Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Apklausa: Darže auginsiu: (165 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Po žiemos su nekantrumu laukiam pavasario.... Kasim lysves, sodinsim daržoves, girdysim jas vandenuku, kovosim su piktžolėmis... Per tuos darbus nepamirškim užsukti čia tam, kad pasidalintumėme savo patirtimi, pasidžiaugtumėme kai pasiseks užauginti didelį moliūgą ar paprašytumėme patarimo kai nežinia koks kirminas grauš žiedinį kopūstą.
Lai mūsų krepšiai visada būna pilni daržovių, kurias pačios užauginome

user posted image

user posted image
1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema
8 tema
9 tema
10tema

Papildyta:
prisimenant,belaukiant...
user posted image
*
user posted image
*
user posted image
*
user posted image
*
user posted image
*
user posted image
*
user posted image
*
user posted image
*
ar sodindamos vadovaujates tokia sistema g.gif
user posted image

Papildyta:
Daržas *** Daržas *** Daržas
Atsakyti
Ačiū už naujus namučius 4u.gif

Aš nelabai laikausi. Šiek tiek stengiuosi kaitalioti ir nesodinti ridikėlių, ropių ten kur buvo kopūstai ir atvirksčiai. Svogūnams, česnakams irgi stengiuosi keisti vietą, bet nelaukiu kol keli metai praeis. Schemas pasidarau, bet kol ateina laikas sodinti, tai arba aš jas jau pametusi būnu arba vistiek susodinu, kaip man tuokart susišviečia doh.gif

Kas auginot pekino kopūstus, apšvieskit dar kartelį (labai tingiu ieškot, kur parašyta), tiesiai į dirvą sėjat ir retinat ar daigais auginat? Guželes surišti reikia ar pačios jos susisuka. Nes kažkur kažkada esu skaičiusi, kad reikia surišti... g.gif
Atsakyti
As pekino kopustus esu auginusi rudens derliui.. Visuomet pasisedavau kokioje vietoje, o paskui issodindavau. Siemet auginsiu ir pavasariniui derliui-tai jau dabar pasejau i vazoneli ir auga sau balkone. Ispikuosiu po kokiu 3 sav. g.gif Niekada ju nerisau schmoll.gif Bet kaip idomiai-vienos susukdavo guzeles, kitos budavo palaidi lapai. Bet ir tokias suvalgydavom. Kadangi siemet auginsiu is BS pirktu seklu, manau, kad jos susuks guzeles.
Atsakyti
Kokie puikūs nauji namučiai, kokie vaizdai wub.gif
Ersketroze, svarainius bespyglius pirkau, nelabai ir pasirinkimo buvo. Gal poroj vietų tik radau.
Atsakyti
Labas naujoje temoje smile.gif Vaizdai viliojantys wub.gif

Skruzdėms darau tokį "desertą" - sumaišau seną uogienę su soda,išdalinu porcijomis į stiklainių dangtelius ir išdėlioju šiltnamyje. 100% neišnyksta,bet sumažėja tai stipriai. Ir sutapimas ar ne,bet skindama pomidorų lapus jų nenešdavau į kompostą,o mesdavau tiesiai ant žemės,skruzdės dingo.

Aš turiu klauisimą alie ledines salotas. Susuka normaliais galveles? Prnai galvų nesuko,aišku mums ir lapai tiko,bet kas galėtjo netikti? g.gif
Atsakyti
Mergaitės, ar jau sėjate žirnius?
Atsakyti
Nieko nedarau ledo salotoms, bet gūželes susuka. Tik būna, kad viduj pūti ima.
Atsakyti
Ledo salotos tikrai susuka guzeles... bet jas reikia reciau seti smile.gif

Pas mus sniegas, tai apie jokia seja negalvojam ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 31, 11:56)
Nieko nedarau ledo salotoms, bet gūželes susuka. Tik būna, kad viduj pūti ima.

Tai kogero nuo sėklos priklauso. Reikia eksperimentuot smile.gif

Vienas išpikiavau šiltnamyje,dar papildomai dviguba agroplėvele uždengiau.Kolkas gražiai auga,matysim kaip su tom galvų sukimu bus.
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 31, 10:24)
Ačiū už naujus namučius  4u.gif

Kas auginot pekino kopūstus, apšvieskit dar kartelį (labai tingiu ieškot, kur parašyta), tiesiai į dirvą sėjat ir retinat ar daigais auginat? Guželes surišti reikia ar pačios jos susisuka. Nes kažkur kažkada esu skaičiusi, kad reikia surišti...  g.gif

Sveikos,
aš pernai pekino kopūstus sėjau liepos mėnesį tiesiai į dirvą, neretinau, nes sėjau po vieną sėklą. Sėklos buvo iš BS, tai sudygo beveik visos. Užaugo gerai, nieko nerišau, gūžės pačios susisuko.
Atsakyti
Mano pekinai šiltnamyje po bambaliu pasodinti, bet kažko nei auga nei vysta, kažko laukia g.gif
Parsivežiau konteinerį jau thumbup.gif Ačiū Tagetei 4u.gif Merginos buvo teisios, reikėjo tik paso ax.gif
Atsakyti
Aš kiek bandžiau pekinus augint, tai man tik labai išaugdavo, o ir tie kažkokie šiurkštūs, tai man nesinorėjo jų valgyt.
Šiaip man nesiseka užsiauginti žiedinių kopūstų, brokolių ir pekinų. Nemoku aš su jais susitarti blush2.gif

Ir išvis, šiais metais kaip niekad ir su daigais nesiseka. Pomidorų daigus amarai užpuolė, o paprikų - voratinklinės erkutės. Žalią muilą ant jų išbandžiau, tai girdėjau, kaip iš manęs, parazitai, juokėsi. Turiu nemazeel'o, gal su tuo pavaryt? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulka: 31 kovo 2012 - 13:26