Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Apklausa: Darže auginsiu: (165 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 13, 18:36)
Vineta čia sėklinėmis bulvėmis gali aprūpint

O Presto greičiausiai bus jau išsipardavę. Kovo mėn dar buvo matyt.

Zinau, kad cia gali aprupint, bet pvz Zalioj stotelej 5kg kainuoja 18lt. Kosmine kaina. O daugiau perkant tai auksines bulves gaunasi. Uztat ir ieskau kas parduoda, bet dauguma jau neturi... Reikes toliau ieskot...
Atsakyti
Labas vakaras.
O aš jau bulves vakar pasodinau, ir jau kyšo žalios skrotelės. Apdengiau trim agroplėvelės sluoksniais ant lankų. Jau taip ankstyvas auginu treti metai. Sodinu į lovelius su durpėm, laikau šviesoj, šilumoj, palaistau. Į dirvą balandžio pirmoj pusėj, derlius pradžioj birželio...
Papildyta:
Šįmet padariau išvadą, kad geriau daiginti atskirai kiekvieną gumbą, pvz.padarius cilindriukus iš tvirtesnio celofano ir sustačius į lovelį ir ten pribėrus durpių.
Atsakyti
sveikos, o kada bulves sejat? ax.gif kai pirkom, diedulia sake, kad visad seja tada, kai tik isalas iseina, nieko nelaukia

o, jau paskauciau,kad kazkas seja bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 13 balandžio 2012 - 19:21
QUOTE(sivita @ 2012 04 13, 19:51)
Labas vakaras.
O aš jau bulves vakar pasodinau, ir jau kyšo žalios skrotelės. Apdengiau trim agroplėvelės sluoksniais ant lankų. Jau taip ankstyvas auginu treti metai. Sodinu į lovelius su durpėm, laikau šviesoj, šilumoj, palaistau. Į dirvą balandžio pirmoj pusėj, derlius pradžioj birželio...
Papildyta:
Šįmet padariau išvadą, kad geriau daiginti atskirai kiekvieną gumbą, pvz.padarius cilindriukus iš tvirtesnio celofano ir sustačius į lovelį ir ten pribėrus durpių.

Oho kaip šauniai sugalvojai thumbup.gif Reiks ir man daigint kitąmet thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 04 13, 17:34)
Ale ot smalsuoliai-sergetojai, kad tik kas neuzsidegtu biggrin.gif  Juk lietuviui smagu kai kaimyno namas dega, bet ne , bega gelbet drinks_cheers.gif

lotuliukas.gif aha, smalsuoliai lotuliukas.gif Tik dvejus kaimynus turim, tai rūpinamės stropiai blush2.gif Kartais per stropiai lotuliukas.gif Iš tiesų tai ir jie mus padaboja. Pernai mano burokus ožkos nugriaužė, tai po kelių dienų iš darbo grįžus radau maišiuką prie durų su burokėliais jaunais thumbup.gif Vieni tik vasarai atvažiuoja, tai visada su saldumynais vaikams į duris pasibeldžia, arba ant rankenos lauknešėlį pakabina thumbup.gif Matyt, mes ne lietuviai, reiks mamos pklaust g.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sivita @ 2012 04 13, 19:51)

Aš saviškes puseles po stalu laikau, vis papurškiu kad dygtų. Labai nedaug, bet pabandymui. Anksčiau sodindavau į didelį vazoną, bet tik pasižaidimui ax.gif
Atsakyti
Siaubas doh.gif Išmokins kanapes auginti,samagoną varyti,o dar ir bulves auginti privilios ohmy.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 13, 21:11)
lotuliukas.gif aha, smalsuoliai lotuliukas.gif Tik dvejus kaimynus turim, tai rūpinamės stropiai blush2.gif Kartais per stropiai lotuliukas.gif Iš tiesų tai ir jie mus padaboja. Pernai mano burokus ožkos nugriaužė, tai po kelių dienų iš darbo grįžus radau maišiuką prie durų su burokėliais jaunais thumbup.gif Vieni tik vasarai atvažiuoja, tai visada su saldumynais vaikams į duris pasibeldžia, arba ant rankenos lauknešėlį pakabina thumbup.gif Matyt, mes ne lietuviai, reiks mamos pklaust g.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:

Aš saviškes puseles po stalu laikau, vis papurškiu kad dygtų. Labai nedaug, bet pabandymui. Anksčiau sodindavau į didelį vazoną, bet tik pasižaidimui ax.gif

O kodel puseles, perdideles, jei taip, reiks ir man perpjaut- bus daugiau, bet kita vertus, padarysiu paslauga kurkliams , lengviau bus sugrauzt.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 13, 18:36)

O Presto greičiausiai bus jau išsipardavę.

Aš Presto maišiuką 25kg. pirmo atsėlio jau nusipirkau thumbup.gif dar ir naujieną Marabel pagriebiau thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(zaika @ 2012 04 13, 18:49)
Zalioj stotelej 5kg kainuoja 18lt. Kosmine kaina.

blink.gif tai kelinto jos atsėlio????? Man du maišiukai po 25kg. kainavo 66,-
QUOTE(Zirzė @ 2012 04 13, 20:20)
sveikos, o kada bulves sejat? ax.gif

ankstyvom, sudaigintom, žemę jau paruošus, tik dar reikia komposto kelis karučius užpilti. Planuoju ragauti per Jonines wub.gif O didžiajam darže dar nieko nejudinu.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 04 13, 21:53)
O kodel puseles, perdideles, jei taip, reiks ir man perpjaut- bus daugiau, bet kita vertus, padarysiu paslauga kurkliams , lengviau bus sugrauzt.

kažkodėl esu įsitikinusi, kad bulvės derlingumas priklauso nuo akučių- būsimų daigelių skaičiaus. Na, nevisai čia tiksliai išsireiškiau, bet viename bulvės gale visada būna daugiau akučių, o kitame dažniausiai viena. Tai ir perpjaunu pusiau ir sodinu tik tą "derlingesnę" pusę, o kitą- į puodą biggrin.gif . Ji puikiai išaugina krūmą ir maisto medžiagų pakanka, nes maitinasi ne iš motininės bulvės, o jau išleistų šaknų. Mano mama nuo seno bulves į 4 dalis pjaustydavo, bet labai atidžiai pasukiojus ir apžiūrėjus, kur yra akutės. Kai turima mažai sodinamosios medžiagos dideliam kiekiui apsodinti, tai visai pasiteisina g.gif Bet čia tik mūsų šeimoje tokios bulvių sodinimo tradicijos, gal kiti įsitikinę, kad būtina ciela bulvė g.gif
Tiesa, dažniausiai sodinimui atrenkamos mažesnės bulvės, kurios maistui nelabai tinkamos, o mūsų giminėj atvirkščiai- ima didažiausias ir pjausto g.gif Nežinau kodėl, bet ir aš taip darau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rūta Mėta: 13 balandžio 2012 - 21:21
QUOTE(diasaja @ 2012 04 13, 22:13)
blink.gif tai kelinto jos atsėlio????? Man du maišiukai po 25kg. kainavo 66,-

Elitinės, ir pas mus tokių yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 04 13, 22:16)
Elitinės,

g.gif kuo elitinės? g.gif o jos sertifikuotos? tai turi būti pirmo atsėlio. o dar gal beicuotos blink.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 13, 22:18)
g.gif kuo elitinės? g.gif o jos sertifikuotos? tai turi būti pirmo atsėlio. o dar gal beicuotos blink.gif

Pirmo atsėlio 4u.gif, nebeicuotos mirksiukas.gif
Atsakyti