Įkraunama...
Įkraunama...

Spektakliai

QUOTE(Medute55 @ 2015 01 07, 11:14)
Laukiu komentarų apie "Palatą" Kauno dramos teatre 4u.gif

Nerealus.

Paskutinis labai patikęs ir sujaudinęs - G. Varno "Biografija: vaidinimas".
Atsakyti
QUOTE(off-line @ 2015 02 01, 18:53)
Nerealus.

Paskutinis labai patikęs ir sujaudinęs - G. Varno "Biografija: vaidinimas".

drinks_cheers.gif Labai patiko abu spektakliai
Atsakyti
Paskutiniai matyti:
1) Domino teatro "Diena be melo". Tipiškas prancūziškas veikalas. Po to, kai atskleidžia detales apie grupiokę, juokas salėje tampa retas svečias (ir tai nėra blogai, nes nelabai tokiose temose juoko surasi). Antrą kartą neičiau, o ir kitiems nerekomenduočiau - nebent esate prancūziškų komedijų ir labai specifinio humoro jausmo mėgėjai.
2) Domino teatro "Žirklės" - pirma dalis išties labai smagi, bet antra, kai bandomi įtraukti žiūrovai, mano nuomone, viską sugadina. O gal čia man taip atrodo, nes spektaklių formatai, kai žiūrovai įtraukinėjami į veiksmą, man nepatinka. Labai gerai savo vaidmenį atlieka E. Kvosčiauskas. Bet čia gal stebėtis nereikia, žinant koks tai personažas smile.gif
3) Mažojo teatro "Katytė P" - siaubas. Salėj net nenuskambėjo juokas. Ne veltui neberodomas. Didžiausias 2014 metų nusivylimas.
4) Mažojo teatro "Nuo raudonos žiurkės iki žalios žvaigždės" - tikrai smagus, savaitgalinis spektaklis. Šiek tiek modernistinis, avangardinis, bet tikrai smagus. Kas žino mažojo teatro braiža, tai tikrai gerai tą braižą atitinka;
6) Domino "Daktaras" - tipiškas Domino spektaklis - per daug prasmės ieškoti nereikia, bet, mano nuomone, už "Žirkles" ir "Dieną be melo" geresnis;
7) Areimos "Julijus Cezaris" - įdomi istorijos interpretacija, apimant šiuolaikinę politiką. Šiek tiek šizovas, epizodinis, bet pagrindiniai aktoriai viską meistriškai suvaidina;
8) "Balta drobulė" - gražus, jautrus spektaklis, puikus Svobono vaidmuo. Eikit ir žiūrėkit smile.gif Labai rekomenduoju. Puiki Škemos kūrinio ekranizacija.
9) Koršunovo "Katedra" - vienas geresnių spektaklių, įdomi scenografija, geras Repšio pasirodymas. Rekomenduoju;
10) "Madagaskaras" - įdomus spektaklis, nestandartinis. Įdomu stebėti, kaip lietuviški rašytojai, politikos veikėjai perkelti į šią absurdo komediją. Pamatyti tikrai verta;
11) "Revizorius" - spektaklis, atitinkantis ir šiuolaikines korupcines tendencijas. Absurdiškai juokingas ir kartu šiek tiek graudus. Labai rekomenduoju. Sakalauskas puikiai vaidina;
12) "Palata" - pirmiausiai, ėjau į spektaklį su močiutė, tai toje ilgojoj salėje teko kaip vištoms ant laktų sėdėt... Aišku, pati nepažiūrėjau, kokia salė, bet mano močiutė, kaip pasakė, kai teatras daromas tvarte, tai jau nėra kur žemiau krist... Bent kluone padarę būtų... Visi žiūrovai kaip silkės bačkoj, net pasisukt neįmanoma. Man, jaunesniam žmogui labai nepatogu sėdėt buvo, ką jau kalbėt apie vargšę močiutę. Spektaklis - vidutinis. Kad spektaklis genialus, gali sakyti tik tie, kas nėra matę kitų Kazlo vaidmenų... Man kažkaip perdėtos pagyros šiam spektakliui asocijuojasi su "kaip madinga dabar tą spektaklį žiūrėti, ir va, aš mačiau. Ir Kazlas ne telike. Tai aš dabar žiauriai kietas, ir spektaklis labai geras". Tiesa ta, kad spektaklis vidutinis, tik labai jau išreklamuotas.
Atsakyti
QUOTE(Janina_202 @ 2015 02 08, 13:14)

Įdomi nuomonė biggrin.gif Keista, kad jums svarbiau buvo kaip sėdėt, o ne kas scenoj... Kiti ir visą spektaklį balkone prastovi ar šone ant laiptukų pratupi, kad nors akies krašteliu pamatytų smile.gif

Asmeniškai man "Katytė P" labai patiko. Gal tik sakyčiau pats pastatymas kiek silpnas, bet pati pjesė gili. Jei ieškojot komedijos ir lengvumo, tikrai ne ten ėjot. Gal todėl ir toks įspūdis.

Palatoj man svarbu buvo ne kiek į Kazlą pažūrėt, kiek į jo ir Laucevičiaus duetą. Man asmeniškai labai patiko 4u.gif Paskui pešėmės dėl Čechovo knygos su vyru. Pamiršusi buvau rusų klasikos žavesį. smile.gif

O apie Domino turiu tik vieną neigiamą nuomonę ir į spektaklius šiuos nevaikštau. Vieną, tiesa, atkentėjau (kolektyvo šventės dalis buvo). Man jie kaip kokie Aliukai visoje muzikinėje padangėje cool.gif Popsas visiškas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2015 02 08, 13:25)
1. Keista, kad jums svarbiau buvo kaip sėdėt, o ne kas scenoj... Kiti ir visą spektaklį balkone prastovi ar šone ant laiptukų pratupi, kad nors akies krašteliu pamatytų  smile.gif
Palatoj man svarbu buvo ne kiek į Kazlą pažūrėt, kiek į jo ir Laucevičiaus duetą.

2.O apie Domino turiu tik vieną neigiamą nuomonę ir į spektaklius šiuos nevaikštau.

1. drinks_cheers.gif Man irgi nesvarbu buvo, kad nepatogu (pirmoj eilej sedejau)
Bet spektaklis labai patiko. As ziurejau pries kokius 3m. Ir dabar dar jis eina. ir ne del to, kad pasakyt, kad buvo, zmones eina.
drinks_cheers.gif ir del Kazlo su Laucevicium dueto. Plius pats spektaklis su gilia mintim, kad nuo proto(genialumo) iki beprotybes vienas zingsnis ir priklauso, nuo to, kurioje "barikadu" puseje esi...
Va "Skerius" ziurejau 4, tai patogiau-atsiremt yra kur.

2. Domino daug macius, bet visi vienodi, nusibodo. Atsipalaiduot, pasijuokt ir viskas, jokiu minciu, jokios smegenu puses "neisuka"
Paskutinis taskas buvo kaip tik "Daktaras"- pririnke "zavaigzdziu", istemptas iki begalybes, kartojasi tas pats- "Ar nematet"(kreipiasi i sale kelis kartus. Pirma karta gal ir "prikolas", na bet antra, o juo labiau trecia karta-absurdas), kaip ir tas Jampolskio ala "girto" kritinejimas-viena karta tai nieko, bet kelis kart tas pats- brrr.
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2015 02 08, 13:25)
Įdomi nuomonė  biggrin.gif Keista, kad jums svarbiau buvo kaip sėdėt, o ne kas scenoj... Kiti ir visą spektaklį balkone prastovi ar šone ant laiptukų pratupi, kad nors akies krašteliu pamatytų  smile.gif

Asmeniškai man "Katytė P" labai patiko. Gal tik sakyčiau pats pastatymas kiek silpnas, bet pati pjesė gili. Jei ieškojot komedijos ir lengvumo, tikrai ne ten ėjot. Gal todėl ir toks įspūdis.

Palatoj man svarbu buvo ne kiek į Kazlą pažūrėt, kiek į jo ir Laucevičiaus duetą. Man asmeniškai labai patiko  4u.gif Paskui pešėmės dėl Čechovo knygos su vyru. Pamiršusi buvau rusų klasikos žavesį.  smile.gif

O apie Domino turiu tik vieną neigiamą nuomonę ir į spektaklius šiuos nevaikštau. Vieną, tiesa, atkentėjau (kolektyvo šventės dalis buvo). Man jie kaip kokie Aliukai visoje muzikinėje padangėje  cool.gif Popsas visiškas  cool.gif

Labai teisinga Jūsų nuomonė, iš kitos pusės Kazlą esu mačiusi jį "Stepančikovo dvare" ir "Patriotuose", ir man visiškai kitokį įspūdį paliko tie spektakliai. O gal įspūdis susilpnėjo, nes šiuos pastaymus mačiau prieš "Palatą".
Neesam mes vien juoko mėgėjai, ne veltui paminėjau "Baltą drobulę" ir "Katedrą" - gera tokius pastatymus žiūrėti.
O "Palata", mano nuomone, labiau veikia komerciniu principu - maždaug vienintelis spektaklis su gerb. R.Kazlu Kaune, tai išreklamuokit, pinigus lupkim, o paskui tegu žiūrovai, kurie nėra jo vaidmenų kitur matę, tegu genijum vadina. Kazlas tikrai genijus, bet ne tame spektaklyje. O dėl močiutės - ji Smetonos laikų moteris. Teatras yra šventė, įvykis. Paklausykite Zemkausko pasivaikščiojimo su Šapranausku. Kai žmogus kalba apie tai, kad teatre pagarbos neliko. Jeigu žiūrovas įkišamas į tokią salę, tai pagarbos teatrui, kaip meno rūšiai, yra mažai (mano asmeninė nuomonė)... Aš nieko nesakyčiau, jeigu tai būtų modernistinis ar avangardinis spektaklis. Bet tai Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklis.
"Katytė P" - eidami žinojome, kad skandalinga ir gili pjesė. Bet be nepatogių žvilgsnių salėje, nuleistų akių nieko nepamačiau (tik kamerinaim teatre tokią atmosferą esu jautusi). Gal iš tiesų pastatymas prastas... Iš kitos pusės, tiek pat meno būčiau pajustusi atsivertusi anatomijos vadovėlį arba skaitydama kontraceptikų informacinius lapelius pacientui.
Dėl Domino visiškai suprantu - visiška popsūcha smile.gif Pliusas, kad dažnai rodoma savaitgaliais smile.gif
Atsakyti
Janina, tas pasivaikščiojimas su Šapru man irgi labai įstrigęs. Laidą žiūrėjau kai Šapras dar buvo ir iki šiol nepamiršau. Dabar tai savotiškas priminimas, kad spektaklių praleisti negalima- filmus vėliau pažiūrėti gali, o spektaklių nevalia.

Su Kazlu patikęs "Ne pagal šio pasaulio madą". Jei aktualu pasijuokti, ten tokių momentų irgi yra mirksiukas.gif

O Domino man ne teatras, prieš kelis metus po Gaižausko monologinio spektaklio padėjau kryžiuką ir daugiau ten neinu. Beje, buvau su drauge, kuriai spektaklis patiko.
Atsakyti
Janina, esu mačiusi Kazlą ne vieną kartą ir ne viename vaidmenyje wink.gif

Sutinku, kad Kauno dramteatris prisikūrė salyčių ir jos mažai panašios į tą klasikinio teatro lankymą. Bet juk dramos teatras visada toks buvo. Prieš rekonstrukciją žiemą teko su paltu sėdėt, o jau kėdė nusėdėta ir tokia kieta buvo, kad jetus jetus... biggrin.gif Bet ar tai teatro esmė? Jei norite šventės, eikite į muzikinį. Ten kosminės kainos ir kai kurių spektaklių meninė vertė iš viso abejotina cool.gif Bent paskutinius kelis kartus buvau labai nusivylusi...
Atsakyti
QUOTE(Diamond_ @ 2014 02 03, 22:12)

Boeing Boeing- kaip ir žirklės smile.gif

Šis mano paskutinis matytas spektaklis. Linksmas thumbup.gif
Atsakyti
Dėl "Katytės P" - pritariu nuomonei, kad siaubas.
O ilgoji salė "Palatai" žiūrėt, mano nuomone, gal net labiau tinka, nei krėsluose atsisėdus. Aišku, jei žmogus pagyvenęs, tai komforto daugiau norėtųsi.
Gaila, bet kitų spektaklių su Kazlu nesu mačius.
Atsakyti
Diena be melo. Pats neįdomiausias iš visų Domino spektaklių. Nuobodus, jokio veiksmo tik pokalbis keturių žmonių ir tiek. Ir visai nejuokingas. Nerekomenduoju.
Atsakyti
Jau paskelbti spektakliai "Lietuvos teatru pavasaris-2015" ...
Ka ketinate aplankyti?
Pati svarstau "Kankini" ir "Zmogu, nuzudziusiu gulbe".

http://www.girstutis...s-kaunas-2015-0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be*starlet: 16 vasario 2015 - 12:46