Labai prašyčiau patyrusiųjų patarimo

( greičiau pamokymo

)
Gaminau muilą su medum. Bendras aliejų svoris - 500 gr. Formulė: Ricinos al - 5 proc.
Taukmedis - 3 proc.;
Kokosas - 25 proc.;
Alyvų al. - 38 proc.;
Palmių al. - 25 proc.;
Kakavos sv. - 3 proc.;
Bičių vaškas - 1 proc.
Vanduo - 228 gr, NaOH - 82,489 gr., pariebinimas - 7 proc,
medus - 3 valg š (maišiau su ricinos al, dėjau į pėdsaką , dar čia pat pridėjau 1 arbat š raudonojo palmių al, jam šarmo neskaičiavau, bet manau, kad toks kiekis tik pariebinimą gali truputį pakelt)
Taigi, kai įdėjau medų, masė tapo ryškiai oranžinė. Supyliau į dėžutę, paviršių uždengiau plėvele burbuline, įkišau į selofaninį maišelį ir apsukau rankšluosčiu. Kaito apie 3,5-4 val. Po paros ištraukiau pjaustymui - gabalas kietas, tamsoko iriso spalvos, kvepia karamele. Pjaunant iki pusės įpjovus viskas ok, o toliau trupėjo. Sekančius gabalus pjoviau siūlu. Kol kas padėjau džiovinti, nekanda.
Ar išdžiūvęs jis prausiantis nesumanys į gabalus sutrupėti? O gal formulė bloga, ar perkaito masė? Ar medaus per daug?
Neskylėtas, jokie skysčiai nebėga, pėdsaką pasiekiau aiškų, tai kodėl trupa?