Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių sukeliama alergija

QUOTE(Fonda @ 2006 11 22, 23:41)
Gal jums Kykutė geriau paaiškins, kas ten su tom kačių seilėm ar nagais darosi...

Liaudiškai tariant, ant kačių dantų ir nagų (taip pat, kaip ir šunų) yra taip vadinamų saprofitinių mikroorganizmų ir baltymų (visokių nukritusių odos ląstelių ir bla bla bla) – augalai nesilaižo ir nesikaso, todėl ant augalų spyglių tokių dalykų nėra biggrin.gif. Gyvūnui įkandus ar įdrėskus, tas "užkratas" patenka į žaizdą ir todėl pasireiškia stipresnis uždegimas – t.y., apsauginė organizmo reakcija (kuo daugiau "nešvarumų" įnešama, tuo labiau žmogaus organizmas ginasi).
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2006 11 22, 22:41)
Taip, visada katės įdrėskimai, netgi daugiau įkandimai, sunkiai gyja. Man, pvz., dar sunkiau gyja nuo svarainių įdrėskimai. Bet aš manau, kad tai tikrai ne alerginė reakcija. Gal jums Kykutė geriau paaiškins, kas ten su tom kačių seilėm ar nagais darosi...

Dar niekad katė nėra įkandusi iki kraujo blush2.gif draskyti tai drasko, o dantukai tai neperkanda rolleyes.gif
Dėl įdrėskimų - tai ne pati sugalvojau, kažkas repliką numetė, kad jei katei įdrėskus tas įbrėžimas patinsta ir aplink pabąla, niežti, tai alergija katėms blink.gif juk kai daro tyrimus alergijai - ranką įbrėžia ir užlašina alergeno... tai kaip ir kykute sako, katės dalelės pakliūna tiesiogiai į žaizdą ir ją erzina, jei gerai supratau unsure.gif
Atsakyti
mano draugas turejo alergija katem iki kol pradejom susitikineti, po pusmecio lankymosi pas mane (gal net maziau), alergija dingo ir dabar jis labai myli mano kate (beveisle) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gwettul @ 2007 07 04, 15:37)
mano draugas turejo alergija katem iki kol pradejom susitikineti, po pusmecio lankymosi pas mane (gal net maziau), alergija dingo ir dabar jis labai myli mano kate (beveisle)  thumbup.gif

Vadinasi, jo alergijos priežastys buvo dvasinės...
Atsakyti
o nuo kaciu ar gali buti alergiskas berimas? ar dar koks biesas? kai įsigijom kate,tai mane vis periodiskai kai kurisas kuno vietas isberia spuogais. kas cia gali buti? ir ziauriai niezti.po poros dienu savaime praeina ir spuogu ne zymes
Atsakyti
QUOTE(olė @ 2008 02 23, 01:25)
o nuo kaciu ar gali buti alergiskas berimas? ar dar koks biesas? kai įsigijom kate,tai mane vis periodiskai kai kurisas kuno vietas isberia spuogais. kas cia gali buti?  ir ziauriai niezti.po poros dienu savaime praeina ir spuogu ne zymes

Gali.Tik jei praeina savaime,be jokiu vaistu matyt cia ne nuo kaciu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(marinulia @ 2008 02 23, 01:39)
Gali.Tik jei praeina savaime,be jokiu vaistu matyt cia ne nuo kaciu drinks_cheers.gif

Sveikos, bigsmile.gif
sutinku su Marinulios nuomone, tačiau galima būtų pasitikrinti pas alergologą. Mano sūnus labai alergiškas, bet gydytojo tyrimo testai rodo, kad ne katėms. Pvz., sūnui tokius tyrimus periodiškai atlieka Vilniuje, Antakalnyje.

Atsakyti
QUOTE(olė @ 2008 02 23, 01:25)
o nuo kaciu ar gali buti alergiskas berimas? ar dar koks biesas? kai įsigijom kate,tai mane vis periodiskai kai kurisas kuno vietas isberia spuogais. kas cia gali buti?  ir ziauriai niezti.po poros dienu savaime praeina ir spuogu ne zymes

Alergija katėms dažniausiai pasireiškia visai kitaip – ašarojimu, čiauduliu, sloga, kosuliu, dusimu. Spuogų priežasties ieškočiau kitur ( o ypač, jei jie praeina savaime: kačių pernešamas grybelis taip lengvai nepraeitų).
Atsakyti
Kiek žinau, kad vienintelės sibiro katės seilėse nėra tam tikro alergiją sukeliančio baltymo FEL D-1
Atsakyti
Gal čia ne visai į temą, bet faktai įdomūs. Info iš Delfi:

"Kad dėl kačių kailio kenčia nemažai žmonių – žinoma visiems. Tačiau būna ir atvirkščiai. Edinburgo (Škotija) mokslininkai nustatė, kad dvi iš 100 naminių kačių alergiškos žmonėms. Tokios katės, prisiartinus šeimininkui ar šeimininkei, ne murkia, o čiaudi. Niežulys, astma jas kamuoja taip pat kaip ir alergišką žmogų. Katėms alergiją sukelia žmogaus plaukai ir atsilupusios senos odos dalelės – pleiskanos. Simptomus dar paaštrina dulkės ir dūmai. Škotų mokslininkų duomenimis, jautriausios – Siamo katės. Manoma, kad kačių alergiją sukelia mikoplazmos – mažos bakterijos. Alergija vis dažnesnė ir tarp kitų naminių gyvūnų – šunų, žirgų ar paukščių. Pasirodo, maždaug kas dvidešimtam žiurkėnui žmogaus artumas sukelia kosulį, čiaudulį, niežulį. Nuolatinis kasymasis, kai blusų nė ženklo, – pavojaus signalas. Jei jis praeina, kai kurį laiką šalia nėra šeimininko, – tikrai galima įtarti alergiją. Gyvūnų alergija žmonėms– kaip ir žmogaus astma – palengvinama inhaliacijomis"

Įdomūs faktai smile.gif Beje - mano pusė artimųjų alergiška arba katėms, arba šunims, arba abiems blink.gif
Atsakyti
Sveikutės kačių mylėtojos smile.gif Labai labai reikia Jūsų pagalbos help.gif Šiandien, va vos prieš valandą, įkando katė. Savo katiną su pavadėliu buvau išvedusi į lauką. Vaikštinėjome, ir katinukas pamatė šunį. Aš net nelabai susigaudžiau, kas tuo metu vyksta, nes ir pati išsigandau. Katinas pradėjo šnypšti, puolė prie manęs, o aš norėjau jį paimti ant rankų ir nusinešti namo, bet tuo metu jis man įkando į riešą. Tiesą sakant, nelabai supratau, įkando ar įdrėskė, nes viskas įvyko super staigiai, tik vyras, grįžęs iš darbo pagal extra iškvietimą lotuliukas.gif , pasakė, kad žaisdos kąstinės. Kraujo buvo nedaug, bet delnas nerealiai sutino, vietos aplink žaisdas pamėlo, ir visa ranka dabar nutirpusi, labai skauda, žaizdos gilios ir atvipusios, nors ir nedidelės. Buvau vaistinėje, sakė siųti nereikia, davė peroksido ir kažkokio antiseptinio tepalo.
Gal kuri esate susidūrusios su katės įkandimais? Kaip gydyti, kad neliktų randų? Mano katinas pasiutlige tikrai neserga, nes gyvena "šiltnamio sąlygomis" smile.gif, kaip ir priklauso yra skiepijamas. Tik visai neseniai susipažino su gamta, kai nupirkau pavadėlį. Nu, tikrai ranka atrodo baisiai doh.gif, o skausmas ir tas tirpimas dar labaiu nervina lotuliukas.gif Žinau, kad tokios žaizdos labai ilgai gyja verysad.gif Bet gal galima kaip nors palengvinti ir pagreitinti šį procesą???
Ačiū!!!
Atsakyti
QUOTE(Afigena @ 2008 05 16, 19:12)
Sveikutės kačių mylėtojos smile.gif Labai labai reikia Jūsų pagalbos help.gif Šiandien, va vos prieš valandą, įkando katė. Savo katiną su pavadėliu buvau išvedusi į lauką. Vaikštinėjome, ir katinukas pamatė šunį. Aš net nelabai susigaudžiau, kas tuo metu vyksta, nes ir pati išsigandau. Katinas pradėjo šnypšti, puolė prie manęs, o aš norėjau jį paimti ant rankų ir nusinešti namo, bet tuo metu jis man įkando į riešą. Tiesą sakant, nelabai supratau, įkando ar įdrėskė, nes viskas įvyko super staigiai, tik vyras, grįžęs iš darbo pagal extra iškvietimą lotuliukas.gif , pasakė, kad žaisdos kąstinės. Kraujo buvo nedaug, bet delnas nerealiai sutino, vietos aplink žaisdas pamėlo, ir visa ranka dabar nutirpusi, labai skauda, žaizdos gilios ir atvipusios, nors ir nedidelės. Buvau vaistinėje, sakė siųti nereikia, davė peroksido ir kažkokio antiseptinio tepalo.
Gal kuri esate susidūrusios su katės įkandimais? Kaip gydyti, kad neliktų randų? Mano katinas pasiutlige tikrai neserga, nes gyvena "šiltnamio sąlygomis" smile.gif, kaip ir priklauso yra skiepijamas. Tik visai neseniai susipažino su gamta, kai nupirkau pavadėlį. Nu, tikrai ranka atrodo baisiai doh.gif, o skausmas ir tas tirpimas dar labaiu nervina lotuliukas.gif  Žinau, kad tokios žaizdos labai ilgai gyja verysad.gif Bet gal galima kaip nors palengvinti ir pagreitinti šį procesą???
Ačiū!!!

buvo mano mergaitei įkandusi konteinerinė katė. uzgijo greit.pakako tik jodo.
Atsakyti