Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(elizieja @ 2012 04 18, 11:40)
Reiks bandyti skambinti  4u.gif  Bet šiaip buvau atostogų nuo balandžio 2d iki 6d, tai dar atostoginių negavau - visi sako čia normalu, bet mane nervuoja toks aplaidumas  doh.gif

Gal cia visai ne buhalteres, o darbovietes problemos mirksiukas.gif . Buhaltere ant visu atostoginiu ir biuleteniu turi gauti direktoriaus parasus.. o jei direktorius isvykes, ner pavaduojancio, arba pas ji jau taip kruva popieriu ir ner noro parasus sudet lotuliukas.gif - tada jau buhaltere tikrai ne prie ko 4u.gif . Man, sakykim, kad ir namo Bendrijoj tokiu problemu iskyla - nutinka kas pirmininkui, tai be jo paraso negaliu nei pinigu paimt, nei ismoket, nei Mokesciams formu pateikt doh.gif, nei pavedimu padaryt, uz kuriuos SOdra ir kt. delspinigius tuoj ima skaiciuot doh.gif .
Papildyta:
O jei kazkas susitrukdo del buhalteres atostogu, tai ji gi irgi zmogus - jai irgi labai reikia atostogu, kaip ir visiems 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 04 18, 12:00)
Papildyta:
O jei kazkas susitrukdo del buhalteres atostogu, tai ji gi irgi zmogus - jai irgi labai reikia atostogu, kaip ir visiems  4u.gif .

Tas tai taip, viskas suprantama, bet eiliniam darbuotojui vistiek dazniausiai kaltu lieka buhalteriai ax.gif Ir turbut mazai kam idomu, jei del kazkurio darbuotojo atostogu kazkas kazkam susitrukdo ax.gif Tokia jau realybe...
Atsakyti
Sveiki,
sužinojau, kad laukiuosi. Pasiskaičiavau, kad į dekretą galima išeiti nuo 30 savaitės, gausis kažkur spalio pradžioje. Tai sakykite, motinystės pašalpa, kurią gausiu 2 metus, skaičiuosis už laikotarpį nuo 2011 spalio iki 2012 spalio?
Atsakyti
Sveikutes, norejau pasiklausti...

Siuo metu esu vaikiuko auginimo atostogose iki 2 m., bet ketinu atostogas prasitesti iki 3 m, nes planuojam anrtra vaikeli.
Anksciau issiaiskinau, kad jei iseinu i dekreta su antruoju iki baigsis 3 m su pirmuoju, dekretines ir visa kita skaiciuotusi, kaip ir pirmajam...
Na bet va snd suzinojau, kad kol as sau atostogauju - man pakele atlyginima (pasirodo dar ir taip buna musu Lietuvelej wink.gif )
Tad ir norejau pasiklausti, kaip reikia viska susiplanuot, kad pinigeliai uz antra vaikiuka skaiciuotusi jau is naujo atlyginimo? ax.gif
Beje i darba tai nenoreciau grizti... 4u.gif

Aciu uz patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pinokiene @ 2012 04 18, 14:42)
Sveikutes, norejau pasiklausti...

Siuo metu esu vaikiuko auginimo atostogose iki 2 m., bet ketinu atostogas prasitesti iki 3 m, nes planuojam anrtra vaikeli.
Anksciau issiaiskinau, kad jei iseinu i dekreta su antruoju iki baigsis 3 m su pirmuoju, dekretines ir visa kita skaiciuotusi, kaip ir pirmajam...
Na bet va snd suzinojau, kad kol as sau atostogauju - man pakele atlyginima (pasirodo dar ir taip buna musu Lietuvelej wink.gif )
Tad ir norejau pasiklausti, kaip reikia viska susiplanuot, kad pinigeliai uz antra vaikiuka skaiciuotusi jau is naujo atlyginimo? ax.gif
Beje i darba tai nenoreciau grizti... 4u.gif

Aciu uz patarimus smile.gif

man atrodo tai yra nerealu, kad paimtu is skaiciuotu is naujo atlyginimo bunant namuose. Sena atlyginima jus jau gavote, vidurkis yra isvesta, tai tiesiog is to pacio ir skaiciuotu antram vaikui. O jei norite, kad skaiciuotu is naujos algos, tai turite grizti i darba, gauti nauja alga visus metus ir tada jau eit i nestumo atostogas ir gaut didesne ismoka.
Atsakyti
Sveikos, norejau pasiteirauti del mokejimu, nes visai susipainiojau. Gal kas galetu pagelbeti... 4u.gif
Taigi Mano atyginimas ant popieriaus yra 1050Lt, jei einu 2 metams vaiko prieziuros atostogu, tai bus mokama 70% ir 40%. Tai gaunas 1050 -30% ir likutis jau ta suma, ar dar papildomai nusiskaiciuoja 21% valstybei?
Painiai cia mastau, bet gal kas pagelbes blush2.gif Is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 04 18, 16:18)
man atrodo tai yra nerealu, kad paimtu is skaiciuotu is naujo atlyginimo bunant namuose. Sena atlyginima jus jau gavote, vidurkis yra isvesta, tai tiesiog is to pacio ir skaiciuotu antram vaikui. O jei norite, kad skaiciuotu is naujos algos, tai turite grizti i darba, gauti nauja alga visus metus ir tada jau eit i nestumo atostogas ir gaut didesne ismoka.

Tikrai taip drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(volia* @ 2012 04 18, 16:24)
Sveikos, norejau pasiteirauti del mokejimu, nes visai susipainiojau. Gal kas galetu pagelbeti... 4u.gif
Taigi Mano atyginimas ant popieriaus yra 1050Lt, jei einu 2 metams vaiko prieziuros atostogu, tai bus mokama 70% ir 40%. Tai gaunas 1050 -30% ir likutis jau ta suma, ar dar papildomai nusiskaiciuoja 21% valstybei?
Painiai cia mastau, bet gal kas pagelbes blush2.gif  Is anksto aciu  4u.gif

Visi mokesciai nusiskaiciuoja tie patys, kaip ir nuo atlyginimo, tik Sodra 3proc. maziau nuskaiciuoja. Tai jei norit apytiksliai zinot, is savo atlyginimo ,,i rankas" ir atimkit ta 30proc.(pirmus metus) - gausit truputi daugiau, nei jusu gautas skaicius (3proc. + dar del vaikucio kiek padidejes neapmokestinamas minimumas + del mazesniu pajamu truputi maziau pajamu mokescio nuskaiciuos arba visai nenuskaiciuos).
Papildyta:
QUOTE(daivuta @ 2012 04 18, 12:03)
Tas tai taip, viskas suprantama, bet eiliniam darbuotojui vistiek dazniausiai kaltu lieka buhalteriai ax.gif Ir turbut mazai kam idomu, jei del kazkurio darbuotojo atostogu kazkas kazkam susitrukdo ax.gif Tokia jau realybe...

Tai aisku, kad neklysta tie, kurie to darbo nedirba arba nera dirbe (kalbu apie visus darbus) biggrin.gif . Bet siai dienai realybe ir dar tokia - kad reikia dziaugtis, kad isvis dar moka, nors ir kiek paveluotai, ir darba turi padoresni 4u.gif .
Atsakyti

Visi mokesciai nusiskaiciuoja tie patys, kaip ir nuo atlyginimo, tik Sodra 3proc. maziau nuskaiciuoja. Tai jei norit apytiksliai zinot, is savo atlyginimo ,,i rankas" ir atimkit ta 30proc.(pirmus metus) - gausit truputi daugiau, nei jusu gautas skaicius (3proc. + dar del vaikucio kiek padidejes neapmokestinamas minimumas + del mazesniu pajamu truputi maziau pajamu mokescio nuskaiciuos arba visai nenuskaiciuos).
Papildyta:

Aciu labai
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 04 18, 16:44)
Tai aisku, kad neklysta tie, kurie to darbo nedirba arba nera dirbe (kalbu apie visus darbus)  biggrin.gif . Bet siai dienai realybe ir dar tokia - kad reikia dziaugtis, kad isvis dar moka, nors ir kiek paveluotai, ir darba turi padoresni  4u.gif .

Visiskai Jums pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti-ar vienkartinę išmoką, gimus vaikui galima atsiimti tik toje savivaldybėje,kurioje yra deklaruota gyvenamoji vieta,ar nesvarbu kur ?
Atsakyti
QUOTE(Efese @ 2012 04 18, 15:04)
Sveiki,
sužinojau, kad laukiuosi. Pasiskaičiavau, kad į dekretą galima išeiti nuo 30 savaitės, gausis kažkur spalio pradžioje. Tai sakykite, motinystės pašalpa, kurią gausiu 2 metus, skaičiuosis už laikotarpį nuo 2011 spalio iki 2012 spalio?

Mane irgi sitas dalykas domina 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

klausima turiu del pasalpu skaiciavimo. Sausio pabaigoje grizau i darba po vaiko prieziuros atostogu, vasari suzinojau, kad pastojau, spali tureciau iseiti i dekretines. Kaip man bus skaiciuojama pasalpa? Realiai dirbus per 24 menesius busius tik siuos 6 menesius(pries pirmas dekretines turejau 36 men staza), o kiti bus imami is buvusios pasalpos? Ar yra galimybe pasirinkti pirmo vaiko vidurki?
Atsakyti