Kristinkag, kažkiek atsakysiu, bet pati dar tik du skystus gaminau.
Temperatūras dariau vienodas ( su KOH gamini, taip?), va karštu būdu su NaOH darant rašo kad temp. nesvarbios visai.
Pėdsakas atsiranda vėliau, ir čia kitoks tas tikras pėdsakas, su pertraukom kelis kartus reikia paplakti, o kiek - priklauso ir nuo recepto. Man antras atsirado labai greit, net su gelio stadijos vietom, gal kad su citrinos rūgštim buvo.
Stiklinis pyrex indas tiks, jį paskui galėsi jei norėsi kaitinti su muilu orkaitėje, sandariai užsidaro, vandens mažai nugaruos. Bet aš tokio neturiu, tai viską net be vandens vonelės darau paprasčiausiai ant viryklės metaliniam puode (tik viryklė indukcinė, manau ir ant elektrinės galima), pamaišau ir viskas gaunasi. Ant viryklės man patinka - nes gartraukis viršuj, pamaišyt patogu, ištraukinėt nereikia.
Dėl visų gaminimo etapų - bet kokia kalba peržiūrėk atidžiai nuotraukas, matysi kas kaip turi atrodyti laikui bėgant, bus net ir kalbą nelabai suprantant aiškiau.
Po pėdsako kaitinama iki - du būdai -arba iki pilno gelio, arba dar ilgiau, kol tampa vėl skaidrus ir kietas kaip vaškas, tada aš bandžiau truputį prasitirpint stikliniam inde, kad matyčiau ar jau viskas saponifikavosi, turi būti skaidrus tirpalas (jei pariebinimo aišku nedarai, jei darai, skaidru nebus, bet aliejų naudingos savybės kaip tik ir gali likt nesuardytos kai dedį į jau gatavą muilą), jei ne - dar pakaitinti. Iki gelio kaitinant, skaidru nebus, muilas gali būt kiek drumstas, tuos Beldi pirčiai taip mačiau kai kur gamina.

Nieko ten sudėtingo ir ypatingo, kai jau kietus gamini, tai čia viskas pamatysi bus gana aišku

Pati taip ir gaminau - per pertraukas vis pasižiūrėdama, ar ir pas mane viskas vyksta taip, kaip nufotografuota...
Ar reikia sakyt, kad nevykėlį muilą išbandžiau? Kvapas kai atšalo pamažu stoja į vietą (nes EA dėjau tikrų laurų, kalendros sėklų, tolu balzamo). Bet plaukams patinka

, ketvirtas šampūninis - ir pats geriausias (kol kas...), net su actu neperskalavau - o plaukai purūs, švelnūs, kaip išplauti geru pirktiniu šampūnu ir nuskalauti geru kondicionierium. Tam, kam buvo skirtas, visgi tiks, nors vaizdelis ir nekoks...
Nenoriu padaryt pirktinio šampūno (nes jų pilna pirkt), bet bandau pagamint tikrą kuo natūralesnį muilą su visais pramoninio šampūno privalumais. Jau jau artėju...

KItą kartą bandysiu technologiją, darbo tvarką keisti, tobulinti, gal bus geriau