Acto rūgštis gal truputį kita, yra kaip visur įvairių nuomonių, gal ta vaistininkė ką negero kur girdėjo. Va kiek ta jos informacija pagrįsta, kitas klausimas. Juk pardavinėja obuolių sidro(to paties acto) kapsules vaistinės lieknėjimui, ir žilumu negąsdina... Man tik dėl kvapo actas nepatinka, renkuos kitus rūgštukus. Turėjau mėtų actu užsipylus, vis tiek kvapas nervino.
Padariau vakar dvispalvį su laurų aliejum. Gavosi ne taip gražiai, kaip norėjau, čia jau galiu ir nebepasakot, kad man vis grožis nesigauna... Nors kitame šviesiame muile buvo tie patys priedai, tik skystis kitas, ir dar daugiau kietų aliejų - su laurais sustingo beveik iškart, jokių svirlų nebegalėjau susukt... Gavosi žali kalneliai kremu užpilti
Labai rūpestingai susižymėjau visus indus, juk visko dariau po du. Ir vistiek sugebėjau apsižioplinti. Pieno rūgšties pasisvėrus du kartus supyliau tam pačiam muilui

Taigi gavau daryt bandymą drąsesnį negu ketinau. 5proc. citrinų rūgšties ir 5 proc. pieno, negi išpilsi... Persiskaičiavau šarmus ir pirmyn (p.s. pieno rūgštis būna 80 proc., tada jai reikia 0,36g NaOH, ir 100proc (AZ), tada 0,444 NaOH. Matyt mano ankstesni šampūniniai man rieboki, nes paskaičiavau kaip 0,36, ir faktiškai pariebinimas gavosi daugiau šiek tiek negu 3proc). Sunkiai tirpo šilkas - nedideli kiekiai, greit atšalo skystis, teko dar šildyt. Be reikalo palikau supylus ir gerai neišmaišiau. Susidarė balti citratai-laktatai, balti kristalai. Pamaišant patraiškant tirpinau, paskui su aliejais visai gerai išsimaišė, nieko neliko. Bet tas laurų aliejus tai man keistas kažkoks...
Kol muilas muilavosi šiltai apklotas, ieškojau info apie laktatus. Nes bijojau kad su tiek daug pieno r. bus negalima naudoti. Tai visai nusiraminau ir daug gero apie juos radau. Ir natrio laktatas, ir citratas -abu kartu ir konservantai, maisto pramonėje naudojami, farmacijoje. Natrio laktatas duoda muilui kietumo, plastiškumo, turi platų antimikrobinį poveikį (žinot intym. gelį Vagisan - ten pagrindinės veikliosios medžiagos pieno rūgštis ir natrio laktatas), ypatingai geras drėkiklis, gerai veikia kartu su glicerinu. Šviesina. Radau kad parduodamo 60proc. natrio laktato PH 7 (todėl ir PH reguliatorius, bet ne toks agresyvus kaip gryna rūgštis), tai jo į muilus rekomenduojama dėti 0,5uncijos(apie 28g) į svarą aliejų (apie 453g.). Tikrai to neviršijau...
Ir kai vakare supjausčiau muilą - labai džiaugiausi. Žalia spalva švelni, balta gavosi gelsvoka, bet muilas kietas, labai fainas. Pariebinimą mažą dariau, 2 proc.,norėjau kad plaukams tiktų man ir vyrui. Ph su juostele - apie 8-9, bet dar šiltas, dar kris kažkiek tikrai. Labai gerai putoja, tiesiog ypač gerai, nors pagal soapcalk kai kurių muilų putojimo skaičiukas buvo didesnis. Laurų muilas su aloe sultimis, bet ir tie laktatai-citratai savo įtaką parodė. Labai labai gerai drėkina, minkština, švelnina odą, ploviau rankas. Žodžiu, netyčiukinis eksperimentas pasiteisino šimtu procentų
Po 5 proc. rūgščių gal ir ne visada dėsiu, bet daugiau nei po du - tai jau tikrai. Dar labai rūpi, kaip jis bus plaukams

Be skvalano, dar įmečiau 1,5 proc. lecitino...