Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai 2

QUOTE(drugelis. @ 2012 07 28, 18:07)
Nepergyvenkit ir apsišarvuokit kantrybe, jei tikrai norit maitinti krūtimi  console.gif
Mišinį ir buteliuką reikia pamiršti - išmeskit, jei kyla pagunda. Jūsų aprašyta situacija ir kūdikio amžiaus tarpsnis - labai panašu, kas buvo man - klykimai, verkimai, raivymaisi, krūties metimas - tai greičiausiai susiję su pilvuko diegliais. Kiek svorio priaugo per pirmąjį mėn? Ar šlapinasi 6k. ir daugiau per parą? jei taip - pienelio užtenka, nereikia nerimauti, o tiesiog išlaukti šį periodą, kol viskas grįš į vėžes. Taip pat gali būti, jog dabar yra jūsų kūdikio augimo šuolis, kuomet pienuko reikia šiek tiek daugiau, kuo dažniau stenkitės siūlyti krūtį, prieš tai galit pašildyti po šilto dušo srovele, tada pienas lengviau tekės.
Primaitinimas mišiniu - skatina pienuko mažėjimą, kuo dažniau duosite mišinio, tuo mažės pienuko, kol galiausiai visiškai užsibaigs.
Kūdikio maitinimas krūtimi iki pirmojo pusmečio - tikrai nelengvas reikalas.  Bet jei noras didelis - tai rezultatas tikrai bus.
Dabar maniškei 14mėn. - vis dar mėgaujasi MP, o tiek vargo būta...

drugeli, labai aciu uz patarimus, dabar jau pradeda budintis, begsiu as tas krutines pakisti po siltu vandeniu ir bandysiu maitinti. jei dar kas turite pasidalinti tokia patirtimi, labai jusu prasau pagalbos, nes noras maitinti tikrai yra didelis. kazin kas dar galetu paskatinti pieno tekejima, nes pieno tai yra tik bega jis nenoriai.
jau is tikruju tas kad reikia isgulet kiaura para maitinant man visiskai dzin, kad tik gertu.

Drugeli, iki kada tesesi jusu vaiko neramumas? gal keitete ka nors mityboje, nes juk kazkaip norisi palengvinti ta kudikio dalia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tinuska: 28 liepos 2012 - 17:17
QUOTE(Justesea @ 2012 07 27, 14:43)
Kai man taip buvo, labai padėjo levandų kompresas.

Justesea, dėkui už patarimą 4u.gif - šiandien puikiai jaučiuosi, guzo nė kvapo, krūtis minkštutėlė thumbup.gif

QUOTE(tinuska @ 2012 07 28, 17:42)
bet sitas reikalas tesiaisi jau dvi savaites, as nezinau, kiek tai normalu sitaip maitinti.

Suprantu, kad labai sunku ir stogas jau nuo to važiuoja, bet ir aš palinkėčiau tik kantrybės ir dar kartą kantrybės. Jei vaikutis mėnesį normaliai valgė, tai tikrai ne pienas ar jo tekėjimo ypatumai čia kalti, greičiausiai - augimo šuolis. Mums irgi taip būdavo doh.gif Vienu metu pavykdavo pamaitinti tik miegantį, bet ištvėrėm, ištversit ir Jūs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tinuska @ 2012 07 28, 17:11)
drugeli, labai aciu uz patarimus, dabar jau pradeda budintis, begsiu as tas krutines pakisti po siltu vandeniu ir bandysiu maitinti. jei dar kas turite pasidalinti tokia patirtimi, labai jusu prasau pagalbos, nes noras maitinti tikrai yra didelis. kazin kas dar galetu paskatinti pieno tekejima, nes pieno tai yra tik bega jis nenoriai.
  jau is tikruju tas kad reikia isgulet kiaura para maitinant man visiskai dzin, kad tik gertu.

Nėr už ką, pienelį gausina:

oda-oda kontaktas. Kai dabar taip karšta, drąsiai sau vaikščiokit nuoga ir glauskit prie savęs nuogą kūdikį.
Kuo dažniau siūlykit krūtį, jei meta, nusiraminkit pati, neprisileiskit negatyvių minčių ir streso, nuraminkit kūdikį ir vėl bandykit. jei vėl tas pats - viskas nuo pradžių.
Nenutraukinėkit pieno, niekada.
gerkit daug skysčių, dabar labai karšta, turit gerti dvigubai.
Nepamirškit maistingai pavalgyti - nereikia valgyti už du, bet rinktis maistingą, pilnavertį maistą.
"Neėsti" savęs, kad "esu netikus", nėra pieno, pavargau ir k.y.
Stengtis pamiegoti su kūdikiu pietų. Mesti visus darbus, grindys gali būti nepasiurbliuotos, stenkitės kuo daugiau pailsėti.
Atsakyti
Mums irgi taip būdavo doh.gif Vienu metu pavykdavo pamaitinti tik miegantį, bet ištvėrėm, ištversit ir Jūs 4u.gif
[/quote]

GreenBubble, iki kelinto menesio jums taip budavo? Tai va dar kai uzmigdai, tai siek tiek gali pamaitinti, na kentesim, as tai galiu, man jegu netruksta, bet labai vaikucio gaila, kai sitaip kankinasi, sirdis plysta, matyt siandien dar tas karstis veikia
Atsakyti
QUOTE(tinuska @ 2012 07 28, 18:23)
GreenBubble, iki kelinto menesio jums taip budavo? Tai va dar kai uzmigdai, tai siek tiek gali pamaitinti, na kentesim, as tai galiu, man jegu netruksta, bet labai vaikucio gaila, kai sitaip kankinasi, sirdis plysta, matyt siandien dar tas karstis veikia

Ne nuolatos, per augimo šuolius. Ir tęsdavosi apie 2 savaites tos "nesąmonės", todėl ir tikiu, kad išvargsit... Aišku tie karščiai irgi savo daro... O tokių "keisto valgymo" periodų dar ir dabar pasitaiko, tik trunka jau jie vos kelias dienas ir nebūna tokie baisūs smile.gif Laikykitės, tikrai viskas susitvarkys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GreenBubble @ 2012 07 28, 18:28)
Ne nuolatos, per augimo šuolius. Ir tęsdavosi apie 2 savaites tos "nesąmonės", todėl ir tikiu, kad išvargsit... Aišku tie karščiai irgi savo daro... O tokių "keisto valgymo" periodų dar ir dabar pasitaiko, tik trunka jau jie vos kelias dienas ir nebūna tokie baisūs  smile.gif Laikykitės, tikrai viskas susitvarkys 4u.gif

aciu uz palaikyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2012 07 28, 17:17)
Nėr už ką, pienelį gausina:

oda-oda kontaktas. Kai dabar taip karšta, drąsiai sau vaikščiokit nuoga ir glauskit prie savęs nuogą kūdikį.
Kuo dažniau siūlykit krūtį, jei meta, nusiraminkit pati, neprisileiskit negatyvių minčių ir streso, nuraminkit kūdikį ir vėl bandykit. jei vėl tas pats - viskas nuo pradžių.
Nenutraukinėkit pieno, niekada.
gerkit daug skysčių, dabar labai karšta, turit gerti dvigubai.
Nepamirškit maistingai pavalgyti - nereikia valgyti už du, bet rinktis maistingą, pilnavertį maistą.
"Neėsti" savęs, kad "esu netikus", nėra pieno, pavargau ir k.y.
Stengtis pamiegoti su kūdikiu pietų. Mesti visus darbus, grindys gali būti nepasiurbliuotos, stenkitės kuo daugiau pailsėti.

Tiksliai nepamenu, bet kažkur apie mėnesį sakyčiau... po to dar susirgau salmonelioze, pieno labai sumažėjo vien dėl skysčių dehidratacijos, tuomet vėl buvo didelis košmaras, nes pieno pas mane tikrai beveik nebuvo 3 paras, bėgdavo tik toks bespalvis skystis, kaip vanduo. mažoji tada neatsiplėšė nuo krūties, buvo nerami,bet net ir tada nesusigundžiau mišinuku - nuolatinis krūties dirginimas davė savo - sugrąžino pieno gamybą ir po to jau gan sėkmingai maitinau iki dabar.
O savo raciono nekeičiau, valgiau viską, žinoma, mažiau kopūstų, slyvų... g.gif bet vistiek viską valgiau. Dar lašinau kmynų lašiukų jai, nuo pilvo diegliukų,tik nepamenu, kaip vadinasi g.gif Turbūt "Babyfen". vaistinėje reikia klausti, bet čia nebūtina, nelabai ten jie padėjo, bet psichologiškai ramiau buvo mums...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 28 liepos 2012 - 17:56
QUOTE(Justesea @ 2012 07 27, 18:07)
Tokio amžiaus mažyliui visiškai normalu pienuko norėti visą parą 4u.gif O ar jo užtenka, parodo tai, kiek kartų mažylis per parą šlapinasi - jei yra bent šeši kartai, tai viskas gerai. Įsigykit vaikjuostę, galėsit joje maitinti mažylį ir tuo metu kažką dar nuveikti mirksiukas.gif O krūtis ir neturi sprogti, kai pienuko gamyba normalizuojasi, kas pas jus, manau, jau įvyko smile.gif

Dekui uz patarima smile.gif reiskias pas mus viskas normaliai,nes slapinasi ir tustinasi daznai, tai pieno turi pakakti, tik tas daznas kabojimas ant (.) vargina doh.gif

O sakykit ar gali buti, kad del dabartiniu karsciu maziukas nori dazniau zisti? Nes siandien tik i wc mane paleidzia doh.gif bet galvoju kad jam gal karsta ir daugiau gert nori g.gif tik idomu ar nakti miegot leis ar irgi draugausim unsure.gif
Kur gauti tos kantrybes ir nuvyt blogas mintis susidurus su maitinimo sunkumais rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Trikse: 28 liepos 2012 - 19:53
QUOTE(Trikse @ 2012 07 28, 20:51)
O sakykit ar gali buti, kad del dabartiniu karsciu maziukas nori dazniau zisti? Nes siandien tik i wc mane paleidzia doh.gif  bet galvoju kad jam gal karsta ir daugiau gert nori g.gif tik idomu ar nakti miegot leis ar irgi draugausim  unsure.gif
Kur gauti tos kantrybes ir nuvyt blogas mintis susidurus su maitinimo sunkumais  rolleyes.gif

Tikrai gali būt, gi ir pati, kai karšta, dažniau gert norit smile.gif Maniškis per šituos karščius valgo tokiu pat dažnumu, kaip ir anksčiau, kas dvi valandas, bet valgo ilgiau ir šlapinasi jau ne 14 kartų, bet kokius 10 smile.gif ir prakaituoja labai, todėl ir skysčių daugiau reik mirksiukas.gif
Man blogos mintys greičiausiai išgaruoja pasižėjus į tą mažą stebukliuką smile.gif Juk tie sunkumai laikini, greit viskas susitvarkys, o džiaugsmo vaikutis Jums suteiks neapsakomai daug: pirma šypsena, pirmas apseilėjimas, pirmas bučinukas, pirmas apkabinimas ir t.t. O ką jau kalbėt apie visus kitus nesuskaičiuojamus džiaugsmus! Daugiau optimizmo mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GreenBubble: 28 liepos 2012 - 20:09
kazin per kiek laiko susivirskina mamos pienas? maniskis, visa nakti mazai valges atpyle siryt didziausia fontana, ir as likau slapia ir pagalve visa. tai galvoju is kur jis tiek daug to pieno ten turejo, jei mamos pienas greitai virskinamas. gal kazkaip uzsilaike?
Atsakyti
Tinuska, viskas bus gerai, puikių patarimų gavot! 4u.gif

QUOTE(GreenBubble @ 2012 07 28, 18:13)
Justesea, dėkui už patarimą  4u.gif  - šiandien puikiai jaučiuosi, guzo nė kvapo, krūtis minkštutėlė thumbup.gif

Na va, kaip puiku, džiaugiuosi thumbup.gif Beje, tą patį kompresą deduosi, kai dabar koks vabzdys įkanda ir ima tinti, labai padeda. Ir dabar ranką apsirišus sėdžiu doh.gif

QUOTE(Trikse @ 2012 07 28, 20:51)
O sakykit ar gali buti, kad del dabartiniu karsciu maziukas nori dazniau zisti? Nes siandien tik i wc mane paleidzia doh.gif  bet galvoju kad jam gal karsta ir daugiau gert nori g.gif tik idomu ar nakti miegot leis ar irgi draugausim  unsure.gif
Kur gauti tos kantrybes ir nuvyt blogas mintis susidurus su maitinimo sunkumais  rolleyes.gif

Gali tikrai... O tokiais momentais man daugiausiai kantrybės suteikdavo mintis, kad tai labai laikina, o mažyliui to dabar labai reikia, niekada daugiau gyvenime jam nereikės tokio didelio ir nuolatinio mamos artumo. O juk su visu gyvenimu palyginus, tai toks trumpas laikotarpis...
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 07 29, 21:15)

Na va, kaip puiku, džiaugiuosi thumbup.gif Beje, tą patį kompresą deduosi, kai dabar koks vabzdys įkanda ir ima tinti, labai padeda. Ir dabar ranką apsirišus sėdžiu doh.gif

Turėsiu omeny drinks_cheers.gif
Atsakyti