Įkraunama...
Įkraunama...

Valdorfo mokykla Vilniuje

QUOTE(vaižgantė @ 2007 05 20, 12:48)
Mokytojai, kaip matau, labai stengiasi dirbti, tik, kiek suprantu, ne visi jie turi pakankamą išsilavinimą. Sunku rasti mokytoją pirmokams.
Man vienas dalykas labai kliūva šioje mokykloje- tai drausmės stoka.
Bet kadangi vis daugiau žmonių sužino apie šią mokyklą, visų norinčių į pirmą klasę niekaip nepriims...O paralelių klasių šioje mokyklopje neplanuojama daryti. Ir teisingai. Ši mokykla neturi būti panaši į fabriką.
Nedžiugina manęs tai, kad pakėlė mokestį už mokslą.

Pirmą kartą Šteinerio knygelė man pakliuvo senokai, išsyk susizavėjau ta filosofija. Leidau sau pasvajoti, kad mano vaikai lankytų tokio tipo mokyklą, bet tada, man rodos, dar ir nebuvo Valdorfo mokyklos. Deja, pirmąją dukrą leidau tik į standartinę mokyklą, kuri buvo arčiau namų. Pati Valdorfo mokykloje nebuvau, bet iš literatūros susidariau labai palankų poziūrį. Kazkodėl galvoju, kad jei būčiau turėjus gyvenime galimybę lankyti tokią mokyklą, po to nebūtų reikėję gyvenime tiek dirbti su savimi, skaityti tokių knygų, kaip ATGAUK PASITIKĖJIMĄ SAVIMI, RASK PUSIAUSVYRĄ ir daugelio panašios literatūros..

Gaila, kad vietų skaičius ribotas verysad.gif Pritariu, kad mokykla neturi būt panaši į fabriką, bet jei netelpa visi, kurie iš tiesų zino, kodėl būtent į tokią mokyklą nori pakliūt, vertėtų kazką daryti g.gif Mano pačiam maziausiam iki mokyklinio amziaus dar liko pora metų, tai labai tikiuosi, kad pavyks įgyvendinti savo seną norą ir bent vieną vaikiuką ten leisti.

Noriu pasakyt, kad tu, VAIZGANTE, šaunuolė drinks_cheers.gif Per pora metų man reikės kazkaip savo vyrą įtikinti dėl mokesčio Valdorfo mokykloje. Svarbiausia neabejoti tuo, ką darai mirksiukas.gif
Atsakyti
Cia gal sita mokykla,kuri netoli rusu mokyklos? g.gif
Atsakyti
Keliu temą į viršų...Labai noriu sužinoti daugiau apie šią mokyklą: tėvų ir pačių moksleivių atsilepimai, jau baigusių mok. rezultatai ir atsilepimai, ar ištikro mokytojų kompetencija atitinka Šteinerio....ar tai veikia ar tik eksperimentas...

Jei kas daugiau nusimano apšvieskit koks esminis skirtumas tarp Montesorį ir Valdorfo? Susipažinusi su abėm, man jos labai panašios...

Beje kažkas rašė dėl atsilikusiu vaikų....kažką sumaišėt turbūt su Montesori, nes Valdorfo kiek žinau ne buvo sukurta ats. vaikams...Nors čia nesvarbu....
Atsakyti
valdorfo darzaliai vaikams-rojus,bet mokyklos....

"pamokos vyksta tada,kai pats vaikas nori"
o dabar parodykite vaika,kuris itin pageidautu mokytis matematikos,ar dar kazko,kas jam neidomu.

mano drauge lanke valdorfo mokykla pirmas 3 klases,sake kad paskui pusantru metu nepertraukiamo vijimosi ir spragu kamsymo.
nes tos mokyklos-didelis zaidimas,ir jos butu 100 proc. veiksmingos,jei tik vaikai ir paaugliai turetu savimones mokytis SAU.

visdelto,nemaza dalis baigusiuju taip ir buna kazkuo atsilike.
g.gif
Atsakyti
o tai teko bendrauti su tais baigusiais? "atsilike" kuria prasme...? g.gif

Mes tai manome apie Valdorfo mokykla ne Lietuvoje, kazi kaip bus ten, gal ten daugiau patirties turi ...Reik cia dar apsvarstyt ta reikala...

butu idomu pabendrauti su tais kurie baige
Atsakyti
Baigusių Valdorfo mokyklą Lietuvoje kol kas labai nedaug. Šiemet Vilniaus Valdorfo mokykloje 7 abiturientai, puikūs jauni žmonės!!

Man, rodos, kiekvienas iš mūsų gyvenime kažkur "atsilikęs". Mielai apie tai pasikalbėčiau ir apie Valdorfo mokyklą... tik, manau, kad internetinis forumas ne ta erdvė pokalbiui.

Linkiu sėkmės ieškant geriausios mokyklos savo vaikams.
Atsakyti
Kazi kodel internetas netinkama vieta pokalbiams g.gif sio atveju jus atsilikusi nuo kasdienybes, nes internetas db, tas pats kas telikas, telefonas ir t.t. Na kaip norit, as daug naujoviu per neta suzinau, bet jei nenorit kalbetis, jusu valia...

Taip LT nera dar daug baigusiu ar besimokanciu, bet uzsieni tokiu nemazai, girdejau atsilepimus apie Montesori mokykla, Google kurejai, du broliai baige ja.... milijonus vartantis atsilikeliai lotuliukas.gif
Atsakyti
na,Bilas geitsas nebaige nei valdorfo,nei mantesoriu,uztat yra milijardus vartantis atsilikelis.
vien del to,kad sugebejo nukopijuoti kitos kompanijos ideja.
doh.gif
Atsakyti
Galvoju ir aš apie šią mokyklą. Sūnus kitais metais jau bus pirmokas. Dabar lanko specialųjį logopedinį darželį. Traukia tai, kad vaikai patys motyvuotųsi mokytis, o ne taip kaip buvo, kada aš mokiaus: reikia mokytis, nes parašys dvejetą. Neišmokau aš jokios iškalbos, normaliai reikšti savo minčių, tik tyliai sėdėt kaip po šluota. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ababa @ 2008 09 11, 10:25)
Galvoju ir aš apie šią mokyklą. Sūnus kitais metais jau bus pirmokas. Dabar lanko specialųjį logopedinį darželį. Traukia tai, kad vaikai patys motyvuotųsi mokytis, o ne taip kaip buvo, kada aš mokiaus: reikia mokytis, nes parašys dvejetą. Neišmokau aš jokios iškalbos, normaliai reikšti savo minčių, tik tyliai sėdėt kaip po šluotaverysad.gif

Va va ir as to bijau, kad mokykloj jautresni (pvz. mano vaika) tiesiog uzguis negyvai. Ir taip uzdaras vaikas gali dar labiau uzsidaryt. Viso to pasekmes, kad ir gerai mokysis, gaus ziniu, o gyvenime negales ir issiziot.
Atsakyti
Vilniaus Valdorfo mokykla

Būsimųjų pirmokų tėvus ir visus besidominčius Valdorfo pedagogika

kviečia į

PASKAITAS - POKALBIUS

vasario 25 d., 19 val.
kovo 25 d., 19 val.
balandžio 29 d., 19 val.
(paskutinį mėnesio trečiadienį)

Mokyklos adresas: Geležinio vilko g. 23, Vilnius
tel. 2137041, 8 685 87585 (Giedrė)
Atsakyti
sveikos, mamos,
Apie Valdorfo metodika nalaba ka ir galiu pasakyti, nes apie ja skaiciau pries kokius 6 metus. Gal pati metodika ir nebloga..... g.gif
As gyvenu prie tos mokyklos ir kasdien pro langa matau moksleivius..... doh.gif
Mano nuomone toke: jokios tvarskos, kas ka nori ta ir daro. Nekarta teko matit kaip vaikai is antro auksto per langus sokineja, pradinukai laksto per pertraukas lauke be paltuku nors lauke labai salta. Ir jaunu rukaliu pakanka. g.gif
Man nepriimtinas poziuris: Ka vaikai nori ta ir daro. doh.gif
Atsakyti