Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių sukeliama alergija

QUOTE(dzigite @ 2006 07 20, 14:39)
tik SFINKSAS  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif , Peterbaldo plikytis

kadangi esu alergiska visoms katems, surizikavau patikrint ar ir sfinksui alergija ishlys ir.................... bingo: jokios slogos, jokiu asaru, jokio niezejimo ir jokio dusinimo - va kur isheitis smile.gif, dabar dziaugiuosi jau ir 'pilnai depiliuoto' (taip vadina draugai ji) katino, t.y. sfinkso draugija  wub.gif

Būtų įdomi jūsų patirtis, pvz., su sibiro veislės katėm?
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2006 07 21, 22:21)
Būtų įdomi jūsų patirtis, pvz., su sibiro veislės katėm?

kiekvienam skirtingai, man - tiko vienintelis katinas, ir tas beplaukis, nes alergija matyt kates plaukui.... ax.gif
Atsakyti
Labai norėčiau vaikui katinuko (birmos), tačiau turi astminį bronchitą... sad.gif Gal kuri nors ką nors žinot apie tai?
Atsakyti
mano vaikas irgi,rizikos grupe zema-ir gyvena tarp 5 kaciu 2 namines ir nieko...o dabar paaugo ir astmos neranda...kaip ir tyrimai rodo kad nera...bet tikrai nereiskia kad ir tau taip bus,vistik vaiko sveikata.ar tyrimus daret?As siulyciau pirma nueit pas ka i svecius kas turi kate,taip kelis kartus ,paprasykit kad palaikyt duotu,ir ziurekit.nesielkit neatsakyngai -noriu- imu-ech negaliu-atiduodu.Tai bus ir gyvuliukui ir zinoma vaikiukui trauma.
Atsakyti
QUOTE(aisha7 @ 2006 09 27, 16:56)
mano vaikas irgi,rizikos grupe zema-ir gyvena tarp 5 kaciu 2 namines ir nieko...o dabar paaugo ir astmos neranda...kaip ir tyrimai rodo kad nera...bet tikrai nereiskia kad ir tau taip bus,vistik vaiko sveikata.ar tyrimus daret?As siulyciau pirma nueit pas ka i svecius kas turi kate,taip kelis kartus ,paprasykit kad palaikyt duotu,ir ziurekit.nesielkit neatsakyngai -noriu- imu-ech negaliu-atiduodu.Tai bus ir gyvuliukui ir zinoma vaikiukui trauma.

Gydytoja žada, kad išaugs. Bet, aišku, 100 proc garantijos nėra.
O gyvūnų "kankinti" tikrai neisruošiam smile.gif Dėl to net žiurkės neperkam smile.gif
O kur daromas tyrimas dėl kačių? Ar ten tas viskam už 200 lt?
Atsakyti
na mes pries metus darem mokejom 136lt.tiesiog reikia ziuret palete kas ten ieina buvo kate suo karve.
Atsakyti
na, su tais išaugimais, tai ką aš žinau...

nuo mažens pas tėvus laikėm katinus. paskutiniam jau 14 metų. ir tik paskutinius 3-4 metus išlindo jam alergija - užtenka pusvalandį pabūt pas tėvus namie (net neliečiant katino) ir pareina akys, nosis ir burna.... iš pradžių antihistaminai padėjo, dabar nebe.... o vakar nuvažiavus pasisvečiuot po poros valandų teko bėgt iš tų namų, nes tokio žiauraus priepuolio dar nebuvo - nors vaistus sugėriau prieš įeidama į namus, bet akys sutino taip, kad vienos negalėjau atmerkt daugiau kaip 2mm, kitą išbėrė vokus aplink.... skausmas, ne tas žodis. kol pasiekiau savo namus, skausmas praėjo (pasijutau geriau, vos išejus lauk), o užtinus iki šiol.

še tau ir "skiepai", imunitetas... schmoll.gif o katinus be proto myliu, labai norėčiau pati laikyt unsure.gif įdomu, kaip ten su tais sibiriniais g.gif nes sfinksai tai man kačių parodija (sorry, bet dėl skonio nesiginčijama) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fliquiti @ 2006 10 23, 23:00)

nuo mažens pas tėvus laikėm katinus. paskutiniam jau 14 metų. ir tik paskutinius 3-4 metus išlindo jam alergija - užtenka pusvalandį pabūt pas tėvus namie (net neliečiant katino) ir pareina akys, nosis ir burna.... iš pradžių antihistaminai padėjo, dabar nebe.... o vakar nuvažiavus pasisvečiuot po poros valandų teko bėgt iš tų namų, nes tokio žiauraus priepuolio dar nebuvo - nors vaistus sugėriau prieš įeidama į namus, bet akys sutino taip, kad vienos negalėjau atmerkt daugiau kaip 2mm, kitą išbėrė vokus aplink.... skausmas, ne tas žodis. kol pasiekiau savo namus, skausmas praėjo (pasijutau geriau, vos išejus lauk), o užtinus iki šiol.

še tau ir "skiepai", imunitetas...  schmoll.gif  o katinus be proto myliu, labai norėčiau pati laikyt  unsure.gif  įdomu, kaip ten su tais sibiriniais  g.gif  nes sfinksai tai man kačių parodija (sorry, bet dėl skonio nesiginčijama)  ax.gif

Prašom pažiūrėti, paskaitinėti čia

http://mur-mur.h12.r...on_allergic.htm
Atsakyti

QUOTE(Fliquiti @ 2006 10 23, 22:00)

ir mano keista situacija. Turiu katę. Kartais alergija jai yra, kartais nėra... priklausomai nuo sezono ir alergijos (turiu alergiją turbūt viskam, kai ateina tam tikras sezonas). Tačiau visada alergizuoja kai katė man įdreskia - ta vieta parausta ir patinsta kokiam pusvalandžiui.
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2006 11 22, 05:01)
ir mano keista situacija. Turiu katę. Kartais alergija jai yra, kartais nėra... priklausomai nuo sezono ir alergijos (turiu alergiją turbūt viskam, kai ateina tam tikras sezonas). Tačiau visada alergizuoja kai katė man įdreskia - ta vieta parausta ir patinsta kokiam pusvalandžiui.

Betgi čia ne alergija. Tiesiog normali organizmo reakcija į užneštą užkratą (bakteriją). Kačių sukeliama alergija visai ne taip pasireiškia - per akių paraudimą ir perštėjimą, čiaudulį, slogą.
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2006 11 22, 20:14)
Betgi čia ne alergija. Tiesiog normali organizmo reakcija į užneštą užkratą (bakteriją). Kačių sukeliama alergija visai ne taip pasireiškia - per akių paraudimą ir perštėjimą, čiaudulį, slogą.

Lygiai taip pat giliai isidreskus kazkuo kitu, o ne kates nagais, niekas ten pas mane netinsta aplink zaizda kaip buna po kates idreskimo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2006 11 22, 22:51)
Lygiai taip pat giliai isidreskus kazkuo kitu, o ne kates nagais, niekas ten pas mane netinsta aplink zaizda  kaip buna po kates idreskimo schmoll.gif

Taip, visada katės įdrėskimai, netgi daugiau įkandimai, sunkiai gyja. Man, pvz., dar sunkiau gyja nuo svarainių įdrėskimai. Bet aš manau, kad tai tikrai ne alerginė reakcija. Gal jums Kykutė geriau paaiškins, kas ten su tom kačių seilėm ar nagais darosi...
Atsakyti