Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai 2

Norėčiau patarimo...
Gimėm neišnešiotos, svorį priauginėjom sunkiai. Gydytoja patarė nusitraukinėt pieną arba primaitint mišiniu. Tai taip ir darom - traukia iš krūties, kai pavargsta, nebeištraukia tada girdau nusitrauktu pienu iš taurelės, jei būna mažai - sugirdau 10-20ml mišinuko. Pienuko daug neturiu,nusitraukiu ~40ml.
Negi reiks taip vargti iki 6 mėn.?
Atsakyti
QUOTE(salduke @ 2012 07 30, 12:35)
Norėčiau patarimo...
Gimėm neišnešiotos, svorį priauginėjom sunkiai. Gydytoja patarė nusitraukinėt pieną arba primaitint mišiniu. Tai taip ir darom - traukia iš krūties, kai pavargsta, nebeištraukia tada girdau nusitrauktu pienu iš taurelės, jei būna mažai - sugirdau 10-20ml mišinuko. Pienuko daug neturiu,nusitraukiu ~40ml.
Negi reiks taip vargti iki 6 mėn.?

Pirmiausia reikia atitinkamai nusiteikti mirksiukas.gif Jei galvosit, kad tai vargas, ir bus sunku, ir norėsis kuo greičiau visa tai baigti. O kaip jūs svorį priauginėjat? Gal gydytoja nori, kad neišnešiotas kūdikis kuo greičiau taptų rubuilis? Manau, daug svarbiau stebėti, kiek mažylė šlapinasi - jei bent šešis kartus per dieną, pienelio tikrai pakanka ir nereikia nieko papildomai duoti. O norą žįsti irgi galima paskatinti. Reikia kuo daugiau oda prie odos kontakto, dėkitės nuogutę sau ant krūtinės, kuo daugiau nešiokit, dar geriau - ir miegokit kartu, kad mažylė kuo daugiau jaustų mamos artumą ir kvapą, nes tai natūraliai sukelia norą žįsti. Manau, jei užsispirsit, tikrai greitai mažylė žįs daug ir noriai pati ir nereikės nusitraukinėti ir juo labiau duoti mišinuko, kuris tik stabdo pienelio gamybą.

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tinuska @ 2012 07 29, 18:15)
kazin per kiek laiko susivirskina mamos pienas? maniskis, visa nakti mazai valges atpyle siryt didziausia fontana, ir as likau slapia ir pagalve visa. tai galvoju is kur jis tiek daug to pieno ten turejo, jei mamos pienas greitai virskinamas. gal kazkaip uzsilaike?

Pasitark su medikais- kai mano mažoji taip pasielgė- vakare gulėjo ligoninėj su lašelinėm. Čia negasdinu-buvo pasigavusi kažkokį virusą. Dabar va duodasi po namus- neleidžia mamai net SM pasėdėti. beje- jai 9 mėn, valgo daug, bet geria beveik vien mane...ligoninėj reikėjo girdyti per prievartą- tai merginai praėjo bet koks noras gerti kitokiu būdu. Tai per karščius ir aš geriu ne už du, bet už tris...
Atsakyti
Justesea ačiū už patarimus 4u.gif
Kai grįžom iš ligoninės per 9 dienas priaugom tik 50 gr. doh.gif dabar kai primaitinu nusitraukdama - per 5 d. - 180 g. priaugo. Ir pradėjo tuštintis dažniau.
Nusitraukinėti nėra lengva, tą dariau ir su pirmuoju vaiku, ko pasekmėj turiu dešinės rankos riešo kanalo sindromą doh.gif nebenoriu karoti tų pačių klaidų.
Naktį stengiamės miegoti abi, bet mažoji tingi net pabusti, parpia pamiršta ir pavalgyti...

Atsakyti
QUOTE(salduke @ 2012 07 30, 15:23)
Justesea ačiū už patarimus  4u.gif
Kai grįžom iš ligoninės per 9 dienas priaugom tik 50 gr.  doh.gif dabar kai primaitinu nusitraukdama - per 5 d. - 180 g. priaugo. Ir pradėjo tuštintis dažniau.
Nusitraukinėti nėra lengva, tą dariau ir su pirmuoju vaiku, ko pasekmėj turiu dešinės rankos riešo kanalo sindromą doh.gif nebenoriu karoti tų pačių klaidų.
Naktį stengiamės miegoti abi, bet mažoji tingi net pabusti, parpia pamiršta ir pavalgyti...

Kokiom svarstyklėm sveri?
Atsakyti
Gydytojos kabinete esančiom svėrėmės.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Sudvejojau ar lengviau išnešiot vaikiuką ar žindyt sad.gif Tai mano ketvirtas vaikas, bet nei patirtis, nei kantrybė rezultatų neduoda. Vaikiukui po daugiau nei savaitės bus 2 mėn. Atkentėjau sutrūkusius spenelius, po to matyt kažkur perpūtė ar dar kas, bet savaitę karsčiavau iki 40, krūtis skaudėjo, kažkur užsilaikė pienukas. Tik išsikapsčiau iš to dalyko, jau atrodė viskas gerai, dabar matyt prasidėjo siaubinga pienligė. Pamačiau vaiko burnytėj baltas apnašas, pradėjau valyt soda, jau kitą dieną burnytė atrodė graži, bet mano speneliai kasdien vis labiau raudo, ėmė perštėt, dabar jau nusipirkau Daktarino gelį, tepu dvi paras, rezultatų jokių. Nusipirkau geresnius antspenius, bandau maitinti su jais, vis tiek labai skauda, o be jų skausmas toks, lyg kažkas traiškytų po traktoriaus vikšrais, žliumbiu balsu. Kad mano speneliams pienligė diegnozę nusistačiau pati, bet turbūt daugiau niekas ir negali būti? Skauda net krūtis, gelia ir bado (bet tikrai ne guzai, su jais patirtį turiu), spenelių oda skaisčiai raudona, po maitinimo matosi baltos apnašos. Ir apskritai kol maitinu iš vienos krūties, iš kitos žliaugia pienas, nakčiai pasiruošiu kelias palas, pasidedu po kita krūtimi, bet tamsoje būna prabėga pro šalį, tada sušlampa lova, naktiniai, vaikas, viską reikia keltis ir keisti. Labai noriu maitinti, visus vaikus maitinau gana ilgai, maždaug iki metukų,įveikdavau visus sunkumus, na bet pienligė man pirmą kartą ir galiu pasakyt, kad žindyti yra žymiai skausmingiau nei su sutrūkinėjusiais speneliais verysad.gif Kaip išsikapstyt ir sėkmingai toliau žindyt? verysad.gif Kartais neviltis užpuola, kodėl reikia kęsti tokius skausmus verysad.gif Dabar maitinu per antspenį, bet vaikiukas sunkiau pieną ištraukia, matau, kad lieka alkanas, o krūtys pilnutėlės.
Atsakyti
sveika, miela mamyte Kaira,

Jūs tikra šaunuolė, kad taip stengiatės ir pasiryžusi viską iškentėti dėl savo mažylio. ir kaip smagu girdėti, kad auginate jau ketvirtą mažylį 4u.gif tikrai ryžtinga ir šauni mamytė esate thumbup.gif

dėl pienligės galiu padėti tik tiek, kad esu išssisaugojusi keletą nuorodų, nes nei aš pati nei mano mergytės (tfu tfu tfu) šios bedelės neturėjome. bet čia kaip matau rusiškos nuorodos- gal ką išskaitysite naudingo ir atrasite kokį gerą patarimą 4u.gif

http://www.missfit.r...ick/molochnica/

http://mama.ru/cubics/view/id/25

http://www.krokha.ru...detei-do-1-goda

bet čia žiūriu labiau rašo apie vaikučių pienligę ax.gif

linkiu kuo greičiau įveikti šiuos nemalonius sunkumus ir sėkmingai su malonumu žindyti 4u.gif

svarbiausia, jog turite daug pienelio 4u.gif

dar galiu duoti tokį patarimą, ypač kai žindote dieną sėdomis dėl to tekančio pienelio iš kitos krūties- aš turėjau Avent pieno surinkėjus, tia žindydama iš vienos krūties, ant kitos užsidėdavau tą surinkėją ir per vieną žindymą tekdavai išpilti net kelis kartu pienelį- tokiu būdu sukaupiau nemažas pienelio atsargas visia be didelių pastangų... o vėliau prisireikė tų pienelio atsragų 4u.gif

o naktį naudokite ir stenkitės dažniua keisti įklotukus į liemenėlę- turėjau ir vienakrtinių ir daugkartinių- su daugkartiniais man bent buvo patogiau 4u.gif
kai tik užsigydysite spenelius, stenkitės vaikutį pamažu pratinti vėl žįsti be antspenių ...

sėkmės, kantrybės, ramybės .... tikrai šios bėdelės nėra amžinos... ir šį vaikelį linkiu žindyti kaip kad ir kitus kuo ilgiau ir džiaugtis žindymo malonumais 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 06 rugpjūčio 2012 - 10:15
štai čia pasiskaitinėję straipsnelius bei forumus manau tikrai rasite sau tinkamą atsakymą ir efektyvų gydymą:

https://www.google.l...m...024&bih=571

aš Jūsų atveju , ko gero jau kreipčiausi į gydytojus ax.gif
Atsakyti
Kaira, būtinai tepkite daktarinu ir spenelius, ir vaikučio burnytę, kol pasveiksit abu. Nes jei išgydot burnytę, o speneliai serga, apkrečiat vėl burnytę ir taip ratu...
Atsakyti
Kaira, 4u.gif
Tikrai, spenelių skausmas vienas iš baisiausių, ir sunkiai pakeliamų. Esat stipri, įveiksit 4u.gif Laikykitės 4u.gif
Kad taip būtų galima bent dalelę paimti ir palengvinti Jums kančias mirksiukas.gif
Jei pienligė- gybomi ABU. Vaikui keliauja per visą žarnyną, išangė būna paraudus. Ir ten tepama. Gydoma ir po simptomų išnykimo dar kelias paras. Pienligė mėgsta atsinaujimti.
Pasitarkis su gydytoja, prisilaikykit dietos- atsisakykit cukraus, saldumynų.
Dažnai keiskit įklotėlius į liemenėlę- pienligei labai tinka drėgna terpė.
Mamos daug dalykų išvardino.
Svarbu gerai sterilizuoti antspenius, čiulptuką, nes kitaip į užburtas ratas, tept netepus...
Dažniausias pienligės sukėlėjas- čiulptukas ar antspeniai.
Oro vonios speneliams, po maitinimo sutepkit pieno lešeliais.
Taikant reikiamą gydymą- pagerėjimas greit pajaučiamas.
Dėl apžiojimo (reikia dirbti antspenių atsisakymo linkme)- raskit kas pakonsultuotų. pvz. mama-mami www.pradzia.org
Sveikit ir atlaikykit 4u.gif
P.S. JOKIŲ VALYMŲ SODA!!! JI SKATINA ATPYLINĖJIMĄ!!! NEGYDO.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 06 rugpjūčio 2012 - 13:20
labai ačiū už patarimus 4u.gif
Vaikiukui tai po dienelės burnytė pagražėjo, dabar iš vis nei pėdsako pienligės. Čiulptuko jis visai neima, antspenius tik nuo vakar naudoju. Įklotėlių į liemenėlę nenaudoju, geriau kelis kartus per dieną liemenėlę pasikeičiu, nes specialiai medvilninių prisipirkau maitinimui. Nakčiai irgi nesidedu liemenėlės, kas speneliai daugiau laisvai ore pabūtų. Atrodytų visai nera terpės tai pienligei egzistuot g.gif
Apžiūrėjau vaiko užpakaliuką, nu niekas neparaudę. Dabar toks vaizdas, kad vaikas sveikas, tik aš sergu. Daktarinu tepu be sustojimo, po kiekvieno zindymo, dar pabūnu nuogom krūtim, gad kažkiek susigertų. Vaikui irgi burnytę tepu.
Vis gi neištvėriau ir su antspeniais, nes vaikui kankynė, jis neprivalgo, o krūtys sunkios. Parą maitinau su antspeniais, dabar pabandžiau vėl be jų. Skauda, bet jau mažiau, gal gyja g.gif Nebent po pirmo bandymo taip atrodo, gal kai kelis kartus pažįs, vėl viskas bus kaip buvę. Bet tikiuosi ne.
Atrodo išnešioji, pagimdai, o tada jau malonūs rūpesčiai, bet kur tau, vien jau žindymas yra didžiulis darbas doh.gif Taip, kentėsiu iki pamėlynavimo, verksiu, bet pienuką saugosiu kiek bus. Gal kaip nors, juk ne visą gyvenimą, tik kelis mėnesius.
Labai ačiū už nuorodas. Įdomiai viename puslapyje rašo, kad spenelius galima tepti Clotrimazolio tepalu. Aš jo norėjau vaistinėje nusipirkti, bet vaistininkė pasakė, kad jokiu būdu negalima tepti, nes maža, kad aš nuplausiu spenelį, bet per spenelį, per odą į pieniuką patenka ir labai kenkia vaiko kepenims. Tai ir nepirkau. O dar pagalvojau, kažin, o jei išgert tų geriamų vaistų nuo pienligės, juk moterims ginekologai dažnai ne tik žvakutes skiria, bet ir tabletes. Gal pagreitėtų gyjimas, tik įdomu ar vaikui nekenksminga, bet jei patenka į pieną, tai ir vaikui pagydytų pienligę smile.gif
Atsakyti