Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Echmėja @ 2012 05 06, 22:19)
mane atsiunte pas jus,tad iskart ir klausiu esu ukininkaite,mokuos uz save sveikatos draudima beveik metai laiko,noriu susilaukti vaikelio tad idomu ar galiu gauti pinigu uz tai  ka gaunu ukyje(deklaruotas zemes kai ismokos buna)?ar tas pajamas padalins is metu laiko ir gausiu tam tikra uz vaikiuka metus ar 2metus laiko?labai aciu uz atsakyma is anksto 4u.gif

jums pirma reikia sodroje issiaskinti, kokius mokescius mokate. Jei tai tik sodrai mokestis, tai nelaai ka ir gautumet, nes reikia moketi ir ligos ir motinystes mokesti. Kuri moka pvz vykdant individualia veikla, bet nemoka verciantis su verslo liudijimu. Tai jus susizinokite kokius butent mokescius mokate jus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 05 06, 23:33)
jums pirma reikia sodroje issiaskinti, kokius mokescius mokate. Jei tai tik sodrai mokestis, tai nelaai ka ir gautumet, nes reikia moketi ir ligos ir motinystes mokesti. Kuri moka pvz vykdant individualia veikla, bet nemoka verciantis su verslo liudijimu. Tai jus susizinokite kokius butent mokescius mokate jus  4u.gif

o ligos mokesciui priskiriamas privalomasis sveikatos draudimas ar ne?? 4u.gif doh.gif
Atsakyti
Ne, Psd yra nepriskiriamas 4u.gif

Tarkim dirbant su verslo liudijimu mokama 72lt per menesi PSD, tai su juo jokiu ismoku nepriklauso, kaip ir pvz susirgus biuletenio neapmoka 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murčikas: 06 gegužės 2012 - 22:48
QUOTE(Murčikas @ 2012 05 06, 23:47)
Ne, Psd yra nepriskiriamas  4u.gif

Tarkim dirbant su verslo liudijimu mokama 72lt per menesi PSD, tai su juo jokiu ismoku nepriklauso, kaip ir pvz susirgus biuletenio neapmoka  4u.gif

tad taip iseina kad ir gaunu gan dideles pajamas uz vaika lt negausiu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Echmėja @ 2012 05 06, 23:36)
o ligos mokesciui priskiriamas privalomasis sveikatos draudimas ar ne?? 4u.gif  doh.gif

Ne.
Atsakyti
o kur reikia kreiptis norint moketi ligos ir motinystes mokesty? bei kokia mokama suma ?
Atsakyti
QUOTE(Echmėja @ 2012 05 06, 23:56)
o kur reikia kreiptis norint moketi ligos ir motinystes mokesty? bei kokia mokama suma ?

ispradziu kreipkites i sodra,kaip jums jau patare,suzinokit kokius mokescius esat sumokeje ir jums ten jau viska paaiskins.
Atsakyti
QUOTE(elizieja @ 2012 05 06, 10:25)
o jei pateks tas periodas - tai tik sumažins išmoką ir tiek?  4u.gif
Beje, visas esamas ir būsimas mamytes su švente  4u.gif

Taip, sumazins. Bet neturetu patekt, jei pastoti planuojat VPA pabaigoj ar tik pasibaigus. Jei su pertrauka ilgesne, tai tada jau gali pakliut. Bet jei visgi atleistu is darbo, tai po VPA geriausia i darbo birza ir ieskotis darbdavio (jei butu tas variantas, kad pastojot veliau, nei atleido. Jei anksciau, tai dar karta pasikonsultuot Sodroj - maza ka...prigalvoja jie ten).
Atsakyti
Tai taip supratau,galima pastoti VPA pabaigoje, ir iskart zigiuot i birza arba rasti darbdavio, kad skaiciuotum NGA ir VPA kaip uz pirma?
Atsakyti
QUOTE(Alina26 @ 2012 05 07, 12:07)
Tai taip supratau,galima pastoti VPA pabaigoje, ir iskart zigiuot i birza arba rasti darbdavio, kad skaiciuotum NGA ir VPA kaip uz pirma?

Jeigu pastosit budama VPA,tai ismoka jums skaiciuos is to DU kaip pirmam ir nereikia darbdavio,bet jeigu pastosit po VPA ir jau isejusi is darbo,tai teks ieskotis darbdaviu ir jums tada skaiciuos irgi is to DU kaip ir pirmam.
Atsakyti
Sveiki, nutariau ir aš užduot šia tema klausimėlį, gal pagelbėsit smile.gif . Situacija tokia, aš nuo gegužės 10 išeinu į dekretines ir gimdymo atostogas (kitaip biuletenį). Mano darbovietė reikalauja, kad aš rašyčiau prašymą, kad "prašau man suteikti gimdymo atostogas nuo ... iki ...". Man kaip tai tai atrodo absurdiška prašyti jų tai, kas man ir taip pagal įstatymą priklauso ir gydytoja išrašo man biuletenį, jei aš nenorėčiau išeiti šių atostogų tai nemanau, kad kas per prievarta man biuletenį rašytų. Be to data Nuo aš žinau o kaip su data IKI.
Na konkreti nesąmonė, ar vis tik aš klystu g.gif
Tikiuosi viska suprantamai čia išdėsčiau ne jau pavargau ginčytis su mūsų personalistais ir galėsit man paaiškint. DĖKUI 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simm_ona @ 2012 05 07, 19:55)
Sveiki, nutariau ir aš užduot šia tema klausimėlį, gal pagelbėsit  smile.gif . Situacija tokia, aš nuo gegužės 10 išeinu į dekretines ir gimdymo atostogas (kitaip biuletenį). Mano darbovietė reikalauja, kad aš rašyčiau prašymą, kad "prašau man suteikti gimdymo atostogas nuo ... iki ...". Man kaip tai tai atrodo absurdiška prašyti jų tai, kas man ir taip pagal įstatymą priklauso ir gydytoja išrašo man biuletenį, jei aš nenorėčiau išeiti šių atostogų tai nemanau, kad kas per prievarta man biuletenį rašytų. Be to data Nuo aš žinau o kaip su data IKI.
Na konkreti nesąmonė, ar vis tik aš klystu  g.gif
Tikiuosi viska suprantamai čia išdėsčiau ne jau pavargau ginčytis su mūsų personalistais ir galėsit man paaiškint. DĖKUI  4u.gif

O jus paklauskit, ar ligos biuleteniams irgi taip praso darbuotoju rasyt? doh.gif Gi cia tas pats kaip ir biuletenis, tik laikotarpis ilgesnis ir pavadinimas kitas smile.gif . O gal jie cia nori apsidraust, nes nori zmogu pavadavimui idarbint, kad jus nepersigalvotumet ir neiseitumet anksciau ar veliau g.gif . Na bet vistiek taip neturetu but - tokio nesamoningo reikalavimo, nes ne darboviete tokias atostogas suteikineja, o gydytojas i dekreta isleidzia ir Sodra apmoka. DArbovietei tik pazyma Sodrai parasyt tereiks, kai gaus biuletenio pazyma.
Papildyta:
O gal jie cia painioja su Vaiko augin. atostogom? Jus pabandykit dar karta jiems paaiskint, kad cia ne atostogos, o biuletenis, kad 10d. parnesit is gydytojos pazyma apie gauta biuleteni - ten visos datos bus irasytos. O va kai jau po biuletenio prasides VPA, tai tada turesite butent darbivietei prasyma rasyt.
Atsakyti