Rodausi su savo naujuoju moliūgų muilu (vis tik pavyko atkapstyti uzrašus). Dariau su moliūgu tyre ir kvėpinau abrokosų aromatiniu aliejumi, kuris beje man šiek tiek šposų iškrėtė šviesiajame sluoksnyje (nenudabojus perkaitinau, tai šveisusis sluoksnis toks nelygus gavosi). Nu bet spalva, tai esu labai patenkinta
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 07 17, 16:56)
Sveikos,
siandien gaminau muila, ir ipyliau avokadu aliejaus. Taciau po laiko pastebejau knygoj parasyta, kad avokado alieju pilti po pedsako, kad issaugoti jo savybes. Kaip jus darote?
ir kitas klausimas, titano dioksido milteliu kieki raso kngoj deti ant 400 g muilo misinio 4 g, tai cia ant tos mases, kai su skaiciuokle susumuoja svori alieju, ar jau su sarmu ir vandeniu?
Taip pat labai noriu isbandyti muila su medumi, avizomis ir ozku pienu. Na man kazkoks toks derinukas atrodo labai tinka. Kokius dar aliejus galima suderinti dedant siuos ingredientus?
Ir knygoj radau recepteliu, taciau ten raso daugumoj receptu augaliniu riebalu misiniai. Ir paaiskinta, kad tai soju, rapsu ir kartais saulegrazu misinys. Jus bandet toki cirka padaryt kada? Man cia tie augaliniai riebalai, tai skamba kaip maiste buna parasyta hidrinti riebalai
Avokadų aliejų, kaip ir kitus aliejus, galima pilti po pėdsako arba įtraukti skaičiuojant soapcalc. Čia kiekvieno apsisprendimas
Titano dioksido aš asmeniškai dedu apie 0,5 šaukštelio į pusę kg aliejų.
Avižų, medaus ir ožkų pieno muilas iš tiesų gaunasi labai toks fainuolis (svarbu tik nusaugoti, kad neperkaistų)

. Vėl gi taisyklių nėra - rinkitės jums patinkanęius ir pagal jų teikiamas savybes jums patinkančius aliejus

. As paprastai dedu: alyvuogių, taukmedžio, saldžiųjų migdolų aliejus, butinai nepamirštu kakavos sviesto ir bičių vaško

.
Su mišiniais manau reikėtų atsargiai

. O ir apskaičiuoti mišiniams šarmo kiekį sudėtinga. Bent jau aš neišmanau kaip