Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos-36

QUOTE(coliukexxx @ 2012 04 20, 10:21)
Laukiam kol kraujas pageres, skirs avastina.
O siaip lasino Caelyx'a, lasino topotekana, nepadeda...
thumbup.gif  thumbup.gif

nieko nezinau apie tokius vaistus. skiria avastina prie kiausidziu? mamai sake chemoterapeute, jog ne, nebent patys pirkit (jei gerai pamenu, kad apie si kalbejo). jus pas chemo gydotes?

guli dabar mama ligoninej, morfiju leidzia sad.gif bet vistiek skausmai yra.

gal nebutu taip buve, jei greitintuvas gydymo metu nebutu sugedes. pastoviai jis ten genda , pasirodo...
Papildyta:
QUOTE(eimiva @ 2012 04 20, 21:02)
Labas. Senei skaiciau jusu parasymus, dziaugiuosi, kad yra stipriu zmoniu. As pati irgi jau 2 metys sergu kiausidziu veziu, vis darausi tyrimus, vis ka nors po biski randa, bet niekada neprarandu vilties ir zinau , kad pasveiksiu esu palyginus jauna ir norisi dar savo merginas uzauginti.
Siaip dariausi naujausia operacija,Lietuvoje buvau pirmoji kuriai operacijos metu taike ir chemija, jai ka dominu apie tai papasakoti, nes jauciu kuo daugiau zmoniu zinos apie naujus metodus tuo geriau bus. Gal kas nezino ir nori naujesnios informacijos.

zinoma papasakokit. o kelinta jusu stadija buvo?

nors mamai dabar smegenys, jai chemijos nera...

paskaiciau kazkokiam angliskam puslapyje, kad lyg avastinas skiriamas, kai smegenu. bet kazi kaip cia pas mum.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anema: 21 balandžio 2012 - 15:57
[
paskaiciau kazkokiam angliskam puslapyje, kad lyg avastinas skiriamas, kai smegenu. bet kazi kaip cia pas mum.
[/quote]

Pas mum avastinas skiriamas berods tik žarnyno vėžiui, kaip pirmo pasirinkimo chemoterapija. Kiaušidėms - kaip pirminė chemija, šiuo metu vyksta studija. Bet lyg ir prie pabaigos. Praeitų metų lapkričio mėn turėjo patvirtinti kiaušidėms, bet dar gruodžio mėn nebuvo patvirtinta.
Pirkti jis labai brangus - virš 100 tūkstančių metams gaunasi. Be to, toli gražu ne visiems jis tinka.
Tas naujasis metodas - hipec vadinasi. Daro Santariškėse, onkologiniam ir Klaipėda nusipirko aparatą (tik nežinai tiksliai ar jau daro). Apie šitą operaciją daug pernai rašė spaudoje. Operacijos metu pašalina viską, kur matomos MTS. Tada pašildytą chemiją (pvz. carboplatiną) iki 41-42 laipsnių suleidžia į operuojamą pilvą ir 1-2 val viskas skalaujama. Tiesa, šis metodas (bent kiek girdėjau) netaikomas pirminių operacijų metu. Jį taiko tik kai atsiranda MTS ir reikia operuoti. Pas mus naujiena, bet Europoje atliekama jau apie 5 metus.
Atsakyti
Sveikutes,
vis patylomis paskaitau,bet taip ir neparasau nieko blush2.gif
Arteja mano sekanti chemija ir jau sirdis kulnuose,brrr...,net minciu buvo visai tos chemijos atsisakyt unsure.gif
Ir plaukuciai deja jau pradejo slinkt,turejau vilti kad gal vistik nenuslinks,naivuole smile.gif
Pabuvojau Kretingos vienuolyne,pasikroviau teigiamomis emocijomis ir vel viskas kitaip atrodo,stiprybes ir geros nuotaikos visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilly: 22 balandžio 2012 - 13:53
Labas ,

Mano vyras pagaliau gryzo is Druskininku reabilitacijos, visas toks svytintis, pasikroves energijos, net nepagalvotum , kad serga (apskritai kai man pasake, deja jusu atvejis jau neisgydomas,- man tai kazkaip i galva negali itilpti, juo labiau matant ji toki energinga, tai ir tikiu kad liga mus apleis, nes kitaip patike negaliu). Tik va treciadieni prasides ta pirmoji chemija, kuri mane kazkaip labai gasdina, na bet vistiek tikiu geriausio.
Dar beje ir pati nuejau pasiikrinti gimdos kaklelio, tai vos soko negavau kai pamane kad polipa mato , nors ten ik zaizdele, bet man vistiek neramu, lauksiu atsakymu.
Atsakyti
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2012 04 21, 20:11)
Pas mum avastinas skiriamas berods tik žarnyno vėžiui, kaip pirmo pasirinkimo chemoterapija.

Avastinas - ne chemoterapija. Tai biologinės terapijos vaistas, kuris veikia per kraujotakos sistemą. Skiriamas žarnyno, krūties ligų atveju. Dė kiaušidžių - bijau ką tiksliai pasakyti...
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2012 04 22, 19:43)
Avastinas - ne chemoterapija. Tai biologinės terapijos vaistas, kuris veikia per kraujotakos sistemą. Skiriamas žarnyno, krūties ligų atveju. Dė kiaušidžių - bijau ką tiksliai pasakyti...

Atsiprašau blush2.gif , "su chemoterapija" turėjau parašyti doh.gif
Visai negerai su galva doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šiandien besišypsanti: 22 balandžio 2012 - 21:03
mmanre, priimk užuojautą dėl mamytės... Labai labai liūdna.
Atsakyti
[quote=šiandien besišypsanti,2012 04 21, 20:11]
[
[/quote]

Pas mum avastinas skiriamas berods tik žarnyno vėžiui, kaip pirmo pasirinkimo chemoterapija. Kiaušidėms - kaip pirminė chemija, šiuo metu vyksta studija. Bet lyg ir prie pabaigos. Praeitų metų lapkričio mėn turėjo patvirtinti kiaušidėms, bet dar gruodžio mėn nebuvo patvirtinta.
Pirkti jis labai brangus - virš 100 tūkstančių metams gaunasi. Be to, toli gražu ne visiems jis tinka.
Tas naujasis metodas - hipec vadinasi. Daro Santariškėse, onkologiniam ir Klaipėda nusipirko aparatą (tik nežinai tiksliai ar jau daro). Apie šitą operaciją daug pernai rašė spaudoje. Operacijos metu pašalina viską, kur matomos MTS. Tada pašildytą chemiją (pvz. carboplatiną) iki 41-42 laipsnių suleidžia į operuojamą pilvą ir 1-2 val viskas skalaujama. Tiesa, šis metodas (bent kiek girdėjau) netaikomas pirminių operacijų metu. Jį taiko tik kai atsiranda MTS ir reikia operuoti. Pas mus naujiena, bet Europoje atliekama jau apie 5 metus.
[/quote]
skaiciau apie ta metoda, deja, mamai nebetinkamas, smegenu neisims
Atsakyti
Jungiuosi. Tėčiui mts smegenyse ir plaučiuose. Rado visiškai atsitiktinai, kol kas plaučių mts simptomų nėra. Prieš tris metus - žarnyno vėžys, operacija, chemoterapija. Sunku susitaikyti, kad jis ateina vėl ir vėl... mama mirė nuo vėžio. Kaip pasakyti? nežinau, bijau, negaliu. Dabar jis ligoninėje su kita liga, dar kelios dienos yra. O po to? Aišku, eisime, kovosime. tik tiek, kad dabar jau bus sunkiau....
Atsakyti
QUOTE(emilly @ 2012 04 22, 15:53)
Sveikutes,
vis patylomis paskaitau,bet taip ir neparasau nieko  blush2.gif
Arteja mano sekanti chemija ir jau sirdis kulnuose,brrr...,net minciu buvo visai tos chemijos atsisakyt  unsure.gif
Ir plaukuciai deja jau pradejo slinkt,turejau vilti kad gal vistik nenuslinks,naivuole  smile.gif
Pabuvojau Kretingos vienuolyne,pasikroviau teigiamomis emocijomis ir vel viskas kitaip atrodo,stiprybes ir geros nuotaikos visoms  4u.gif

Mesk į šalį tokias mintis nono.gif viskas bus gerai 4u.gif

braske ,suprantoma kad gasdina pirma chemija,saunole kad tiki kad liga pasitrauks 4u.gif del savo atsakymo,tai suprantu,as kiekviena karta drebu po tokio tyrimo ( jau 3 kartus isviso dare) 4u.gif

mokka ,apkabinu console.gif pati viska zinote jau,issivaizduoju,kaip sunku pasakyti...bet kai paskysite,bus lengviau,turesite tiksla-kovoti ir gyventi toliau 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas. Kai sakiau operacija, kurios metu pasalinamos visos mts, taip pat bent truputi pazeisti organai (ispjaustoma viskas) daroma jau ir Klaipedoje. Man vienai is pirmuju padare ja. Operacija trunka nuo 8 iki 15 val., priklausomai kiek pazeisti organai. Operacijos metu taikoma ir chemija pasildyta iki 42 laipsniu, po chemijos nera jokiu salutiniu poveikiu. Jei paprastai lasinant nuslenka plaukai, paskauda sanariai ar pykinimas buna, tai jos metu nieko nevyksta.
Si operacija taikoma tada jei MTS yra vidaus organuose ( kiausidziu, žarnyno, skrandzio, kepenu, turlzies ir t.p.).
Esu puse metu po jos kol kas viskas gerai, ziuresiu kaip bus toliau. Visoms kitoms stiprybes ir nenuleiskite ranku, nepasiduokite liudesiui, nerimui, nes tai labai atsiliepia i sveikata.
Atsakyti
QUOTE(eimiva @ 2012 04 23, 09:03)
Labas rytas. Kai sakiau operacija, kurios metu pasalinamos visos mts, taip pat bent truputi pazeisti organai (ispjaustoma viskas) daroma jau ir Klaipedoje. Man vienai is pirmuju padare ja. Operacija trunka nuo 8 iki 15 val., priklausomai kiek pazeisti organai. Operacijos metu taikoma ir chemija pasildyta iki 42 laipsniu, po chemijos nera jokiu salutiniu poveikiu. Jei paprastai lasinant nuslenka plaukai, paskauda sanariai ar pykinimas buna, tai jos metu nieko nevyksta.
Si operacija taikoma tada jei MTS yra vidaus organuose ( kiausidziu, žarnyno, skrandzio, kepenu, turlzies ir t.p.).
Esu puse metu po jos kol kas viskas gerai, ziuresiu kaip bus toliau. Visoms kitoms stiprybes ir nenuleiskite ranku, nepasiduokite liudesiui, nerimui, nes tai labai atsiliepia i sveikata.

Nėra dviejų vienodų žmonių. Man pooperacinis laikotarpis buvo labai labai sunkus. O sesutės sakė, kad prieš mane operavo moterį tik 4 val ir ji septynios paros po operacijos "atsikėlė ir savo kojom išėjo" biggrin.gif
Daug labai vilčių siejama su būtent šia operacija. Aš irgi tikiu ir tikiuosi, kad daugiau nereikės nei operacijų, nei chemijų.

Beje, anoje temoje žadėjau chemoterapeutės rekomendacijas:
- judėjimas lygu gyvenimas (chemijos metu parom išgulėdavau, o dabar stengiuosi atgauti jėgas darže). Judėti reikia apie pusę šviesaus paros laiko;
- ramybė ir pozityvus mąstymas (gerai net antidepresantų pavartoti, kad nuo blogų minčių išsivaduoti ir psichoterapija);
- mityba (o jūs žinojot, kad saulėgrąžų chalva kelia hemoglobiną? aš tai ne);
- pakankamas vit D, Omega 3 kiekis.
Ir dabar jau būtent kiaušidėms: liepė gerti Angiocelį. Va čia tai didžiausia problema. Brangus jis... Bet pradėjau... Kadangi biologinės terapijos negavau, rekomendavo šitą.
Dar gerai ežiuolė.
Norėjau rupužytę užsisakyti - atkalbėjo.
Tai tiek informacijos.

Būkim sveikos ir gražios 4u.gif o protingos ir visokios kitokios...kaip Dievas duos mirksiukas.gif Viskas praeis...chemija irgi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šiandien besišypsanti: 23 balandžio 2012 - 10:04