Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai 2

QUOTE(Nesugausi @ 2012 07 13, 10:22)
bet kokiu atveju, neketinu pasiduoti, nes tiesiog noris mazylei ko geriausio, o ir taip gera tiesiog kartu but prisiglaudus  wub.gif

4u.gif thumbup.gif 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nesugausi @ 2012 07 12, 18:07)
sveiki,
ateinu ir as pagalbos..

Na maniškiams visiems trims per augimo šuolius būdavo toks maitinimas, kaip aprašei blush2.gif . Taip, kad tikrai praeis laikas ir vėl nurims tavo mažylė. 4u.gif Beje, čia gali būt ir pilvukas kaltas, nes pradedant valgyt aktyvinas žarnos ir pradeda skaudėt pilvuką tuo metu. Aš tai saviškius panešiodavau matindama, kažkaip tas liūliavimas, lingavimas nuramindavo ir ramiau valgydavo. Svarbiausia pati nusirimink - tikrai tai praeis. Tik kai pati nurimsi, galėsi nuraminti ir savo mažylę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tyliai_SV @ 2012 07 13, 12:19)
Na maniškiams visiems trims per augimo šuolius būdavo toks maitinimas, kaip aprašei blush2.gif . Taip, kad tikrai praeis laikas ir vėl nurims tavo mažylė.  4u.gif Beje, čia gali būt ir pilvukas kaltas, nes pradedant valgyt aktyvinas žarnos ir pradeda skaudėt pilvuką tuo metu. Aš tai saviškius panešiodavau matindama, kažkaip tas liūliavimas, lingavimas nuramindavo ir ramiau valgydavo. Svarbiausia pati nusirimink - tikrai tai praeis. Tik kai pati nurimsi, galėsi nuraminti ir savo mažylę  4u.gif

gal galetumet papasakot daugiau apie tuos augimo suolius? nelabai randu daugiau info internete blush2.gif
Atsakyti
Manajai augimo suoliai budavo mazdaug kas 6 savaites. Tada ji daugiau valgydavo ir ilgiau miegodavo. Is pradziu budavo pienelio trukumas, bet paskui prisitaikydavo mano organizmas ir vel i vaga smile.gif
Atsakyti
Taigis... kūdikių augimo šuolių dažniausiai būna tarp antros ir trečios savaitės po gimimo, paskui šešių savaičių, trijų mėnesių ir šešių mėnesių amžiaus (žinoma,+-)). Šiuo periodu pasikeičia vaiko elgesys: jis darosi dirglesnis, kaprizingas, viskuo nepatenkintas, nenurimsta nešiojamas, kalbinamas ar kitaip raminamas, atrodo nuolat alkanas: vienam pamaitinimui jam nebeužtenka vienos krūties, norėtų žįsti beveik be perstojo visą dieną,o naktį atsibunda daug kartų. Panašu į Jūsų atvejį. Patarimas tik vienas - kantrybės! Beje, šiuo periodu ir pati galite jausti didesnį alkį ar troškulį - įsiklausykite į savo kūną (bet kūdikiui nereikėtų duoti jokio kito papildomo maisto ar gėrimo). Ir dar, augimo šuolis trunka tik kelias dienas (2-3), kartais iki savaitės. Dideliausios sėkmės! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajurio mergelike @ 2012 07 13, 17:30)
Taigis... kūdikių augimo šuolių dažniausiai būna tarp antros ir trečios savaitės po gimimo, paskui šešių savaičių, trijų mėnesių ir šešių mėnesių amžiaus (žinoma,+-)). Šiuo periodu pasikeičia vaiko elgesys: jis darosi dirglesnis, kaprizingas, viskuo nepatenkintas, nenurimsta nešiojamas, kalbinamas ar kitaip raminamas, atrodo nuolat alkanas: vienam pamaitinimui jam nebeužtenka vienos krūties, norėtų žįsti beveik be perstojo visą dieną,o naktį atsibunda daug kartų. Panašu į Jūsų atvejį. Patarimas tik vienas - kantrybės! Beje, šiuo periodu ir pati galite jausti didesnį alkį ar troškulį - įsiklausykite į savo kūną (bet kūdikiui nereikėtų duoti jokio kito papildomo maisto ar gėrimo). Ir dar, augimo šuolis trunka tik kelias dienas (2-3), kartais iki savaitės. Dideliausios sėkmės!  4u.gif

kaip nuo mano vaiku nurasyta blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2012 07 13, 20:06)
kaip nuo mano vaiku nurasyta  blush2.gif  4u.gif

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajurio mergelike @ 2012 07 13, 18:30)
Taigis... kūdikių augimo šuolių dažniausiai būna tarp antros ir trečios savaitės po gimimo, paskui šešių savaičių, trijų mėnesių ir šešių mėnesių amžiaus (žinoma,+-)). Šiuo periodu pasikeičia vaiko elgesys: jis darosi dirglesnis, kaprizingas, viskuo nepatenkintas, nenurimsta nešiojamas, kalbinamas ar kitaip raminamas, atrodo nuolat alkanas: vienam pamaitinimui jam nebeužtenka vienos krūties, norėtų žįsti beveik be perstojo visą dieną,o naktį atsibunda daug kartų. Panašu į Jūsų atvejį. Patarimas tik vienas - kantrybės! Beje, šiuo periodu ir pati galite jausti didesnį alkį ar troškulį - įsiklausykite į savo kūną (bet kūdikiui nereikėtų duoti jokio kito papildomo maisto ar gėrimo). Ir dar, augimo šuolis trunka tik kelias dienas (2-3), kartais iki savaitės. Dideliausios sėkmės!  4u.gif

tikrai panasu, kad tai musu situacija.. kitaip jau buvau sunerimus iki negalejimo, nes atrodo pienelio tikrai netruksta, bet kai mazylei tenka papuli duoti ir keisti iki 5 kartu, miega iki valandos, tai jau ir nezinai ka begalvot sad.gif tikimes greit praeis
Atsakyti
Sveikutes,

Na kurgi daugiau kreiptis iskilus klausimams, jei ne pas jus SM mamukai 4u.gif

Nors auginu antra klecka, bet nebepamenu kaip dariau, todel noriu pasitikslinti. Ivedus papildoma maista ar reikia leliui duoti papildomai kazko gerti, ar pilnai uztenka MP (na po koses duoti MP atsigerti ir tiek)? Kada jau reiketu duoti papildomai atsigerti?

Kitas klausimas. Mano maziukui itariama bronchine astma verysad.gif Jis toks rubuiliukas pas mane, naktimis bent pora kartu dar maitinu. Gyd. patare naktimis nebemaitinti ir pries miega neprivalgidinti (as tik MP duodu pries miegeli). Sako sutvarkyk mityba ir viskas susitvarkys, nes pagal naujausias rekomendacijas naktimis maitinti negerai. unsure.gif Beje jis iki siol atsirugineja. Taip, kad nezinau kaip cia su tuo naktiniu maitinimu, pirma kart girdziu tokias rekomendacijas. Gal jus ka galit patarti?

Aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Odna @ 2012 07 19, 10:54)
Sveikutes,

Nors auginu antra klecka, bet nebepamenu kaip dariau, todel noriu pasitikslinti. Ivedus papildoma maista ar reikia leliui duoti papildomai kazko gerti, ar pilnai uztenka MP (na po koses duoti MP atsigerti ir tiek)? Kada jau reiketu duoti papildomai atsigerti?

Kitas klausimas. Mano maziukui itariama bronchine astma verysad.gif  Jis toks rubuiliukas pas mane, naktimis bent pora kartu dar maitinu. Gyd. patare naktimis nebemaitinti ir pries miega neprivalgidinti (as tik MP duodu pries miegeli). Sako sutvarkyk mityba ir viskas susitvarkys, nes pagal naujausias rekomendacijas naktimis maitinti negerai. unsure.gif  Beje jis iki siol atsirugineja. Taip, kad nezinau kaip cia su tuo naktiniu maitinimu, pirma kart girdziu tokias rekomendacijas. Gal jus ka galit patarti?

Aciukas 4u.gif

Aš irgi pirmą kartą girdžiu tokias rekomendacijas g.gif Man jos kaip tik skamba kaip gerokai pasenusios... Manau, kad prie daugumos ligų kuo daugiau pienelio, tuo geriau.

O pradėjus primaitinti po maitinimo galima duoti kelis gurkšnius vandenuko, jis geriau nuplaus maistą iš burnytės ir nuo dantukų. Tik aišku ne iš buteliuko, galima iškart bandyti mokyti iš puodelio gerti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Odna @ 2012 07 19, 08:54)
Sveikutes,

Kitas klausimas. Mano maziukui itariama bronchine astma verysad.gif  Jis toks rubuiliukas pas mane, naktimis bent pora kartu dar maitinu. Gyd. patare naktimis nebemaitinti ir pries miega neprivalgidinti (as tik MP duodu pries miegeli). Sako sutvarkyk mityba ir viskas susitvarkys, nes pagal naujausias rekomendacijas naktimis maitinti negerai. unsure.gif  Beje jis iki siol atsirugineja. Taip, kad nezinau kaip cia su tuo naktiniu maitinimu, pirma kart girdziu tokias rekomendacijas. Gal jus ka galit patarti?

Aciukas 4u.gif

Del gerimo, tai as nelabai pamenu nuo kada su mazaja savo, bet vandenuka gerdavo. ir iskart is puodelio ar saukstelio.

Del naktinio maitinimo ir svorio... manoji visada buvo rubuiliuke, bet tik pradejus ropoti visas svoris nukrito wink.gif naktinis maitinimas labai svarbus pienelio gamybai gi. tad jei planuojat dar maitinti mazuli, tikrai neverta jo nutraukti. o rekomendacijos man irgi pasenusios atrodo.
Atsakyti
Dukrytei 13 menesiu, zindau ir diena apie 3-4 kartus ir nakti apie 5-6. Pradejus kaltis sestam dantukui pradejo atsisakineti maisto, netgi jos numyletu braskiu, tik pastoviai nori kruties . Tiesa daugiau pradejo kandzioti minkstus zaisliukus. Diena kad galetu istisai kabotu ant kruties o ir nakti pradejom vel "papinetis" vos ne kas valanda. Ar kam nors taip buvo ir ar cia surista su dantukais? unsure.gif
Atsakyti