QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 05 26, 11:52)
O nuo grietinėlės nelieka muile specifinio pieno kvapo? Į kietus muilus dedi grietinėlę, taip?
Nepagavau dar minties, kokie parametrai svarbūs skystiems, kreminiams muilams, bet šitam plovimą reikia kažkaip padidint, ir kondicionavimą. Tik kai tiek stearino, tiesiog vietos nėra veiksmams... Gal mažint kiek galima stearino bandysiu pagrindiniam recepte ir kelt iki 5 proc. superkreme.
O jei į superkremą įdėt AZ kondicionuojančio emulsiklio? Fantazuoju čia aš... Bet turbūt bandysiu:D
Grietinėlę naudoju tik vienam muile - su Himalajų druska, kietam. Kvapo nesijaučia, bet čia vienintelis mano muilas , kur dedu EA - labai nemažai petitgreino naudoju, man kažkaip labai tinka baltam druskiniam muilui šitas kvapas
Su alum ar vynu nebeverdu - esu bandžiusi, labai nepatiko kvapas - kažkokio raugo ar pagirių
Skystiems parametrai priklauso nuo paskirties: indų plovikliui žiūriu , kad kuo diddesnis būtų "cleansing", pagrinde tai duoda kokosas, šito muilo putojimas visada būna geras, maitinimo čia nereikia

, bet dar bandysiu padidinti nesočiųjų rūgščių (jų druskos nepalieka apnašų), kol kas neišeina

ir dėsiu kanifolijos, jau labai patiko metalo valymo efektas
O šampūniniam skystam ir kietam stengiuosi, kad būtų daug linoleic/linolic/oleic(jų druskos lengvai nusiplauna vandeniu), cleansing ne mažiau kaip 22. Kietą pavyko sukomponuoti, kad sočių ir nesočiųjų būtų vienoda suma, skysto dar nepavyko - sočiųjų gaunasi daugiau.
Manau, kad CE muile neveiks. Žinau, kad rusės bando dėti BTMS (iki 4%), jis veikia ir šarmingesnėj aplinkoj; esu dariusi, nelabai patiko.
Dabar apsisprendžiau taip: į skystą muilą ( be viršriebio) pridedu iki 3% aliejų ( babasų, brokolių(ypač rekomenduoju plaukams), sulfat.ricinos, joje ištirpinu EA (sau dedu ramunėlių, citrinos, litsėjos, frankinčenso), tada skalauju su rūgščiu vandeniu ir truputėliu skysto kondicionieriaus(receptas buvo kremų temoj, šiek tiek perdirbau savaip) su CE, proteinais, šilku, inulinu. Kol kas esu labai patenkinta