Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai 2

QUOTE(o-pa-pa @ 2012 08 27, 13:35)
Situacija viens prie vieno kaip ir musu.Mums trecias menuo i pabaiga.Pieno sociai, pavalgo sociai, bet iskart po valgymo i burnyte keliauja kumstukas ir anas taip inirtingai buna ciulpiamas, kad nori nenori imu galvot kad vaikas alkanas doh.gif Betgi priaugam per menesi po kilograma, vaikas ramus.Bandziau duot ciulptuka bet vaikiukas neima,ziaukcioja.Gyvenam be ciulptuko smile.gif

mes irgi po kg per mėnesį priaugam biggrin.gif 3 mėn, o dičkė kaip reikalas dukrelė wub.gif žodžiu, radau situacijos dvynę biggrin.gif O-pa-pa, mes su Tavim turim identiškas situacijas, aš irgi nerimavau, kad gal jin alkana, kai tą kumštį kandžioja, bet intensyviu krūtinės kišimu pasiekiau tik to, kad dabar kartais vaikas rėkia, kai krūtį pamato, riečiasi, verkia, ir neima nė pro kur, nors man atrodo, kad jin jau alkana ax.gif kažkaip per tą trečią mėnesį visiškai susipainiojau tarp vaiko poreikių, nes pirmus 2 viskas buvo labai aišku, kad pradeda čiulpt pirštukus tada, kai yra alkana, o dabar reik spėliot biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Justesea @ 2012 08 27, 13:41)
Ir dar įdomus pastebėjimas - ne taip ir mažai vaikučių instinktyviai nenori čiulptuko, o tėvai perka skirtingų rūšių, visaip stengiasi įduoti, kol galiausiai... pripratina... O priprantama juk prie visko. O kad vaikutis krūties nenorėtų, labai retas atvejis ir tai ne be priežasčių dažniausiai. Taip kad bent man labai aiškios išvados peršasi smile.gif

Justyt, va ir mano dukrytė pastaruoju metu net kandžiojasi sakyčiau - kai duodu savo pirštą pagraužt jinai jį tiesiog kandžioja, gal tikrai kur dantys pamažėle lenda? na betgi dar anksti g.gif gal ir tikrai nekišiu to čiulptuko, tegu žaisliukus kramto biggrin.gif Dar klausimėlis, o Tavo vaikelis visuomet krūtį imdavo, kai tik pasiūlai???? nes maniškė dabar labai principinga, kartais labai noriai ir gražiai žinda, o retkarčiais (ačiū dievui tokių kartų nėra daug)matau, kad alkana, siūlau pažįst - nė pro kur, praeina 10, ar 15 min. tada jau noriai žinda, o būna, kad įsizirzia, atrodo, kad alkana be proto, bet verkia ir sukasi nuo krūties, kol galiausiai dar zirzdama kažkaip paima....
Atsakyti
QUOTE(auguste.v @ 2012 08 27, 13:58)
Justyt, va ir mano dukrytė pastaruoju metu net kandžiojasi sakyčiau - kai duodu savo pirštą pagraužt jinai jį tiesiog kandžioja, gal tikrai kur dantys pamažėle lenda? na betgi dar anksti g.gif gal ir tikrai nekišiu to čiulptuko, tegu žaisliukus kramto biggrin.gif Dar klausimėlis, o Tavo vaikelis visuomet krūtį imdavo, kai tik pasiūlai???? nes maniškė dabar labai principinga, kartais labai noriai ir gražiai žinda, o retkarčiais (ačiū dievui tokių kartų nėra daug)matau, kad alkana, siūlau pažįst - nė pro kur, praeina 10, ar 15 min. tada jau noriai žinda, o būna, kad įsizirzia, atrodo, kad alkana be proto, bet verkia ir sukasi nuo krūties, kol galiausiai dar zirzdama kažkaip paima....

Būna, kad vaikai gimsta su dantukais, tai tikrai ne per anksti biggrin.gif Be to, tas kalimosi procesas ilgas, gali dar ilgai nesimatyti dantuko, o vaikučiui niežti baisiausiai.

Aš tokio nenori imti krūtį kažkaip nepamenu g.gif Maniškis didelis pienuko gerbėjas buvo ir yra iki šiol biggrin.gif O gal tavoji visgi kartais ne iš alkio zirzia, gal tikrai dėl diskomforto, nes burnytėj niežti, o tada, kadangi graužia viską, būna nerami ir atrodo, kad alkana. O jei duodi krūtį, supyksta, kad kažkaip ne taip ją supratai biggrin.gif Bet kai negauna jokių alternatyvų, tai galvoja, ai bent prie krūties nusiraminsiu biggrin.gif Gal jei iškart nenori, pasiūlyk kokį kramtuką arba kokiu natūraliu šaldančiu kūdikiams skirtu tepaliuku patek dantenas ir žiūrėk kas bus - gal jai kaip tik to ir reikės smile.gif O gal dar dėl kažko pyksta, bet išsiaiškinsi tik bandymų keliu... Tokie jau mes esam tėvai, kad neiškart suprantam visus vaikučių poreikius, na bet gyveni ir mokaisi, o kuo toliau, tuo lengviau būna suprasti mažylį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 08 27, 14:05)
Būna, kad vaikai gimsta su dantukais, tai tikrai ne per anksti biggrin.gif Be to, tas kalimosi procesas ilgas, gali dar ilgai nesimatyti dantuko, o vaikučiui niežti baisiausiai.

Aš tokio nenori imti krūtį kažkaip nepamenu g.gif Maniškis didelis pienuko gerbėjas buvo ir yra iki šiol biggrin.gif O gal tavoji visgi kartais ne iš alkio zirzia, gal tikrai dėl diskomforto, nes burnytėj niežti, o tada, kadangi graužia viską, būna nerami ir atrodo, kad alkana. O jei duodi krūtį, supyksta, kad kažkaip ne taip ją supratai biggrin.gif Bet kai negauna jokių alternatyvų, tai galvoja, ai bent prie krūties nusiraminsiu biggrin.gif Gal jei iškart nenori, pasiūlyk kokį kramtuką arba kokiu natūraliu šaldančiu kūdikiams skirtu tepaliuku patek dantenas ir žiūrėk kas bus - gal jai kaip tik to ir reikės smile.gif O gal dar dėl kažko pyksta, bet išsiaiškinsi tik bandymų keliu... Tokie jau mes esam tėvai, kad neiškart suprantam visus vaikučių poreikius, na bet gyveni ir mokaisi, o kuo toliau, tuo lengviau būna suprasti mažylį smile.gif

Tu atspėjai mano mintis 4u.gif biggrin.gif nes aš identiškai pagalvoju kartais žiūrint į dukrytės elgesį :"nenoriu aš to tavo papo, na bet jei jau taip intensyviai siūlai ir neatstoji, tai velniop, paimsiu" doh.gif lotuliukas.gif o va tas susipainiojimas ir atėjo ne iš įsiklausymo į save ir į vaiką, o iš per didelio "žinojimo", na priskaičiau Vitkausko knygoj, kad vaikas pusvalandį turi valgyt, ir man žiauriai neramu tapdavo, kai mažylė 5 min pažinda ir patraukia galvytę nuo spenelio, va tada aš vėl bandydavau įsiūlyt ir matyt "užknisau".. blush2.gif blink.gif o pasirodo, kad kai stipri pieno srovė, ar šiaip kai kuriems vaikučiams pilnai pakanka ir 10 o kartais ir 5 min pasisotinti, iš patyrusių mamų sužinojau, kad yra vaikiukų kurie visada max 10 min žįsdvo kas 3 valandas...o aš kvailė brukau brukau kas 15 min, kas pusvalandį, kas valandą ir stebėjaus, na ko jinai tik 5 min pažino......o reikėjo nusiramint, ir daryt taio, kaip vaikas nori, dabar sunku ir išnarpliot tą makaliūzę, nors po truputėlį po truputėlį kai kurios problemėlės sprendžiasi thumbup.gif Justyt, o gal galėtum rekomenduot, kuo patept dantenas? nes vėlgi paskaičiau, kad kai kurie odontologai sako, jog tie dantų tepaliukai kenkia dar neišlindusiems dantukams... g.gif
Atsakyti
QUOTE(auguste.v @ 2012 08 27, 14:18)
Justyt, o gal galėtum rekomenduot, kuo patept dantenas? nes vėlgi paskaičiau, kad kai kurie odontologai sako, jog tie dantų tepaliukai kenkia dar neišlindusiems dantukams... g.gif

Įtariu, reikės pavargt ieškant... geriausia aišku visiškai natūralios sudėties ir be cukraus (tada tikrai nekenks). Tie vaistinėj vis tiek daugiau mažiau brūdo turi, bet aš niekaip negavau to, kur ieškojau, tai jau kai buvo extra atvejis, pirkom dentinox ir, beje, tie patys pirmieji dantukai dabar yra truputį pažeisti karieso (tik pfu pfu pfu, atrodo, sustojo procesas), o visi kiti sveiki. Aš ieškojau šito, bet manau, kad yra ir kitokių, tik greičiausiai dauguma jų bus internete...
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 08 27, 14:25)
Įtariu, reikės pavargt ieškant...

AČIŪŪŪŪŪŪŪ už patarimus ir informaciją 4u.gif 4u.gif wub.gif oi įtariu, dar įkyrėsiu Tau blush2.gif ax.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(auguste.v @ 2012 08 27, 14:33)
AČIŪŪŪŪŪŪŪ  už patarimus ir informaciją 4u.gif  4u.gif  wub.gif oi įtariu, dar įkyrėsiu Tau blush2.gif  ax.gif  drinks_cheers.gif

Tai prašom prašom, kiek tik reikia mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 08 27, 14:36)
Tai prašom prašom, kiek tik reikia mirksiukas.gif  4u.gif

wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 08 27, 10:04)
Na GN turbūt irgi ne veltui liepia su vaiku miegoti mirksiukas.gif Pirmas naktis ir man baisu buvo, apie išsimiegojimą ligoninėj nebuvo nė kalbos, manau, retai kuriai taip nutinka. Grįžus namo guldžiau vaiką į lovą ir... negalėjau užmigti. Man buvo dau neramiau tokį mažą vaikelį palikti vieną lovoje. Norėjosi nuolat keltis ir žiūrėti, ar viskas gerai, ar kvėpuoja, ar neužsiklojo ir t.t. O galiausiai palikau miegantį prie savęs ir nuo tos akimirkos visa šeima pradėjom naktim miegoti smile.gif Iki šiol smile.gif

mums Klaipedos GN dave pasirasyti lapa, kad vienoj lovoj su vaiku nakti nemiegosim schmoll.gif
cia kiekvienu teveliu reikalas sakyciau.
mes ramiau ismiegam atskirai biggrin.gif uzsidegu lempute, pasikeliu ir matau ka mazylis lopsely veikia, nes jis per miegus ir dusauja, ir paverkia, ir siaip idomius garsus leidzia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2012 08 27, 15:18)
mums Klaipedos GN dave pasirasyti lapa, kad vienoj lovoj su vaiku nakti nemiegosim schmoll.gif
cia kiekvienu teveliu reikalas sakyciau.

Čia dėl to, kad jūs nenorėjot miegoti, ar kaip? g.gif

Tėvelių reikalas, bet nereikia ir vaiko pamiršti mirksiukas.gif Manau, svarbiausia suprasti, kur vaikeliui geriausia miegoti, nes dauguma saugiausiai ir jaukiausiai jaučiasi prie mamos (ne veltui pirmi mėnesiai po gimdymo vadinami ketvirtuoju trimestru, nes vaikeliui dar labai reikia besąlygiško mamos artumo), bet būna ir didelių individualistų nuo gimimo, kurie geriau išsimiega savo lovoj.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 08 27, 15:27)
Čia dėl to, kad jūs nenorėjot miegoti, ar kaip? g.gif

Tėvelių reikalas, bet nereikia ir vaiko pamiršti mirksiukas.gif Manau, svarbiausia suprasti, kur vaikeliui geriausia miegoti, nes dauguma saugiausiai ir jaukiausiai jaučiasi prie mamos (ne veltui pirmi mėnesiai po gimdymo vadinami ketvirtuoju trimestru, nes vaikeliui dar labai reikia besąlygiško mamos artumo), bet būna ir didelių individualistų nuo gimimo, kurie geriau išsimiega savo lovoj.

cia del to kad draude, bet as vis tiek pirmas naktis miegojau, treciaja migdziau lopsely.

manau reikia atsizvelgti i realias galimybes ir poreikius. musu mazius labai gerai lopsy ismiega, per nakti 1-2 tesikelia pavalgyt, jei pabunda paryciais kai pasiguldau niekad neuzsnusta salia. be to vyras yra kategoriskai pries miegojima trise.
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2012 08 27, 15:52)
cia del to kad draude, bet as vis tiek pirmas naktis miegojau, treciaja migdziau lopsely.

manau reikia atsizvelgti i realias galimybes ir poreikius. musu mazius labai gerai lopsy ismiega, per nakti 1-2 tesikelia pavalgyt, jei pabunda paryciais kai pasiguldau niekad neuzsnusta salia. be to vyras yra kategoriskai pries miegojima trise.

Draudė kartu miegoti? blink.gif Nieko sau doh.gif

Vyrui gal daugiau pasidomėti reikėtų, nes mūsų nusistatymai dažnai būna labai nepagrįsti, dėl kažkokių nuogirdų ir pan. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 08 27, 15:57)
Draudė kartu miegoti? blink.gif  Nieko sau doh.gif

Vyrui gal daugiau pasidomėti reikėtų, nes mūsų nusistatymai dažnai būna labai nepagrįsti, dėl kažkokių nuogirdų ir pan. rolleyes.gif

Aš taip pat esu prieš miegojimą trise ax.gif Mes turim savo lovą - vaikas savo. Visi galim nevaržomai ir laisvai miegoti. 4u.gif
Atsakyti