Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Apklausa: Darže auginsiu: (165 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti

QUOTE(matuke @ 2012 04 07, 14:26)
sveikos  4u.gif
levandos pas mane irgi kelios islindo  bigsmile.gif  g.gif  kaip pas jus su ju seklyciu daigumu  g.gif

Aš dabar eisiu sėt, sėklytės apdorotos pagal Jolituxxx receptą 4u.gif ir ne dilgėlių tikiuos sulaukt, kaip kažkuriai blink.gif o tikrų levandėlių, nes kai pradariau hermetišką pakelį, tai tos sėklytės kvepėjo levandų kvapu wub.gif aišku, gali būt substrate kokių bjaurybių, man kartais išdygsta prie daržovių kokios tai "žolelės" doh.gif nu ir lauksiu dygstančios šluotelės biggrin.gif
O pernai tai bėriau šaldytas sėklytes tiesiai į dirvą ir žinoma nieks neišdygo...
Atsakyti
o per kiek laiko jums tos levandos sudygsta? galvoju ar dar laukt ar jau is naujo set....seta praeita sekmadieni...ryt bus savaite. Su rozmarinais beje tas pats sh....nu nedygsta ne vienas. Kaip kitom?
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 07, 23:44)
o per kiek laiko jums tos levandos sudygsta? galvoju ar dar laukt ar jau is naujo set....seta praeita sekmadieni...ryt bus savaite. Su rozmarinais beje tas pats sh....nu nedygsta ne vienas. Kaip kitom?

maniškės 03,30 atrodo sėtos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 07, 07:44)
Nu tai ilgai laiko, sakyčiau g.gif laistymą  irgi norėjau pasidaryt, bet pernai apėjau senukus ir sodo prekes kai kurias, bet žarnos su skylutėmis pirkti tai ir neradau g.gif

Kiek mes ieškojom tų laistymo žarnų, tai pačios geriausios kainos yra laistymo juostos Aqua Traxx. Aš jau daug kartų apie ją rašiau (jau ta firma man turės juostos ritę nemokamai duot už reklamą biggrin.gif ). Metras lito nekainuoja, o visos kitos žarnos, tai vistiek apie pora litų ir daugiau traukia. Ir jau ta juosta man keturis metus gyvena šiltnamyje ir per žiem, ir vasarą.

QUOTE(ilja @ 2012 04 07, 12:00)
MV pernai pakeltas lysves padarė iš nuo rekontrukcijos likusių plastikinių dailylenčių bei metalinės armatūros. Žiūrėsim kaip šįkart laikys, nes medinės po 2 metus pas mus atlaikė, su lentom kaip ir normaliai, bet kuoliukai supuvo.

Pas mus kuoliukai "nepriklausomi". Mačiau kiti būna daro kuoliukus kampuose lysvių (iš vidaus) prišriūbuoja, pas mus tai tik įkalti keli kuoliukai palei lentas per visą ilgį, todėl, kai kuoliukas nupūna, pūvėką lauk, o šalia kitą įkalam į žemę.

QUOTE(diasaja @ 2012 04 07, 16:09)
O vasarą reikia laistyti? Labai perdžiūva žemė? labai gundausi bent vieną pakeltą lysvę pasidaryti.

Man siaurose lysvėse tai labai perdžiūsta žemė. Aš tai siūlyčiau platesnes daryt, gal min. 70 cm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulka: 07 balandžio 2012 - 23:01

tikrai ilgiau nei savaite dygsta, ir tai tik 4daigeliai is visos eilutes islindo g.gif
Atsakyti
Levandas pernai sėjau,tai iš vieno pokelio nei vienos,iš kito pakenčiamai.O ant rozmarinų jau spjoviau.Iš aštuonių pokučių skirtingų firmų per du metus nei vieno daigelio.Net dilgėlė neišdygo. mad.gif O va perilė tai šiemet irgi kažkaip sunkiai stena,tik trys daigeliai.Gal ir šitas šiltnamyje kuri sudaiginat ar tiesiai į lauką sėjat?Baisiai patinka man jų arbata,tai į jas spjaut negaliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 04 08, 01:12)
Levandas pernai sėjau,tai iš vieno pokelio nei vienos,iš kito pakenčiamai.O ant rozmarinų jau spjoviau.Iš aštuonių pokučių skirtingų firmų per du metus nei vieno daigelio.Net dilgėlė neišdygo. mad.gif O va perilė tai šiemet irgi kažkaip sunkiai stena,tik trys daigeliai.Gal ir šitas šiltnamyje kuri sudaiginat ar tiesiai į lauką sėjat?Baisiai patinka man jų arbata,tai į jas spjaut negaliu ax.gif

ainu googlinti negirdeta man tokia schmoll.gif
su sventem 4u.gif
Atsakyti
user posted image
Su pavasariu,su šv.velykomis,mielosios daržininkės.
Ar niekas nebandėte sėti levandų sėklų prisirinkę pačios? g.gif
Atsakyti

Oj, man tai labai sekasi su levandom, praeitais metais sėjau, labai gerai sudygo ir tais pačiais metais turėjau rudenį labai gražius fioletinius krūmelius. Šiais metais užsinorėjau jų daugiau(kvapas pasakiškas), tai turėjau iš praeitų metų sėklyčių, užbėriau ant paviršiaus, niekuom nedengiau ir išlindo po kokių 4-5 dienų, nepopinu, laikau stiklintam balkone, puikiai auga. Jei kam labai tista, tai galima nuskabyt viršunėles,tai plėsis tada į šonus. Levandos nemėgsta labai šiltai, sėklas prieš sodinima laikiau šaldytuve- geriau dygsta.
Atsakyti
Ar jūsų rabarbarai jau ,,išlindo" po žiemos?
Atsakyti
Gal jau svogunus sejat g.gif ir gal mairunus , bazilikus jau laikas g.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2012 04 09, 11:08)
Gal jau svogunus sejat g.gif  ir gal mairunus , bazilikus  jau laikas g.gif

aš svogūnus jau pasisėjau,vienų kaip miškas išlindo,o raudoni dar vos vos matosi ax.gif
Atsakyti