QUOTE(Venta9 @ 2012 04 13, 21:53)
O kodel puseles, perdideles, jei taip, reiks ir man perpjaut- bus daugiau, bet kita vertus, padarysiu paslauga kurkliams , lengviau bus sugrauzt.
kažkodėl esu įsitikinusi, kad bulvės derlingumas priklauso nuo akučių- būsimų daigelių skaičiaus. Na, nevisai čia tiksliai išsireiškiau, bet viename bulvės gale visada būna daugiau akučių, o kitame dažniausiai viena. Tai ir perpjaunu pusiau ir sodinu tik tą "derlingesnę" pusę, o kitą- į puodą

. Ji puikiai išaugina krūmą ir maisto medžiagų pakanka, nes maitinasi ne iš motininės bulvės, o jau išleistų šaknų. Mano mama nuo seno bulves į 4 dalis pjaustydavo, bet labai atidžiai pasukiojus ir apžiūrėjus, kur yra akutės. Kai turima mažai sodinamosios medžiagos dideliam kiekiui apsodinti, tai visai pasiteisina

Bet čia tik mūsų šeimoje tokios bulvių sodinimo tradicijos, gal kiti įsitikinę, kad būtina ciela bulvė

Tiesa, dažniausiai sodinimui atrenkamos mažesnės bulvės, kurios maistui nelabai tinkamos, o mūsų giminėj atvirkščiai- ima didažiausias ir pjausto

Nežinau kodėl, bet ir aš taip darau