QUOTE(Natele @ 2012 05 11, 12:21)
Bet ar galetu but tokios isimtys ir skirtumai, kada pastojai - VPA metu ar po ju ir tada atleido is darbo

. Nebent pasalpos suma turit mintyse - tada skirtumas yra. Bet ziuriu, kad Sodros puslapy islike prie isimciu tas pats - imone likvidavus, bankrutavus ar darbo sutarties terminui pasibaigus - islieka teise i pasalpas, jei tik stazo pakanka, aisku. Bet apie savarankiska isejima is darbo ar atleidima kt. atvejais nestumo metu - nieko neraso

. Straipsnis tikrai buvo apie tai - lyg i teigiama puse, bet kad Sodros psl. nieko panasaus

.
Laba diena,
pabandysiu isiterpti nes irgi domiuosi sia situacija, as kai buvau VPA iki 3 metu -imone kurioje dirbau bankrutavo, kai vaikui buvo 2 metai uzsiregistravau darbo birzoje, gavau 7 menesius bedarbio pasalpa ir dabar - kai baigesi pasalpa skaitosi kad irgi esu VPA iki 3 metu, tai norejau suzinoti jei pastociau kaip butu su pasalpom, Sodroj buvau pas dvi konsultantes, viena pasirodo briedus sake

kad reikes padirbti kuri laika ir tik veliau galeciau i kazka pretenduot, kita ivede duomenis i kompa, tai parode ir staza preliminariam skaiciavimui, tai ji pasake jei nera darbdavio - NGA nepriklausis, priklausis VPA nuo gimimo, rasiau uzklausima i Sodra, tai perskambino, labai itikinamai aiskino mano situacija, tai isvada tokia is sio pokalbio - jei nors vienas menuo patenka is pirmo VPA tai viskas priklausis kaip ir su pirmu vaiku (tik procentaliai maziau), pasake kad net stazas nebutinas per paskutinius 24 menesius, nes staza ziures kuri ziurejo kai ejau i 1 dekreta

jei pastociau - tai butu tuscias tarpas - po VPA su pirmu vaiku iki NGA, sake neturi reiksmes... pirma konsultante sake kad VPA nuo 2 iki 3 metu i staza neeina, paskutine-telefonu sake kad ieina .... o paciam Sodros psl tai labai sausai viskas surasyta.
Man susidare nuomone kad visos skirtingai aiskina.