QUOTE(Valaura @ 2012 08 28, 18:30)
Aš su bedelėm...ir klausimu: ar ką tik nutrauktas ir išgertas iš puodelio mp yra prastesnis, nei tiesiai iš "kraniuko"?
Labai vargina vyresnėlio žindymas... Beliko tik vienas pasimėgavimas - ryte arba vakare, bet ir jo jau nebegaliu iškęst...Labai dėl to išgyvenu.. Dienos metu kelis kartus nusitraukiu pienuką ir duodu sūneliui pagert iš puoduko. Bet jam pienelio nelabai norisi - žaidžia, pilsto, o va iš krūties tai kiaurą parą žįstų.. Bet aš jau tiesiog nebegaliu.. jis taip nemaloniai traukia per dantis, skauda... Visaip stengėmės ir tinkamai apžiot, ir jis vaikas labai stengiasi.. Arba susitariam, kad ilgai nevalgys pienuko, kai mamytei labai skaudės tai jau ir paleis.. Bet jis dar per mažas tokiems susitarimams, kai jau tikrai nebegaliu tvert, ištraukiu krūtį, o jis į ašaras.. ir tiek rėkia, ir piktai ir gailiai. Ar beverta kankintis ir mažiuką kankint??
Gal vis dėlto tiesiog ramiai gert mp iš stiklinės?
Gal kam nors buvo panaši situacija? Kaip elgėtės..?
Panašu, kad jam ne paties pienuko, o būtent žindimo proceso reikia... Sunku ką ir patart, panašu, kad vaikas dar nepasiruošęs nujunkymui, dėl to taip skaudžiai reaguoja... Aš su saviškiu pradėjau susitarti prieš gerą mėnesį, iki tol irgi be šansų būtų buvę jam suprasti, ką reiškia "dabar pienuko nėra, bus vėliau", bet atėjo laikas ir suprato. Buvo 1 m. 10 mėn. Gal ir tu dar pakentėk truputuką, gal už kokio mėnesiuko ir taviškis labiau suvoks viską ir galėsi susitart, kad tik vienas maitinimas kelias minutes lieka (nors laiko nesuvokia, bet galima, tarkim, maitinti kol pagros kokia dainelė ar pan.). Negaliu imti ir sakyti, kad nutrauk ir bus abiems gerai, nes manau, kad kol kas dar vaikui nebus gerai ir gali ateičiai likti kažkokia tuštuma ir trūkumo jausmas... Bet čia tik mano nuomonė, tu vis tiek geriau pažįsti savo vaiką
QUOTE(egliosha @ 2012 08 28, 18:32)
mano vaika ciulptukas ne ramina, o atvirksciai-sudirgina. taip inirtingai ciulpia, beveik piktai, apie miega net ner ko sneket
Nes tikisi, kad kažkas bėgs iš jo