Sveiki visi!
Mano draugas turi katyte (kornish rex) kur suėjo netyčiom su paprastu katinu. Ir mamytė pagimdė du kornish rex'us. Bet problema jie yra maišyti. O aš esu alergiškas paprastoms katėms. Turiu alerginę astmą. O kai buvau pas draugą, turėjau kačiukus ir katytę, buvo sunkoką kvėpuoti, o atėjęs po 3h vėl pas jį, nieko jau nebebuvo, gerai jaučiaus. Dar draugas sakė, kad rudenį užsiauginą jie storesnį kailiuką, o pavasarį jis nusišeria, reik ten ją glostyt ir t.t. Tai aš bijau, kad tam kailiukui nebūčiau alergiškas.. Tad prašau patarkite ką man daryti.
Dėkoju už patarimus
Mano draugas turi katyte (kornish rex) kur suėjo netyčiom su paprastu katinu. Ir mamytė pagimdė du kornish rex'us. Bet problema jie yra maišyti. O aš esu alergiškas paprastoms katėms. Turiu alerginę astmą. O kai buvau pas draugą, turėjau kačiukus ir katytę, buvo sunkoką kvėpuoti, o atėjęs po 3h vėl pas jį, nieko jau nebebuvo, gerai jaučiaus. Dar draugas sakė, kad rudenį užsiauginą jie storesnį kailiuką, o pavasarį jis nusišeria, reik ten ją glostyt ir t.t. Tai aš bijau, kad tam kailiukui nebūčiau alergiškas.. Tad prašau patarkite ką man daryti.
Dėkoju už patarimus
QUOTE(zorx @ 2008 10 19, 15:40)
Sveiki visi!
Dėkoju už patarimus
Dėkoju už patarimus
jeigu jūs jau net nuo trumpo pabuvimo su kate jaučiate dusulį, tai tikrai nepatarčiau imti kačiuko. kad paskui nedaeitumėt iki tokios sunkios ligos formos, kad net teks su kačiuku po kurio laiko atsisveikint. tada bus sunku ir jums ir kačiukui
o apie kornišreksų kailio nusišėrimą pavasario metu dar nesu girdėjusi
QUOTE(zorx @ 2008 10 19, 14:40)
Mano draugas turi katyte (kornish rex) kur suėjo netyčiom su paprastu katinu. Ir mamytė pagimdė du kornish rex'us.
Ar matėtė tuos kačiukus? Kornišreksė turėjo pagimdyti lygiaplaukius vaikučius, jei ji "suėjo" su "paprastu" katinu. Jokiu būdu tai nėra reksai.
Jei tikrai turite alergija butent kaciu alergenams, nerekomenduociau imti jokios veisles kates. Kam save zaloti?
Kitas variantas - galite apsilankyti pas alergologa ir pasitarti del specifines desensibilizacijos. Tai gydymas, kai po oda leidziami tam tikru budu apdoroti alergenai mazomis dozemis ir taip organizmas tarsi "pripratinamas" toleruoti alergena. Gydymas uztrunka gana ilgai ir ne visada yra sekmingas. Be to, apmokamas, rodos, tik vaikams ir tik, jei jie negali isvengti to alergeno, tad Jums tektu sunoketi paciam.
Taciau jei labai norisi kaciuko, geriau pasiruosti tinkamai.
Kitas variantas - galite apsilankyti pas alergologa ir pasitarti del specifines desensibilizacijos. Tai gydymas, kai po oda leidziami tam tikru budu apdoroti alergenai mazomis dozemis ir taip organizmas tarsi "pripratinamas" toleruoti alergena. Gydymas uztrunka gana ilgai ir ne visada yra sekmingas. Be to, apmokamas, rodos, tik vaikams ir tik, jei jie negali isvengti to alergeno, tad Jums tektu sunoketi paciam.
Taciau jei labai norisi kaciuko, geriau pasiruosti tinkamai.
QUOTE(Nikituka @ 2008 05 24, 18:11)
Sveikute, man teko savo katyte isvesti pas tevus, nes draugui istyre, kad visi jo negalavimai kates sukeliami, nes tyre krauja ir nustate, o taip sirdele skauda, kad mano Pupkio nera namie 
kaip gaila.
aš neturiu ir mano dukrytės to neturi. Net neįsiaizdavau gyvenimo su žmogum kuris turi šią problemą, alergiją nuo kačių. bet deja taip jau nutiko. Turim tris katinus ir šuniuką. Du katinai visada lauke, o vienas būna tik virtuvėje. dienomis lauke.
Vyras išėjęs vėlų vakarą iš ligoninės pamatė mažą katytę. Ji sekė paskui jį, kol ėjo iki automobilio. Nenorėdamas jos palikti likimo valiai, jis pasiėmė ją į darbą, patalpino labaratorijos vonioje.
Aš auginau katiną metus laiko, viskas buvo ok. Bet grįžusi namo po atostogų pradėjau jausti keistus simptomus: pradėjau žiauriai sloguoti, graužė ir raudonavo akys, niežėjo gomurį. Pirmąkart gyvenime nuėjau pas alergologę (kažkaip dingtelėjo, kad alergija gal, nors niekada gyvenime nesu jos turėjusi) ir padarius tyrimus paaiškėjo, kad esu alergiška katėms!
Nustatė vidutinį alergiškumo laipsnį ir "paguodė", kad alergija linkusi tik stiprėti, o ne silpnėti. Ir taip pat jautrumas kitiems įkvepiamiems alergenams gali tik didėti (namų dulkėms, žiedadulkėms, įvairiems augalams).
Nu jei būčiau žinojusi, kad esu alergiška katėms, tai niekad nebūčiau ėmusi auginti, bet ta alergija išlindo kažkaip nelauktai iš niekur nieko!
Suvartojau paskirtus vaistus ir nebejaučiu jokių simptomų jau kelis mėnesius
, tikiuosi kad taip bus ir toliau... neįsivaizduoju, kaip reiktų išsiskirti su katinėliu..
Nu jei būčiau žinojusi, kad esu alergiška katėms, tai niekad nebūčiau ėmusi auginti, bet ta alergija išlindo kažkaip nelauktai iš niekur nieko!
Suvartojau paskirtus vaistus ir nebejaučiu jokių simptomų jau kelis mėnesius
na bet gal yra kokie vaistai ar panasiai... pastebejau kad zmonems sunku suprast tokia alergija, daugelis apie ja net negirdeje... gal reiktu ir man alergologa aplankyt... deja , manau jei likciau vienam kambary su kate tikriausiai uzdusciau visiskai... is pradziu pradeda asarot akys, prasideda sloga, ciaudulys, skauda gerkle, dar po kurio laiko pradeda trukti oro, cypia plauciai ir isbegus is patalpos pagereja gal tik po kokiu 3 valandu
negaliu eiti i svecius kas turi katina ( ir suni) , negaliu nuomotis buto Palangoj, druskininkkuose ir belekur kitur ( nes turejau patirti issinuomavom, pasirodo buvo gyvenes suo anksciau, deja teko lekt namo ir negalejau buti, nakti susikrovem vaikus ir vaziavom) ir nezinau ka galeciau padaryti tikrai padaryciau kad ta alergija isnyktu...
tiesa kol buvau vaikas alergijos sunim neturejau, laikiau namie suniuka, o va suniukui mirus , dabar jau nebegaliu ir su sunimis buti....
negaliu eiti i svecius kas turi katina ( ir suni) , negaliu nuomotis buto Palangoj, druskininkkuose ir belekur kitur ( nes turejau patirti issinuomavom, pasirodo buvo gyvenes suo anksciau, deja teko lekt namo ir negalejau buti, nakti susikrovem vaikus ir vaziavom) ir nezinau ka galeciau padaryti tikrai padaryciau kad ta alergija isnyktu...
tiesa kol buvau vaikas alergijos sunim neturejau, laikiau namie suniuka, o va suniukui mirus , dabar jau nebegaliu ir su sunimis buti....
QUOTE(vaidicita @ 2009 06 09, 18:48)
jeigu Jums tokia stipri alergija net ir patalpose, kuriose seniau buvo gyvūnas, tai tikrai labai sudėtinga Nusipirkite ir su savimi nešiokitės antialerginių vaistų (antihistaminų), jie paprastai gan greitai padeda (tik aišku nėra skirti kasdieniam vartojimui.. bet bent jau neapsiašarosit po 5 minučių).
Ir pasidarykit alerginius tyrimus. Gal jūs ne tik gyvūnam bet ir namų erkutėm, dulkėm ir pan. alergiška. Taip pat ir kai kurie maisto produktai, nors patys savaime alergijos ir neiššaukia, bet gali sustiprinti esamos reakciją (pvz. man šienligė, tai sezono metu negaliu padauginti lašišos, alaus ir kelių kitų produktų, nes tada galiu ir ištinti
QUOTE(moocho @ 2009 06 09, 19:37)
jeigu Jums tokia stipri alergija net ir patalpose, kuriose seniau buvo gyvūnas, tai tikrai labai sudėtinga
nebent bandyti kokią nors alternatyvią mediciną..
Nusipirkite ir su savimi nešiokitės antialerginių vaistų (antihistaminų), jie paprastai gan greitai padeda (tik aišku nėra skirti kasdieniam vartojimui.. bet bent jau neapsiašarosit po 5 minučių).
Ir pasidarykit alerginius tyrimus. Gal jūs ne tik gyvūnam bet ir namų erkutėm, dulkėm ir pan. alergiška. Taip pat ir kai kurie maisto produktai, nors patys savaime alergijos ir neiššaukia, bet gali sustiprinti esamos reakciją (pvz. man šienligė, tai sezono metu negaliu padauginti lašišos, alaus ir kelių kitų produktų, nes tada galiu ir ištinti
)
Nusipirkite ir su savimi nešiokitės antialerginių vaistų (antihistaminų), jie paprastai gan greitai padeda (tik aišku nėra skirti kasdieniam vartojimui.. bet bent jau neapsiašarosit po 5 minučių).
geras
QUOTE(vaidicita @ 2009 06 09, 22:40)
geras
pastebejau kad kai isgeriu alkoholio alergija sustipreja, maniau kad nesamone.
vava, užtat jei išsitirtumėt pas gydytoją, tai gal ir daugiau sužinotumėt ir taip bent truputį alerginė reakcija susilpnėtų.O tu antihistaminų tai būna visokių firmų skirtingais pavadinimais, tabletėmis. Pasiklauskit vaistinėj kokioj, nes bijau pameluot, bet man rodos kad aš juos Lietuvoj be recepto pirkdavau