikšti skirtingai kiekvienam žmogui. Esu alergiška pelėsiui ir kažkam, kas žydi liepos gale. Alergija pasireiškė prie 3 metus, iki tol apie ją nieko nežinojau. Tačiau alergijos katei nėra (neseniai įsigijom).

beje, sūnui diagnozuota bronchinė astma, darėm tyrimus, ji ne alerginiu pagrindu. Kraujo tyrimus galima pasidaryti ne tik Alergologijos centre, bet ir pvz., Centro poliklinikoje.

Pati ketinu darytis kraujo tyrimą, kad tiksliau sužinočiau man alergiją sukeliančius faktorius.
Atsakyti
Kadangi man nėra alergijos katėms, tai per daug ir nesidomėjau ar galima ar ne išvengti. Jei jau yra alergija katėm, tai vienintelis pasirinkimas būtų Sfinksas, kadangi tai beplaukė katė, kuri TIKRAI nesukels alergijos, bet vėl gi, nevisiems juk patinka tokios katės ... g.gif
Atsakyti
Pasirodo turiu nedidelę alergiją katėms. Parodė tyrimas ant odos. Ir ką, ogi nieko. Nurodymai buvo tokie: plauti grindis kasdien, kad kas nors (o ne aš) kas vakarą išpurtytų patalynę, neleisti katėms miegoti ant mano lovos, pernelyg nesiglaustyti su jomis (šitam nusižengiu vis... ax.gif ). Savo augintinių neatsisakysiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 08 27, 20:20)
Kadangi man nėra alergijos katėms, tai per daug ir nesidomėjau ar galima ar ne išvengti. Jei jau yra alergija katėm, tai vienintelis pasirinkimas būtų Sfinksas, kadangi tai beplaukė katė, kuri TIKRAI nesukels alergijos, bet vėl gi, nevisiems juk patinka tokios katės ... g.gif

Sfinksu kates taip pat SUKELIA ALERGIJA, kaip ir paprastos plaukuotosios, doh.gif jei zmogus alergiskas ne plaukams, o kaciu kunu isskiriamam baltymui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2006 07 21, 23:21)
Būtų įdomi jūsų patirtis, pvz., su sibiro veislės katėm?

Vakar kaip tik per Animal planet šnekėjo, kad sibiriečiai nesukelia alergijos, gali laikyti ir alergiški katėms žmonėms smile.gif
Atsakyti
Sveiki tema kiek ampirusi, bet gal atsiras kas patars, nes labai pasimetus ir nežinau ką daryti.
Žodžiu kai gime mergyte nuo jos gimimo iki 2m., gyvenom pas uošvius jie turėjo katina, kuris kada norėdavo tada pareidavo viska buvo gerai jokios alergijos neturėjome, beje kita močiutė turėjo šuniuką, jam irgi nebuvom alergiški. Dabar mano mažajai bus greitai 7m. ir parsivežėm iš prieglaudos kačiuką. Jau ten bežaidžiant su juo pradėjo mano pupa čiaudėti atsirado sloga, pradėjo ašaroti akys, kaškaip nepatikėjau kad gali būti alergija nes ir taip truputėli slogavo. Kai gryžom namo pamaniau kad visa tai galėjo sukelti didelė koncentracija alergenu kačių, nes ten buvo daug katyčių, tuo labiau kad kad prieš keturis metus alergijos katėms neturėjome.
Ryte atsikėlus akių patinimas šiek tiek atslūgo daviau vaistu nuo alergijos ir dabar nebežinau ką daryti, norime labai pasilikti kačiuką ir save vis guodžia kad pagersim vaistų ir alergijos nebus ir kad tokia staigia alergija išaukė daug vienoje vietoje susirinkusių kačių, beto ir kvapas nosį raižė, o čia namie vienas kačiukas gal tokios alergijos neišauks.
Prašau patarkit kaip man elgtis? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dodže @ 2012 09 19, 15:42)

Prašau patarkit kaip man elgtis? 4u.gif

Apsilankykite pas alergologą, tegul atlieka tyrimus ar yra alergija katėms ir jei yra, kokio stiprumo.
Turiu nedidelę alergiją katėms, pakanka kasdien nuvalyti paviršius, išplauti grindis. smile.gif
Atsakyti
sveiki, ateinu su klausimu. 4u.gif Isgirdau nuomone, kad alergija katem pasireiskia is karto, per kelias dienas. Ar tikrai? Nes kniekur tokios info neradau, mano sunui (tik itariu) pasireiskia po menesio, Sako negali taip buti. Aisku darysimes tyrimus visus.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 08 27, 20:53)
Pasirodo turiu nedidelę alergiją katėms. Parodė tyrimas ant odos. Ir ką, ogi nieko. Nurodymai buvo tokie: plauti grindis kasdien, kad kas nors (o ne aš) kas vakarą išpurtytų patalynę, neleisti katėms miegoti ant mano lovos, pernelyg nesiglaustyti su jomis (šitam nusižengiu vis...  ax.gif ). Savo augintinių neatsisakysiu. smile.gif

As irgi turiu nedidele ax.gif Poziuris-toks pats,atsisakyti nesiruosiu,o ir pasiglaustyti megstam drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(sermuksnelis @ 2012 10 23, 22:53)
sveiki, ateinu su klausimu. 4u.gif Isgirdau nuomone, kad alergija katem pasireiskia is karto, per kelias dienas. Ar tikrai? Nes kniekur tokios info neradau, mano sunui (tik itariu) pasireiskia po menesio, Sako negali taip buti. Aisku darysimes tyrimus visus.

Gali taip buti,medicinoje buna visko,kiekvieno organizmas juk skirtingas,ir skirtingai i viska reaguoja.Be to,dar yra toks dalykas kaip kryzmines reakcijos,kai alergija pasireiskia tik dviems alergenams "i kruva" suejus (pvz.,berzo ziedadulkes ir obuoliai). Bet kokiu atveju,reikia darytis tyrimus.Kartais nedidele alergija netrukdo laikyti kate,viska svariai uzlaikant ir katyte retkarciais ismaudant.Mano atveju,alergija pasireiskia tik tiesioginio kontakto metu,jei per ilgai glaustomes arba jei tenka nagu "paragauti"-ibrezimo vietoje patinsta ir labai niezti,bet iskart nuplovus vandeniu ir kuom nors patepus palengveja smile.gif
Atsakyti
Sveikos, girdejau per Labo ryto laida, kad tie kas turi alergija turi laikyti ne viena bet keleta kaciu, tada alergija nesireiskia g.gif Gal google daugiau kazka galima rasti apie tai cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MariusTetis: 29 spalio 2012 - 17:13