Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 05 10, 21:30)
Is kito nereikia,reikia tik is dabartinio,vadinasi jusu buhaltere neuzpilde tos formos ir neisiunte i sodra.
Papildyta:

Jeigu iseinat spali,tai NGA skaiciuos is 2011.09.01-2012.08.31 laikotarpio.
Jeigu jus buvot VPA su pirmu vaiku rugseji,tai jums skaiciuos palankesni varianta.T.y skaiciuos is to DU is kurio skaiciavo pirmam vaikui.

o VPA jau skaiciuos tik is dabartinio atliginimo? i VPA tureciau iseiti vasari tai skaiciuos nuo 2012 sausio1 iki 2012 gruodzio 31? Jau cia anuos VPA nelecia ar gerai supratau?
Atsakyti
Labas 4u.gif
Esu motinystes atostogose, laukiuosi antro leliuko, gimdysiu pirmam vaikui nesuejus 2metuku. Kas susidurete su tuom?Kokiu dokumentu reikia sodrai?
Atsakyti
O jai vaikutis gimsta pries pasibaigiant 3 metams motinystes atostogu, tai pagal ka skaiciuos motinystes pasalpa kitam vaikuciui, juk tie tretieji metai yra neapmokami? g.gif Ar visai tokiu atveju nieko nemokes blink.gif
Atsakyti
QUOTE(happy girl @ 2012 05 11, 09:10)
Labas 4u.gif
Esu motinystes atostogose, laukiuosi antro leliuko, gimdysiu pirmam vaikui nesuejus 2metuku. Kas susidurete su tuom?Kokiu dokumentu reikia sodrai?

Turetu reiket tu paciu, einant i dekreta - darbdavi ispejate, perduoda Sodrai forma apie jusu dekreta, o jus Sodrai prasyma uzpildot.
Papildyta:
QUOTE(Megi Simpson @ 2012 05 11, 10:58)
O jai vaikutis gimsta pries pasibaigiant 3 metams motinystes atostogu, tai pagal ka skaiciuos motinystes pasalpa kitam vaikuciui, juk tie tretieji metai yra neapmokami?  g.gif Ar visai tokiu atveju nieko nemokes  blink.gif

Viska skaiciuotu pagal pirmojo v. paskaiciuota DU vidurki. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ingulite @ 2012 05 10, 23:07)
o VPA jau skaiciuos tik is dabartinio atliginimo? i VPA tureciau iseiti vasari tai skaiciuos nuo 2012 sausio1 iki 2012 gruodzio 31? Jau cia anuos VPA nelecia ar gerai supratau?

Manau, kad taip.
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 05 11, 11:05)
Viska skaiciuotu pagal pirmojo v. paskaiciuota DU vidurki. mirksiukas.gif

Aisku, dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 05 10, 18:46)
Man atrodo,jeigu pries tai buvai VPA ir pastojei,tada atleido ar isejei is darbo,tik tada priklausitu viskas.
Man skambino del sito klausimo sodros konsultante,nes buvau uzklausima davusi del sito,bet praejo jau 9 men,tai galiu ir suklysti,geriau rastiskai manau uzklausti sodros.

Bet ar galetu but tokios isimtys ir skirtumai, kada pastojai - VPA metu ar po ju ir tada atleido is darbo g.gif . Nebent pasalpos suma turit mintyse - tada skirtumas yra. Bet ziuriu, kad Sodros puslapy islike prie isimciu tas pats - imone likvidavus, bankrutavus ar darbo sutarties terminui pasibaigus - islieka teise i pasalpas, jei tik stazo pakanka, aisku. Bet apie savarankiska isejima is darbo ar atleidima kt. atvejais nestumo metu - nieko neraso doh.gif . Straipsnis tikrai buvo apie tai - lyg i teigiama puse, bet kad Sodros psl. nieko panasaus doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 05 11, 12:21)
Bet ar galetu but tokios isimtys ir skirtumai, kada pastojai - VPA metu ar po ju ir tada atleido is darbo  g.gif . Nebent pasalpos suma turit mintyse - tada skirtumas yra. Bet ziuriu, kad Sodros puslapy islike prie isimciu tas pats - imone likvidavus, bankrutavus ar darbo sutarties terminui pasibaigus - islieka teise i pasalpas, jei tik stazo pakanka, aisku. Bet apie savarankiska isejima is darbo ar atleidima kt. atvejais nestumo metu - nieko neraso  doh.gif . Straipsnis tikrai buvo apie tai - lyg i teigiama puse, bet kad Sodros psl. nieko panasaus  doh.gif .

Laba diena,
pabandysiu isiterpti nes irgi domiuosi sia situacija, as kai buvau VPA iki 3 metu -imone kurioje dirbau bankrutavo, kai vaikui buvo 2 metai uzsiregistravau darbo birzoje, gavau 7 menesius bedarbio pasalpa ir dabar - kai baigesi pasalpa skaitosi kad irgi esu VPA iki 3 metu, tai norejau suzinoti jei pastociau kaip butu su pasalpom, Sodroj buvau pas dvi konsultantes, viena pasirodo briedus sake doh.gif kad reikes padirbti kuri laika ir tik veliau galeciau i kazka pretenduot, kita ivede duomenis i kompa, tai parode ir staza preliminariam skaiciavimui, tai ji pasake jei nera darbdavio - NGA nepriklausis, priklausis VPA nuo gimimo, rasiau uzklausima i Sodra, tai perskambino, labai itikinamai aiskino mano situacija, tai isvada tokia is sio pokalbio - jei nors vienas menuo patenka is pirmo VPA tai viskas priklausis kaip ir su pirmu vaiku (tik procentaliai maziau), pasake kad net stazas nebutinas per paskutinius 24 menesius, nes staza ziures kuri ziurejo kai ejau i 1 dekreta g.gif jei pastociau - tai butu tuscias tarpas - po VPA su pirmu vaiku iki NGA, sake neturi reiksmes... pirma konsultante sake kad VPA nuo 2 iki 3 metu i staza neeina, paskutine-telefonu sake kad ieina .... o paciam Sodros psl tai labai sausai viskas surasyta.
Man susidare nuomone kad visos skirtingai aiskina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bulbulka.: 11 gegužės 2012 - 19:16
Labas vakaras 4u.gif gal kuri gali atsakyti ar skaičiuojasi darbo stažas auginant vaikutį mamai , kuri yra bedarbė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Adrii @ 2012 05 11, 20:20)
Labas vakaras 4u.gif  gal kuri gali atsakyti ar skaičiuojasi darbo stažas auginant vaikutį mamai , kuri yra bedarbė?  g.gif

gaunant pasalpa is Db skaiciuojas, jei negaunat, tai deja nieko neprisideda prie stazo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 05 11, 21:23)
gaunant pasalpa is Db skaiciuojas, jei negaunat, tai deja nieko neprisideda prie stazo  4u.gif

aciu uz atsakyma 4u.gif vadinasi draugei teks dar be stazo pasedet nes vaikuciui 1m o dirbusi aplamai nera doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Adrii @ 2012 05 11, 21:42)
aciu uz atsakyma 4u.gif  vadinasi draugei teks dar be stazo pasedet nes vaikuciui 1m o dirbusi aplamai nera  doh.gif

Soc.pasalpa tegul tvarkosi,jeigu zmogui neiseina po 350 lt.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 05 11, 22:00)
Soc.pasalpa tegul tvarkosi,jeigu zmogui neiseina po 350 lt.

tai kad iseina nes vyro alga 1500lt g.gif bet man ji sake kad is seniunijos gauna kazka.. wink.gif
Atsakyti