Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai 2

QUOTE(egliosha @ 2012 08 27, 15:18)
mums Klaipedos GN dave pasirasyti lapa, kad vienoj lovoj su vaiku nakti nemiegosim schmoll.gif
cia kiekvienu teveliu reikalas sakyciau.
mes ramiau ismiegam atskirai biggrin.gif uzsidegu lempute, pasikeliu ir matau ka mazylis lopsely veikia, nes jis per miegus ir dusauja, ir paverkia, ir siaip idomius garsus leidzia biggrin.gif

kaip idomu, Vilniaus gimdymo namuose, tai atvirksciai man buvo. Pirma nakti mazyli paguldziau i lovyte miegoti, atejo akusere ir liepe pasiimti pas save i lova smile.gif , nuo tada mes kiekviena nakti miegam kartu wub.gif ir as pati kazkaip jauciuos ramiau, kai jis salia yra manes ir aisku zmiai lengviau ji taip maitinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sherlly @ 2012 08 28, 13:42)
kaip idomu, Vilniaus gimdymo namuose, tai atvirksciai man buvo. Pirma nakti mazyli paguldziau i lovyte miegoti, atejo akusere ir liepe pasiimti pas save i lova  smile.gif , nuo tada mes kiekviena nakti miegam kartu  wub.gif ir as pati kazkaip jauciuos ramiau, kai jis salia yra manes ir aisku zmiai lengviau ji taip maitinti  smile.gif

na va, pas mus vyrui liepe pasirasyti (as po cezario is po narkozes apspangus dar buvau), matyt buvo kokia nelaime buvus ar kas... dar uz kazka pasirasinejo, bet nepamenu jau ka.
aisku niekas grieztai nedraude atejes, nes man su perpjautu pilvu ir pusantros paros nevalgius eit vaika is lopsio kelt butu nesamone...
Atsakyti
Manau, tiesiog senos pažiūros ir tiek... Jokia naujagimiui palanki ligoninė to nedraustų. Jei KGN kada sieks tokio statuso, teks pakeist ir požiūrį.
Atsakyti
Mamos, nepulkit į tokius kraštutinumus. Jei jau vaikui duodu čiulptuką, vadinasi, pagal jumis, esu bloga mama, nebendrauju su vaiku, palieku jį gulėti su soske ir t.t.

Jei jūs sugebate net išėjusios į lauką vaikui vietoj čiulptuko nusiraminimui prieš miegą duoti krūtį - valio. Aš nesugebu lauke duoti krūties. Bet tikrai nesijaučiu prastesnė mama nei jūs. Nereikia čia taip menkinti mūsų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2012 08 28, 14:22)
Mamos, nepulkit į tokius kraštutinumus. Jei jau vaikui duodu čiulptuką, vadinasi, pagal jumis, esu bloga mama, nebendrauju su vaiku, palieku jį gulėti su soske ir t.t.

Jei jūs sugebate net išėjusios į lauką vaikui vietoj čiulptuko nusiraminimui prieš miegą duoti krūtį - valio. Aš nesugebu lauke duoti krūties. Bet tikrai nesijaučiu prastesnė mama nei jūs. Nereikia čia taip menkinti mūsų  4u.gif

Ar matei kur žodį "bloga", ar kas sakė, jog menkina? Matai, tu pati susikuri sau tuos epitetus, nes nenori suprasti, ką mes čia rašom smile.gif O mes rašom tiesiog informaciją, kurią arba priimi arba ne, pulti į asmeniškumus tikrai nereikia 4u.gif

Vaikui lauke tikrai nereikia nusiraminimui čiulptuko, jei jis sotus, sausas ir jam šilta, jis mato mamą. Tai pagrindiniai kūdikėlio poreikiai, kuriuos patenkinus, jis bus ramus. O jei neramus, reikia ieškoti to priežasties, o ne problemą užglaistyti čiulptuku. Tai tiesiog apgaulė ir tiek, nes vaikui atrodo, kad jis raminasi. Bet labai prašau, vėl nepulti įsižeidinėti 4u.gif Jei norisi, apmąstyti tokius žodžius kaip naują informaciją, o jei ne - tiesiog gyventi, kaip gyvenus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 08 28, 14:36)
Ar matei kur žodį "bloga", ar kas sakė, jog menkina? Matai, tu pati susikuri sau tuos epitetus, nes nenori suprasti, ką mes čia rašom smile.gif O mes rašom tiesiog informaciją, kurią arba priimi arba ne, pulti į asmeniškumus tikrai nereikia 4u.gif

Vaikui lauke tikrai nereikia nusiraminimui čiulptuko, jei jis sotus, sausas ir jam šilta, jis mato mamą. Tai pagrindiniai kūdikėlio poreikiai, kuriuos patenkinus, jis bus ramus. O jei neramus, reikia ieškoti to priežasties, o ne problemą užglaistyti čiulptuku. Tai tiesiog apgaulė ir tiek, nes vaikui atrodo, kad jis raminasi. Bet labai prašau, vėl nepulti įsižeidinėti 4u.gif Jei norisi, apmąstyti tokius žodžius kaip naują informaciją, o jei ne - tiesiog gyventi, kaip gyvenus 4u.gif

aš nepuoliau įžeidinėti 4u.gif

Mes visos užaugom su čiulptukais ir nei viena nesam, manau, kad nei viena smile.gif , uždara, nemokanti bendrauti, vėliau pradėjusi vystytis ir t.t.

Aš išsakiau savo nuomonę, jūs - savo. Viskas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2012 08 28, 14:41)
aš nepuoliau įžeidinėti  4u.gif

Mes visos užaugom su čiulptukais ir nei viena nesam, manau, kad nei viena  smile.gif  , uždara, nemokanti bendrauti, vėliau pradėjusi vystytis ir t.t.

Aš išsakiau savo nuomonę, jūs - savo. Viskas.  4u.gif

Bet pati sugalvojai, kad esi bloga ir menkinama mirksiukas.gif

O aš giliai ir išsamiai pasikapsčius savyje atrandu, kad tam tikros man nepatinkančios savybės yra dėl mano sovietinio gimimo, dėl čiulptuko, dėl tik pusmečio maitinimo ir t.t. Ačiū Dievui visgi turiu puikius tėvelius, kurių visas kitas elgesys leido man užaugti dar pakankamai normaliu žmogumi, be kalno kompleksų, priklausomybių ir baimių. Bet kažkiek jų yra ir aš pamažu ir sunkiai mokausi su tuo kovoti. Todėl savo vaikui to tikrai nelinkėčiau.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 08 28, 14:46)
Bet pati sugalvojai, kad esi bloga ir menkinama mirksiukas.gif

O aš giliai ir išsamiai pasikapsčius savyje atrandu, kad tam tikros man nepatinkančios savybės yra dėl mano sovietinio gimimo, dėl čiulptuko, dėl tik pusmečio maitinimo ir t.t. Ačiū Dievui visgi turiu puikius tėvelius, kurių visas kitas elgesys leido man užaugti dar pakankamai normaliu žmogumi, be kalno kompleksų, priklausomybių ir baimių. Bet kažkiek jų yra ir aš pamažu ir sunkiai mokausi su tuo kovoti. Todėl savo vaikui to tikrai nelinkėčiau.

Aš nesugalvojau tai, paprasčiausia vienoje žinutėje buvo tai pasakyta, tik kitais žodžiais 4u.gif man čiulptukas kompleksų neįvarė 4u.gif Turbūt dėl to mūsų nuomonė šiuo klausimu ir išsiskyrė 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Australijos Joanna Briggs Instituto informaciniame lape sveikatos priežiūros sistemos
profesionalams apžvelgus 10 tyrimų teigiama, kad devyni tyrimai parodė, jog čiulptuko naudojimas yra susijęs su trumpesniu žindymu ar ankstesniu papildomo maisto įvedimu. Taip pat čiulptukas gali būti demografinės, socialinės – ekonominės, psichosocialines ir kultūrines aplinkos išraiška, o ši aplinka daro įtaką tiek čiulptuko naudojimui, tiek žindymo išskirtinumui ir trukmei.

http://vddb.laba.lt/...DS.005.0.01.ETD

idomiai skamba ...ciulptukas g.b demografines, socialines- ekonomines, psichosocialines ir kulturines aplinkos israiska..

na ir kas, kad VISOS uzaugom su ciulptukais, bet matomai viduj, tas noras pasipriesinti prievarta bruktam ciulptukui pas vienas nebuvo tiek uzslopintas, kad butu sunku suprasti kodel to ciulptuko nereikia...o kitos taip ir liko ciulpimo reflekso stadijoj - jus gi paklusniai darot tai, ka dare jusu tevai...o tai, ka laisvos , nekompleksuotos, bebaimes asmenybes bruozas?

QUOTE(vaidajk @ 2012 08 28, 13:41)
aš nepuoliau įžeidinėti  4u.gif

Mes visos užaugom su čiulptukais ir nei viena nesam, manau, kad nei viena  smile.gif  , uždara, nemokanti bendrauti, vėliau pradėjusi vystytis ir t.t.

Aš išsakiau savo nuomonę, jūs - savo. Viskas.  4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 28 rugpjūčio 2012 - 17:31
Labas, mergaitės 4u.gif

Kaip nėštukės laikosi? 4u.gif

Aš su bedelėm...ir klausimu: ar ką tik nutrauktas ir išgertas iš puodelio mp yra prastesnis, nei tiesiai iš "kraniuko"?
Labai vargina vyresnėlio žindymas... Beliko tik vienas pasimėgavimas - ryte arba vakare, bet ir jo jau nebegaliu iškęst...Labai dėl to išgyvenu.. Dienos metu kelis kartus nusitraukiu pienuką ir duodu sūneliui pagert iš puoduko. Bet jam pienelio nelabai norisi - žaidžia, pilsto, o va iš krūties tai kiaurą parą žįstų.. Bet aš jau tiesiog nebegaliu.. jis taip nemaloniai traukia per dantis, skauda... Visaip stengėmės ir tinkamai apžiot, ir jis vaikas labai stengiasi.. Arba susitariam, kad ilgai nevalgys pienuko, kai mamytei labai skaudės tai jau ir paleis.. Bet jis dar per mažas tokiems susitarimams, kai jau tikrai nebegaliu tvert, ištraukiu krūtį, o jis į ašaras.. ir tiek rėkia, ir piktai ir gailiai. Ar beverta kankintis ir mažiuką kankint??
Gal vis dėlto tiesiog ramiai gert mp iš stiklinės?

Gal kam nors buvo panaši situacija? Kaip elgėtės..?
Atsakyti
mano vaika ciulptukas ne ramina, o atvirksciai-sudirgina. taip inirtingai ciulpia, beveik piktai, apie miega net ner ko sneket
Atsakyti
QUOTE(Valaura @ 2012 08 28, 18:30)
Aš su bedelėm...ir klausimu: ar ką tik nutrauktas ir išgertas iš puodelio mp yra prastesnis, nei tiesiai iš "kraniuko"?
Labai vargina vyresnėlio žindymas... Beliko tik vienas pasimėgavimas - ryte arba vakare, bet ir jo jau nebegaliu iškęst...Labai dėl to išgyvenu.. Dienos metu kelis kartus nusitraukiu pienuką ir duodu sūneliui pagert iš puoduko. Bet jam pienelio nelabai norisi - žaidžia, pilsto, o va iš krūties tai kiaurą parą žįstų.. Bet aš jau tiesiog nebegaliu.. jis taip nemaloniai traukia per dantis, skauda... Visaip stengėmės ir tinkamai apžiot, ir jis vaikas labai stengiasi.. Arba susitariam, kad ilgai nevalgys pienuko, kai mamytei labai skaudės tai jau ir paleis.. Bet jis dar per mažas tokiems susitarimams, kai jau tikrai nebegaliu tvert, ištraukiu krūtį, o jis į ašaras.. ir tiek rėkia, ir piktai ir gailiai.  Ar beverta kankintis ir mažiuką kankint??
Gal vis dėlto tiesiog ramiai gert mp iš stiklinės?

Gal kam nors buvo panaši situacija? Kaip elgėtės..?

Panašu, kad jam ne paties pienuko, o būtent žindimo proceso reikia... Sunku ką ir patart, panašu, kad vaikas dar nepasiruošęs nujunkymui, dėl to taip skaudžiai reaguoja... Aš su saviškiu pradėjau susitarti prieš gerą mėnesį, iki tol irgi be šansų būtų buvę jam suprasti, ką reiškia "dabar pienuko nėra, bus vėliau", bet atėjo laikas ir suprato. Buvo 1 m. 10 mėn. Gal ir tu dar pakentėk truputuką, gal už kokio mėnesiuko ir taviškis labiau suvoks viską ir galėsi susitart, kad tik vienas maitinimas kelias minutes lieka (nors laiko nesuvokia, bet galima, tarkim, maitinti kol pagros kokia dainelė ar pan.). Negaliu imti ir sakyti, kad nutrauk ir bus abiems gerai, nes manau, kad kol kas dar vaikui nebus gerai ir gali ateičiai likti kažkokia tuštuma ir trūkumo jausmas... Bet čia tik mano nuomonė, tu vis tiek geriau pažįsti savo vaiką mirksiukas.gif

QUOTE(egliosha @ 2012 08 28, 18:32)
mano vaika ciulptukas ne ramina, o atvirksciai-sudirgina. taip inirtingai ciulpia, beveik piktai, apie miega net ner ko sneket

Nes tikisi, kad kažkas bėgs iš jo biggrin.gif
Atsakyti