QUOTE(Simm_ona @ 2012 05 07, 19:55)
Sveiki, nutariau ir aš užduot šia tema klausimėlį, gal pagelbėsit

. Situacija tokia, aš nuo gegužės 10 išeinu į dekretines ir gimdymo atostogas (kitaip biuletenį). Mano darbovietė reikalauja, kad aš rašyčiau prašymą, kad "prašau man suteikti gimdymo atostogas nuo ... iki ...". Man kaip tai tai atrodo absurdiška prašyti jų tai, kas man ir taip pagal įstatymą priklauso ir gydytoja išrašo man biuletenį, jei aš nenorėčiau išeiti šių atostogų tai nemanau, kad kas per prievarta man biuletenį rašytų. Be to data Nuo aš žinau o kaip su data IKI.
Na konkreti nesąmonė, ar vis tik aš klystu
Tikiuosi viska suprantamai čia išdėsčiau ne jau pavargau ginčytis su mūsų personalistais ir galėsit man paaiškint. DĖKUI
O jus paklauskit, ar ligos biuleteniams irgi taip praso darbuotoju rasyt?

Gi cia tas pats kaip ir biuletenis, tik laikotarpis ilgesnis ir pavadinimas kitas

. O gal jie cia nori apsidraust, nes nori zmogu pavadavimui idarbint, kad jus nepersigalvotumet ir neiseitumet anksciau ar veliau

. Na bet vistiek taip neturetu but - tokio nesamoningo reikalavimo, nes ne darboviete tokias atostogas suteikineja, o gydytojas i dekreta isleidzia ir Sodra apmoka. DArbovietei tik pazyma Sodrai parasyt tereiks, kai gaus biuletenio pazyma.
Papildyta:
O gal jie cia painioja su Vaiko augin. atostogom? Jus pabandykit dar karta jiems paaiskint, kad cia ne atostogos, o biuletenis, kad 10d. parnesit is gydytojos pazyma apie gauta biuleteni - ten visos datos bus irasytos. O va kai jau po biuletenio prasides VPA, tai tada turesite butent darbivietei prasyma rasyt.