Įkraunama...
Įkraunama...

Valdorfo mokykla Vilniuje

8 val.
Maniškis jau po septynių būna mokykloje, nes tėvas atveža.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 04 19, 21:21)
8 val.
Maniškis jau po septynių būna mokykloje, nes tėvas atveža.

Ir jau galima palikt tokiu metu? Man irgi paciai 8 reikia but darbe, tai vaika anksciau atvezineciau...

Tik va i mano maila neatsako is tos mokyklos, as ten kruva klausimu uzdaviau, telefonu pamirsciau tiek paklaust biggrin.gif Bet, matyt, teks skambint g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudenėja @ 2006 04 20, 07:01)
Ir jau galima palikt tokiu metu? Man irgi paciai 8 reikia but darbe, tai vaika anksciau atvezineciau...

Tik va i mano maila neatsako is tos mokyklos, as ten kruva klausimu uzdaviau, telefonu pamirsciau tiek paklaust biggrin.gif Bet, matyt, teks skambint  g.gif

Tuo metu būna sargai (vienas iš jų su aukštuoju muzikiniu išsilavinimu smile.gif ). Jie įleidžia.

Siūlau nuvažiuoti, o ne skambinti. Ta mokykla neturi nei direktoriaus, nei pavaduotojo... Ten visai kita sistema.
Atsakyti
Pas mane kitokia nuomone apie sia mokykla. Mano vaikas mokesi pora metu, kai pervedziau i kita mokykla, tai turejau samdytu kruva mokytoju, kad su juo dirbtu papildomai, nes buvo labai atsilikes. Valdorfo m. jokiu knygu, sasiuviniu, parkeriu... piestukai, kreidutes... Kalbejau su dabartiniu direktorium, tai sake, kad dar vienas vaikas atejo is sios mokyklos, tai tokia pati problema su mokslais... Kai vedziau vaika i Valdorfo m., tai galvojau, kad jam ten bus gerai, nes issiskyria is kitu, savo aktyvumu, bet ypatingos pagalbos nesulaukiau.... prisiminimai nekokie, jei manes kas klaustu patarimo, tai tikrai nerekomenduociau... kiek zinau nebloga m. Genio (Zveryne) ir ... (Justiniskese)
Atsiprasau, jei ka izeidziau, bet tai mano nuomone....
Atsakyti
QUOTE(Egle is Vilniaus @ 2006 04 25, 08:03)
tai turejau samdytu kruva mokytoju, kad su juo dirbtu papildomai, nes buvo labai atsilikes.

Drįstu teigti, kad į šią mokyklą vaikus leidžiančių tėvų lūkesčiai vaikų atžvilgiu nėra standartiniai. Dauguma tėvų yra sąmoningi tame, kad ne "plikos" žinios yra svarbiausios mokymosi procese. O kas svarbu? - nesužlugdytas noras siekti žinių, mokytis. Kiekvienas vaikas turi savo vystymosi kelią, ir čia svarbūs kiekvieno vaiko pasiekimai. Bet individualūs pasiekimai, o ne vien tik žinios.

Kreidutės - pati tinkamiausia rašymo priemonė pirmai antrai klasei. Trečiokai rašo su plunksnakočiais , vėliau - parkeriais. Kam to reikia? - tiesiog vaikų rankos dar nebūna tvirtos. Trečiokai (dauguma) - kai paima į rankas parkerį - rašo dailyraščiu.

Beje, šioje mokykloje yra vaikas, kurio mama ilgai blaškėsi po keletą mokyklų. Iš jų išeidavo ne savo noru, o klasiokų tėvų prašymu. Gal tiksliau - reikalavimu. Dabar jau daugiau kaip metai jis lanko Valdorfo mokyklą.
Kur dar rasit mokyklą, kurioje individualiai dirbama su kiekvienu vaiku?

Žinoma, ne kiekvienam ji patinka ar tinka. Bet tai ir yra gerai, nes mokykla ne guminė.....
Atsakyti
Beje, jei gerai prisimenu, kiekvieną mėnesio paskutinį trečiadienį (RYTOJ- balandžio 26 d.) vyksta paskaitos visiems besidomintiems ir ypač būsimų pirmokų tėvams.
Ten gausit atsakymus į visus klausimus gyvai.
Mokyklos telefonas 2137044. Adresas Geležinio Vilko g. 21, Vilnius.
Atsakyti
QUOTE(Egle is Vilniaus @ 2006 04 25, 07:03)
Pas mane kitokia nuomone apie sia mokykla. Mano vaikas mokesi pora metu, kai pervedziau i kita mokykla, tai turejau samdytu kruva mokytoju, kad su juo dirbtu papildomai, nes buvo labai atsilikes. Valdorfo m. jokiu knygu, sasiuviniu, parkeriu... piestukai, kreidutes... Kalbejau su dabartiniu direktorium, tai sake, kad dar vienas vaikas atejo is sios mokyklos, tai tokia pati problema su mokslais... Kai vedziau vaika i Valdorfo m., tai galvojau, kad jam ten bus gerai, nes issiskyria is kitu, savo aktyvumu, bet ypatingos pagalbos nesulaukiau....  prisiminimai nekokie, jei manes kas klaustu patarimo, tai tikrai nerekomenduociau... kiek zinau nebloga m. Genio (Zveryne) ir ... (Justiniskese)
Atsiprasau, jei ka izeidziau, bet tai mano nuomone....

Tiesiog prieš leisdama į šią mokyklą nebuvai susipažinus su mokymo sistema. Taip, jei norėsi vėliau pervesti į kitą mokyklą, problemų bus, kadangi dėstymo metodikos yra kitokios.
Tačiau gerai, kad pagaliau tėvai turi galimybę rinktis: ar jo vaiką mokys išminties, jį visapusiškai lavins pagal tam tikrą patikrintą sistemą, ar kaip robotą prigrūs žinių. 4u.gif
Atsakyti
pažįstu vieną vaiką, kuris po 4 valdorfinėj nuėjo i 5 čiurlionkėj thumbup.gif vaikas ir normaliai mokosi. iš tiesų gyvas, sveiko, požiūrio ir labai fainas, o mokosi taip pat gerai. taip kad manau čia viskas individualu. man atrodo į valdorfinę tiesiog daugiau veda tuos vaikus kurie sunkiau adaptuojasi kitur - tiaigi jau turi problemų...
Atsakyti
Pritariu.
Mano antrokui ši mokykla jau trečioji...Į jo klasę atėjo dar du vaikai, kurie nepritapo įprastoje mokykloje.
Kitų savo vaikų į Valdorfo mokyklą leisti neplanuoju. O ir brangu labai būtų...
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2006 04 29, 18:58)
man atrodo į valdorfinę tiesiog daugiau veda tuos vaikus kurie sunkiau adaptuojasi kitur - tiaigi jau turi problemų...

Visiškai su tuo nesutinku. 95- 99 (priklausomai nuo klasės)% Valdorfo mokykloje besimokančių vaikų niekada nesimokė jokioje kitoje mokykloje. Jie tiesiog mokosi čia nuo pirmos klasės. Niekur KITUR jiems nereikėjo adaptuotis tongue.gif
Valdorfo mokykla nėra skirta vien tik kažkokiems probleminiams vaikams (kas tiesa - ši mokykla probleminių vaikų nesikrato, kaip kitos) - mokykloje mokosi normalūs vaikai. Ką ten normalūs - fantastiški vaikai biggrin.gif

O vat Vaižgantės išpažintis kad kitų vaikų į šią mokyklą neleis - mane nustebino.... O kur rasi kitą mokyklą, kurioje "ne kaip robotą prigrūs žinių"??? Vienas tavo vaikas kažkaip labiau nusipelno mokytis išminties ir visapusiškai lavėti? O kiti - į mėsmalę?
Atsakyti
QUOTE(Vitvita @ 2006 05 02, 09:53)
Visiškai su tuo nesutinku. 95- 99 (priklausomai nuo klasės)% Valdorfo mokykloje besimokančių vaikų niekada nesimokė jokioje kitoje mokykloje. Jie tiesiog mokosi čia nuo pirmos klasės. Niekur KITUR jiems nereikėjo adaptuotis  tongue.gif
Valdorfo mokykla nėra skirta vien tik kažkokiems probleminiams vaikams (kas tiesa - ši mokykla probleminių vaikų nesikrato, kaip kitos) - mokykloje mokosi normalūs vaikai. Ką ten normalūs - fantastiški vaikai  biggrin.gif

O vat Vaižgantės išpažintis kad kitų vaikų į šią mokyklą neleis - mane nustebino.... O kur rasi kitą mokyklą, kurioje "ne kaip robotą prigrūs žinių"??? Vienas tavo vaikas kažkaip labiau nusipelno mokytis išminties ir visapusiškai lavėti? O kiti - į mėsmalę?

Yra priežasčių, kodėl savo kitų vaikų neplanuoju leisti į Valdorfo mokyklą.
1. Mano vyriausiajam sūnui, kuris yra ketvirtokas, pasisekė pakliūti į labai gerą klasę, kurią moko tikrai puiki mokytoja. Jis yra toks vaikas,kuris pritampa bet kur. Ir, aišku, jaustųsi nuskriaustas, jeigu jį sugalvočiau perkelti į bet kokią kitą mokyklą...
Kai leidau jį į pirmą klasę, nieko nežinojau apie Valdorfo mokyklos egzistavimą.
2. Už mokslą reikia mokėti. Jei leisčiau visus tris, man tai kainuotų 3000 Lt metams. Mano vyras nesutiktų. Jis ir dabar nežino, kad aš moku už sūnaus mokslą. Jis manęs nesuprastų.
3. Yra dalykų,kurie Valdorfo mokykloje man nepatinka.
Jei yra vokiška mokymo metodika, norėtųsi, kad būtų ir vokiška tvarka. Puikiai atsimenu, kaip pasijutau, kai pirmą kartą atėjau į mokytojų kambarį. Kolegos,- atleiskit, bet niekas kitas už jus pačius ten neišsikuops ir lentynų nesutvarkys. Aš, mama, tikrai to nepadarysiu.
Nepatinka ir drausmės trūkumas. Vaikai ką nori, tą daro: pamokų metu žaidžia kieme, šokinėja per langus ir t.t. Mano anyta ir vyro sesuo pakraupo, apsilankę toje mokykloje. Jos mane laiko beprote, kad aš apskritai vaiką leidžiu ten mokytis, o jei dar sužinotų, kad mokslas mokamas, tikrai prie smilkinio pirštą pasukiotų... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 05 02, 14:58)
Mano vyras nesutiktų. Jis ir dabar nežino, kad aš moku už sūnaus mokslą.

Melo trumpos kojos... Vis tiek kada nors yla iš maišo išlys.
QUOTE(vaižgantė @ 2006 05 02, 14:58)
Jei yra vokiška mokymo metodika, norėtųsi, kad būtų ir vokiška tvarka. ...

Metodika gal ir vokiečio užrašyta, bet nėra vokiška. Kiekviena šalis turi savo specifiką, o pati metodika yra gyva, ir tas yra labai gerai.
Na kažkaip tu nelabai su sistema susipažinusi... mirksiukas.gif jei ir drausmė nepatinka, ir vokiškos tvarkos nori....
Atsakyti